حسین یزدانمهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان امروز در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به وسعت تقریبی 450 هکتاری بافت تاریخی کاشان گفت: 170 اثر از این تعداد آثار شناسایی شده در فهرست آثار ملی ثبت شده است
وی، وجود برترین و ارزشمند ترین نمونه های ابنیۀ مسکونی تاریخی ایران را از امتیازات و شاخصه های برجسته بافت تاریخی کاشان دانست و گفت:خانه های بروجردی، عامری ها، طباطبایی، عباسیان با معماری بی نظیر ایرانی اسلامی از جمله این امتیازات است.
به گفته وی، مسجد و مدرسه آقا بزرگ بعنوان عروس مساجد خاورمیانه از دیگر بناهای ارزشمند تاریخی با معماری بی نظیر بافت تاریخی کاشان است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان، مجموعه بازار ارزشمند کاشان با 10 هکتار مساحت و بیش از 3 کیلومتر طول راسته ها را بعنوان بخش دیگری از عناصر ارزشمند بافت تاریخی کاشان ذکر کرد.
یزدانمهر گفت: بافت تاریخی این شهرستان از دیدگاه شهرسازی تاریخی ایران مجموعه ای منسجم، بسیار ارزشمند و دارای استخوان بندی قوی و کارا بوده است که متاسفانه بر اثر خیابان کشی های شطرنجی، ساخت و ساز ها و نوسازی های فراوان و بعضا بی رویه در 100 ساله اخیر آسیب های زیادی به آن وارد شده است.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری همه جانبه تمامی شهروندان، مسئولین و نهادهای شهری در حفظ و احیاء بافت تاریخی کاشان افزود: این بافت در حال حاضر نیز با دارا بودن مرکز محلات قدیمی، پویا و بناهای تاریخی متعدد با کاربری های گوناگون بویژه مجموعه ای از خانه های تاریخی زیبا، ارزشمند بوده و از ذخایر و ثروت های فرهنگی قابل اتکا در جهت رشد و توسعه شهر کاشان به شمار می رود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان در پایان با تقدیر از همکاری صمیمانه شهرداری و شرکت حفظ و احیاء بافت تاریخی کاشان با اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان در حفظ و احیای بافت تاریخی این شهرستان طی سال های گذشته خواستار تداوم و استمرار این تعامل شد و افزود: با ادامه این همکاری افزایش حفظ، نگهداری، مرمت و احیاء بافت تاریخی کاشان مهیا و در نهایت موجبات ثبت ملی و جهانی بافت تاریخی کاشان فراهم می شود.
پایان پیام/
نظر شما