مطالبات نمایندگان شهرهای مرزی در مجلس از فرماندهان مرزبانی

نشست مشترک فرماندهان مرزبانی ناجا با نمایندگان شهرهای مرزی مجلس شورای اسلامی پیرامون پیگیری مصوبات و مطالعات طرح های مرزی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نشست نمایندگان شهرهای مرزی به بیان مشکلات شهرهای حوزه خود پرداختند و در ابتدا کاشانی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت: استان سیستان از لحاظ مرزی استان منحصر به فردی است و با توجه به خشکسالی و پراکندگی بیش از حد و مرزهای طولانی، تنها راه درآمد زایی را برای مردم مرز قرار داده است و مناسب است که با یک سازوکار مناسب گذرگاه های مرزی بیشتر شود و مرز را به شکل یک فرصت درآورد نه یک تهدید و ما هم در مجلس تمام همکاری را انجام می دهیم.


وی افزود: باز کردن بازارهای مرزی و مناطق ویژه اقتصادی مهمترین عامل واگذاری امنیت به خود مردم است که این کار باید انجام شود و از خود مردم بومی برای تامین امنیت مرزها استفاده کرد.


در ادامه این نشست محمد سعید اربابی نماینده شهرهای ایرانشهر و سرباز بیان داشت: توازنی بین انسداد مرزها و وضعیت معیشتی مردم برقرار نیست و در حال حاضر انسداد مرزها به خوبی در حال انجام است اما وضعیت معیشتی مردم آنچنان که باید در دستور کار قرار نگرفته است همچنین ساماندهی مرزها با رویکرد تجارت چمدانی، ایجاد جایگاه ویژه مرزی، بازگشایی گذرگاه های مرزی و استفاده از نیروهای مردمی در برای تامین امنیت از اقدامات مهمی است که مرزبانی ناجا می تواند انجام دهد.


کریمیان نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی نیز به اصل 88 قانون اساسی اشاره کرد و افزود: نمایندگان در برابر همه ی مردم ایران مسئولند و باید دنبال خواسته های تمام مردم کشور باشند و نباید طوری عمل کرد که حقی را از مردم شهری گرفته شود و مردم دیگر شهر ها داده شود همچنین در بعضی گمرکات معافیت گمرکی داده می شود ولی در بعضی از حوزه ها این معافیت وجود ندارد.


رجبی نماینده استان گلستان شهرستان گاری کش و مراره تپه نیز به مشکلات مشترک شهرهای مرزی اشاره کرد و تصریح کرد: ساکنان شهرستان مرزی محرومیت دارند و از فرصت های که در شهرستان های دیگر وجود دارد محروم هستند همچنین مشکل کشاورزی در منطقه ممنوعه مرزی و مشکل تردد نیز وجود دارد.


وی افزود: بازارچه های مرزی در شهرستان های مرزی فعلاً تعطیل شده و اگر بتوانیم آنها را بازگشایی کنیم می توانیم به رونق تجارت در این مناطق کمک کنیم و استفاده از نیروهای بومی منطقه کمک به اشتغال و جلوگیری از آسیب های اجتماعی را می تواند موجب شود همچنین هر پیشنهادی در این خصوص در مجلس مورد بررسی قرار می گیرد.


در ادامه حسین محمدزاده نماینده شهرستان مرزی در گز گفت: نوار غربی و شرقی کشور در طرح توسعه سرمایه گذاری مرزها وجود دارد اما بعضی از شهرستانها در این قانون از قلم افتاده اند.


جواد سعدون زاده نماینده شهر آبادان در مجلس نیز گفت: در طرح جامع مرزی و سایر طرح ها یکی از مشکلات عدم مدیریت واحد در مرزهاست و مسئولیت ها در این حوزه مشخص نیست.


وی همچنین از رویکرد پژوهشی و عمرانی مرزبانی قدردانی کرد و افزود: بحث 60 متر فاصله محدثات تا مرزها در شهر آبادان بسیار بیشتر است و مرزبانی با مرز فاصله زیادی دارد و در واقع نیروهای مرزبانی در دل مردم هستند و به فضای مدنی مردم نفوذ پیدا کرده اند.


در ادامه این نشست نیز نماینده شهر آذربایجان غربی نیز بیان داشت: این استان 1000 کیلومتر نوار مرزی دارد اما نتوانسته از پتانسیل ها استفاده کند و بسیاری از گلوگاهها و گذرگاهها بسته شده است و بعضی از گذرگاهها نیز فاقد جاده و امنیت است.

 

منوچهری نماینده اورامانات نیز از نگرش به مرز به عنوان فرصت و تهدید یاد کرد و ادامه داد: به مرز نباید به عنوان تهدید نگاه کرد و باید کاری کرد تا این تهدیدات به فرصت تبدیل شوند.


وی همچنین از ترددهای غیرقانونی ابراز نگرانی کرد و تصریح کرد: همکاری بین بخشی در سطح کلان ضعیف است و قانون به خصوص و واحدی در مرز وجود ندارد همچنین بازگشایی گذرگاه های منطقه باید در دستور کار قرار بگیرد و از برخوردهای مرزی جلوگیری شود.


در ادامه جعفری نماینده استان خراسان شمالی و شهر بجنورد نیز به 280 کیلومتر مرز این استان اشاره کرد و افزود: جاده های مرزی وضعیت مناسبی ندارند و یکی از موارد در مرز ترکمنستان با وجود آرامش وجود دارد امکان جاسوسی از آن طرف مرز هست و همچنین ترددهای غیرمجاز طرف مقابل جای را برای سوءاستفاده بازمی گذارد.


وی ادامه داد: در این شهرها برای تلفن های همراه رومینگ می افتد و بعضی از گمرکات مرزی بازگشایی نشده اند همچنین ضعف زیرساخت های مرزبانی و بعضی از شهرهای مرزی وجود دارد.


مهدی عیسی زاده نماینده آذربایجان غربی نیز گفت: مسئولیت گزینش در اختیار نیروهای مسلح است و دو وظیفه صدور کارت پیله وری روستاییان و بازگشایی بازارچه های مرزی از وظایف مرزبانی است.


حسینی نماینده کرمانشاه نیز از لزوم ایجاد امکانات برای مرزها تاکید کرد و افزود امنیت مرزها باید مستقل باشد و اجازه بازسازی در شهرهای مرزی داده شود همچنین مردم دوست دارند در فعالیت ها با مرزبانی همکاری داشته باشند.


وی از بازگشایی گذرگاههای مرزی و افزایش حقوق مرزبان ها و تجهیز برجک های مرزی به عنوان مهمترین مسائل شهرهای مرزی نام برد و افزود: روزانه بیش از 800 کامیون عراقی وارد ایران می شود که مشکلات بسیاری را به همراه می آورند و فقط فرصت را برای افراد سوءاستفاده گر پدید می آورد.


سجادی نماینده خراسان رضوی در شهرهای فریمان و سرخس نیز بیان داشت: راه اندازی بازارچه های مرزی و افزایش ورود و خروج کالا را راه حل مشکلات دامداران و کشاورزان است و رونق دادن به تجارت چمدانی برای امنیت مرز و راحتی مردم راه گشاست. همچنین امنیت مرز در داخل کشور با بالا بردن توان اقتصادی همه مردم میسر خواهد بود.


هاشمی نماینده بشاگرد نیز به 450 کیلومتر مرز آبی استان اشاره کرد و افزود: مشکل اساسی شناورهای فاقد مجوز صید هستند که تنها راه معیشتی مردم است و درخواست داریم که فرصتی را برای گرفتن مجوز به این صیادان داده بشود.


نماینده دیگر سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی نیز مسئله اقتصادی مرزنشینان را بسیار مهم دانست و افزود: مساله کشاورزی و دامداری نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.


در خاتمه جراره نماینده شهر بندرعباس، قشم و خمیر نیز گفت: قاچاق در مقیاس بزرگ و برای اقتصاد کشور ضرر دارد و ما بر اقتدار نیروهای مرزبانی و انتظامی اعتماد داریم و امیدواریم که جایگاه مردم و مرزنشینان به عنوان مرزداران اصلی مملکت در نظر گرفته شود و جایگاه مردم را حفظ کنیم و امکانات و تقویت پایگاههای مرزی را موردنظر قرار دهند.


پایان پیام/

کد خبر 187393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha