علم مدرن بدون توجه به تاریخ علم در اسلام قابل فهم نیست

رشدی راشد، نویسنده و متفکر عرب گفت: نباید علم را در جوامع اسلامی به عنوان عنصری وارداتی و خارجی تلقی کنیم موضوع علم در طول تاریخ اسلامی مورد توجه بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رشدی راشد، نویسنده و متفکر عرب در مراسم اهدای جایزه کتاب سال به عنوان یکی از نفرات برگزیده با بیان این مطلب گفت: من در این مراسم نمادهای زیادی می بینم، نمادهایی که جایگاه علم را در فرهنگ اسلامی نشان می دهد، در این جشنواره در اهدای جایزه به علوم دقیقه توجه بسیار شده و این به معنی وارد کردن امید در جامعه اسلامی است.

 

رشدی راشد افزود: من می خواهم درباره اهمیت تاریخ علم، فلسفه علم در جامعه اسلامی حرف بزنم، اگر بخواهیم فکر کنیم که جایگاه علم و فلسفه در تاریخ اسلام جایگاه فرعی بود، این اندیشه بسیار اشتباه و غلط است.

 

وی تصریح کرد: در تاریخ اسلام در مراکزی مانند مسجد، مدرسه، و ... علم مورد توجه بود و بررسی تاریخ اسلامی بدون بررسی علم شدنی نیست.

 

راشد خاطرنشان کرد: نباید علم را در جوامع اسلامی به عنوان عنصری وارداتی و خارجی تلقی بکنیم، زیرا موضوع علم یکی از موضوعات موردتوجه در طول تاریخ اسلامی بوده است.

 

برگزیده جایزه هجدهمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی گفت: اگر بخواهیم تاریخ علم اسلامی را در جهان معاصر نادیده بگیریم و یا حذف کنیم، علم مدرن معاصر بی شک قابل فهم نخواهد بود، باید به کارها توجه کنیم و تاریخ علم را بنویسیم و این مسئله در غرب دارد صورت می گیرد و ما باید در جهان اسلام این کار را انجام دهد.

 

وی در پایان گفت: کاری که ما باید انجام بدهیم بازسازی تاریخ است، نه کم و نه زیاد و به واسطه این امر است که بتوانیم در یک کشور اسلامی یکی مرکز مطالعات پیشرفته، تاریخ فلسفه، علم، ریاضیات، نجوم و .... را در آن آموزش بدهیم و فضایی ایجاد کنیم که دیگر اندیشمندان و دانشمندان بیایند در این مرکز آثاری جدید تالیف و تولید کنند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 18771

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha