به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، علی اسلامی، مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل، عصر امروز ( 4 آبان) در جلسه بررسی مشکلات و راههای پیشگیری از وقوع سیل در اردبیل ضرورت نصب و راهاندازی سیستم هشدار سریع وقوع سیل را تاکید کرد و گفت: ما بیش از دو سال است که زیرساختهای لازم را با همکاری سازمان هواشناسی در حال تدارک و تهیه هستیم تا با راهاندازی این سیستم و کمک شرکت آب منطقهای بتوانیم اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهیم.
وی در خصوص اخطارهای صادر شده از طریق صدا و سیما و رسانهها در مورد وقوع سیلاب و آگاهیبخشی فرمانداریها، بخشداریها و دهیاریها در این زمینه، افزود: برای جلوگیری از وقوع سیلاب طرحهای آبخوانداری و آبخیزداری در مناطق مختلف و روستاهای سیلخیز در حال اجراست که در این باب تلاش شده تا اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار گیرد.
اسلامی به اجرای طرحهای مختلف کنترل سیلاب، آبخیزداری، جلوگیری از ساخت و سازها در حریم و بستر رودخانه و احداث سدهای معیشتی اشاره کرد و تصریح کرد: تاکنون 12 سد معیشتی به بهرهبرداری رسیده و 30 مورد نیز در دست اقدام است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل به وقوع سیلابهای متعدد به ویژه در فصل بهار و پاییز اشاره کرد و بیان داشت: سیل بعد از زلزله بیشترین خسارات جانی و مالی را در استان بر جای میگذارد.
اسلامی اظهار داشت: در سال زراعی 90 ـ 91 که از آخر مهر سال گذشته تا آخر شهریور امسال محاسبه میشود 427 میلیمتر بارندگی در استان اردبیل اتفاق افتاده است که در مقایسه با سال گذشته که حدود 272 میلیمتر بوده است 57 درصد افزایش بارش را شاهد هستیم.
وی با اشاره به اینکه عملکرد ناصحیح ما سبب وقوع سیلاب در سطح استان میشود، خاطر نشان کرد: اقدامات پیشگیرانه انجام شده است تا بتوانیم جلوی خسارات وارده از این ناحیه را بگیریم به طوری که از ابتدای امسال بالغ بر 15 میلیارد تومان خسارت وارده از سیل مورد ارزیابی قرار گرفته و برای جبران این خسارت مستندات به وزارت کشور و سازمان بحران ارسال شده تا جبران مافات انجام گیرد.
پایان پیام/
نظر شما