انجام فعالیت بدنی و ورزش مرتب میتواند خطر بسیاری بیماریها از جمله پوکی استخوان(استئوپروز) را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری شبستان، استئوپروز شایعترین بیماری متابولیک استخوان است که در آن بتدریج از تراکم استخوانها کاسته شده و این مساله به افزایش بروز شکستگی استخوانی منجر میشود.
هر روز با بیمارانی مواجه هستیم که به علت پوکی استخوان، دچار عوارض و دردهای مختلف شدهاند. شیوع این بیماری با افزایش سن بیشتر میشود تا آنجا که تقریبا میتوان گفت تمام افراد بالای 80 سال به این درد مبتلا هستند. ضمن اینکه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، زنان پنج برابر مردان به این بیماری دچار میشوند.
اما نتایج یک تحقیق داخلی نشان می دهد که فعالیت بدنی و ورزش مرتب می تواند به میزان زیادی جلوی پوکی استخوان را بگیرد.البته ورزش مرتب باید حداقل پنج روز در هفته و هر بار نیم ساعت انجام شود.
از طرف دیگر نداشتن فعالیت بدنی کافی، به کاهش قدرت عضلانی و کاهش تراکم استخوانها منجر میشود.
این موضوع به ویژه در مورد خانم ها حائز اهمیت است چرا که در بدن خانمهایی که یائسه شدهاند، به اندازه کافی هورمون استروژن ترشح نمیشود.
استروژن یک هورمون موثر در میزان تراکم استخوانی است که کمبود آن، فرد را مستعد پوکی استخوان و دردهای استخوانی میکند.
همچنین سیگار کشیدن مثل تمام مشکلات بهداشتی دیگر، بر احتمال ابتلا به پوکی استخوان میافزاید بنابراین سیگار نکشید و اگر سیگاری هستید، در اولین فرصت آن را کنار بگذارید.
مصرف الکل نیز به همین اندازه خطرناک است. سعی کنید بیشتر از فرآوردههای لبنی کمچرب استفاده کنید و مواد حاوی کلسیم را با موادی که با جذب کلسیم تداخل دارد، مصرف نکنید.
سبزیجات برگ دار سبز مثل کلم تا حدی حاوی کلسیم است. از کنسروهای ماهی که استخوان دارد بیشتر استفاده کنید. اگر از قرص کلسیم استفاده میکنید، آن را با مکمل آهن یا روی مصرف نکنید، چرا که این یونها در جذب یکدیگر اختلال ایجاد میکند.
خوشبختانه تشخیص استئوپروز براحتی امکانپذیر است. برای این کار ما از علائم بالینی و ابزار پاراکلینیک مثل دانسیتومتری استخوان کمک میگیریم که تراکم استخوانی را نشان میدهد.
پایان پیام/
نظر شما