علیرضا تابش، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در گفتگو با خبرنگار شبستان با اعلام این مطلب گفت: در 300 روستای آسیب دیده آذربایجان شرقی مشغول فعالیت هستیم و تلاش مضاعف برای پایان ساخت و سازها ادامه دارد.
تابش افزود: در مرحله نخست قرار است 9 هزار و 500 واحد مسکونی در 300 روستای آسیبدیده که 60 درصد با تخریب مواجهه شدند، بازسازی و تحویل شود.
وی ادامه داد: در مرحله دوم 18 هزار و 500 واحد مسکونی بازسازی و تحویل خواهد شد که اینها آسیب زیادی ندیدهاند و مردم در حال حاضر در آنها زندگی میکنند اما به هر حال باید برای تامین ایمنی لازم، بازسازی و ترمیم شوند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: 9 هزار و 500 واحدی که در اولویت بازسازی هستند، واحدهای 60 متری برای هر خانوار است که در این میزان ساخت و ساز آواربرداری اتمام یافته، پیکنی انجام شده و فنداسیونها نیز به اتمام رسیده و با نصب اسکلتهای پیچ و مهرهای کار در حال ادامه است.
تابش تصریح کرد: در حال حاضر برای هفت هزار و 700 واحد نصب اسکلت پیچ و مهرهای اتمام یافته و در حال اجرای سقف و دیوارها هستند و برای سه هزار و 500 واحد سقف زده شده و دیوارکشی شد که مشغول سایر فعالیتها برای تکمیل بناها هستیم.
تابش تصریح کرد: از آنجا که حجم کار بالا بوده از طرف دیگر با سرمای زودرس مواجهه شدیم، حدس میزدیم تا رسیدن سرما شاید نتوان به موقع اماکن مسکونی روستایی و دامی را تحویل داد بر همین اساس برای هر خانوار آسیبدیده یک اتاق 12 متری پیش ساخته (کانکس) در نظر گرفته و با فریم فلزی به شکل دائمی در داخل هر واحد مسکونی نصب کردیم تا بعدها هم به کار آنها آمده و بتوانند به صورت چند منظوره از آن استفاده کنند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور افزود: این سازههای فلزی هم اکنون برای سکونت استفاده میشود و بعد از تحویل واحدهای مسکونی دائمی به عنوانهای مختلف که به تصمیم خود خانوارها خواهد بود، استفاده میشوند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون پنج هزار از این سازها نصب کامل شده است و برای نصب 10 هزار سازه دیگر در تلاش هستیم که برای نگهداری دامها خواهد بود ضمن آنکه 12 هزار واحد دائمی به شکل پیش ساخته در نظر گرفته شده و ساخت آنها به پایان رسیده و کم کم در حالب حمل و نصب آنها هستیم که 5 هزار تا وصل شده و بقیه نیز حمل و نصب خواهد شد.
تابش تصریح کرد: صحنه بازسازی صحنه باشکوهی است که روزانه 30 هزار نفر مشغول به کار بوده و از صبح زود و گاهاً تا دیروقت مشغول کار هستند، آنجا که یکی از عوامل توسعه و پیشرفت مردم بودهاند، هر جا کمک مردمی بیشتر بوده از برنامه بازسازی جلو بودهایم و مشارکت مردم پشتوانه بزرگی در این عرصه بود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: گاهاً در برخی جاها با مشارکت کمتر مردم روبهرو بودیم که دلایل قانعکنندهای هم داشته و همین امر موجب شده که سرعت کارها کمتر باشد و وقفههایی ایجاد شود از این رو سرعت کارها در جاهای مختلف متفاوت بوده و در برخی روستاها جلوتر از بقیه کارها به سامان رسید.
وی افزود: با تمهیدات اندیشیده شده فکر نمیکنم با مشکل خاصی در زمستان مواجه شویم و به صورت شبانهروزی در حال کار هستیم تا زودتر مسکن امن و دائمی برای آسیبدیدگان فراهم کنیم.
تابش گفت: باید توجه داشت که انجام پروژه 600 هزار مترمربعی و تامین منابع و مصالح آن هم در مدت کمتر از دو ماه بسیار سخت بود اما با این وجود میزان قابل قبولی از آن در حال پایان است و این میسر نمیشد مگر با مشارکت مردمی، منویات رهبری و تلاشهای دولتمردان که توانست صحنه اتحاد و همدلی باشد.
وی اظهار کرد: 14 استان نیروهای بنیاد مسکن و بسیاری از تجهیزات خود را در اختیار قرار دادند و جهاد کشاورزی، سپاه، بهداشت و درمان، علوم پزشکی، هلال احمر و سایر دستگاهها با تمام همت خود وارد عرصه کمکرسانی در تمام زمینهها شدند تا بتوان قبل از زمستان مسکن دائم ساخت و تحویل شود.
تابش گفت: مشکلات منطقه و سردی هوا را میدانیم و بر همین اساس فراخوان برای جذب بنا و کارگر در امر ساخت و ساز دادهایم تا زودتر کار بازسازی به پایان برسد چرا که وظیفه خود میدانیم به مردمی که در صحنههای انقلاب همیشه حاضر بوده و حماسههای بیبدیل آفریدهاند خدمت بیمنت ارائه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما