اهالی هنر و قلم پاسخگوی اهانت‌کنندگان به ارزش‌ها باشند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در عین حال که توهین‌ها نسبت به دین و ارزش‌ها را محکوم می کنیم، از اهل قلم و هنر نیز انتظار داریم که پاسخ شایسته ای به این حرکت ها بدهند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم پایانی نخستین کنگره شعر امام هادی(ع) با نام دهمین پیشوا شامگاه گذشته 8 آبان ماه، در تالار وحدت با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام حائری شیرازی و جمعی از شاعران آیینی برگزار شد. مهندس حسابی فرزند دکتر حسابی، قادر طراوت‌پور، حجت‌الاسلام دعایی،حسن بیادی عضو شورای شهر تهران و جمعی از مسوولان کشوری در این کنگره حاضر بودند.

 

«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنگره شعر سراسری دهمین پیشوا طی سخنانی گفت: به نسبت شعرهایی که در مدح ائمه(ع) سروده شده، درباره امام هادی(ع) کمتر شعر سروده شده است. در گذشته از برگزاری چنین کنگره‌هایی غفلت کرده‌ایم و امیدوارم بتوانیم عقب‌ماندگی‌هایمان را جبران کنیم. در طول تاریخ وضعیت به گونه ای بوده که هرگاه دشمنان به اهل بیت(ع) توهین می کردند، علما، کتاب های حائز اهمیتی را درباره جایگاه این بزرگان تالیف می کردند و شاعران نیز در مدح آنان شعرهایی می سرودند.

 

وی افزود: محفل هایی نظیر این، سبب می شوند تا بیشتر با معارف و آموزه های اسلام ناب و اهل بیت عصمت و طهارت آشنا شویم و آن را به دیگران معرفی کنیم. بنابراین در آینده باید شاهد برپایی محافلی دیگر برای سایر ائمه باشیم.

 

حسینی با اشاره به وضعیت زندگی امام هادی(ع) و دوران سختی که ایشان به سر می بردند، بیان کرد: کافی است قساوت متوکل را به یاد بیاوریم، حاکمی که قساوتش به حدی بود که چندین بار دستور تخریب حرم امام حسین(ع) را صادر کرد. در این دوران امام هادی(ع) با مظلومیت و غربت زندگی می کردند.

وی به اهانت های زنجیره ای به ائمه(ع) در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: ساده اندیشی است اگر کسی تصور کند این توهین ها اتفاقی است. امام خمینی(ره) درباره قضیه سلمان رشدی موضع گرفتند، زیرا آگاه بودند که حرکات ادامه دار خواهد بود. موضع امام خمینی در موضوع سلمان رشدی بجا بود چون می‌دانستند این موضوع ادامه‌دار خواهد بود؛ انتظار از اهل هنر و شعر می‌رود تا پاسخ درخوری با خلق آثار ماندگار به این اهانت‌ها بدهند، قلب مؤمن عرش خداوند است و می‌تواند اثر جاودان و ماندگار خلق کند.

 

 

انتظار وزیر ارشاد از اهالی قلم و هنر

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در عین حال که این توهین ها را محکوم می کنیم، از اهل قلم و هنر نیز انتظار داریم که پاسخ شایسته ای به این حرکت ها بدهند. در برابر اهانت به اهل بیت(ع) باید اقدامات متقابل انجام داده، امامت را به جهانیان معرفی کنیم.

 

وی اظهار کرد: بسیاری از افراد جهان امروز در جستجو و به دنبال حقیقت هستند و اگر ما از فضائل و کمالات اهل بیت(ع) برای آنان سخن بگوییم شیفته آنان خواهند شد. توده مردم عنادی با ائمه(ع) ندارند، این ستمگرانند که مانع از تابیدن نور هدایت بر دنیا می شوند، وگرنه مردم از این فضایل استقبال می کنند.
 

 

اشاره وزیر به زیارت جامعه کبیره و فضایل آن

سیدمحمد حسینی با اشاره به زیارت جامعه کبیره، این کتاب را یکی از آثاری دانست که در تبیین جایگاه ائمه(ع) باید به آن پرداخت و ادامه داد: در نمایشگاه کتاب تهران سعی کردیم علاوه بر پرداختن به نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، زیارت جامعه کبیره را نیز از نظر دور نگذرایم. زیارت جامعه کبیره یک دایره المعارف اسلام شناسی است و برای توجه به جایگاه اهل بیت(ع) باید به این زیارتنامه توجه کنیم. این اثر جزو معتبرترین زیارتنامه هاست. در کتاب های معتبری مانند «من لا یحضر الفقیه» شیخ صدوق به این زیارتنامه اشاره شده است. علامه مجلسی نیز درباره آن می گوید زیارتنامه جامعه کبیره، معتبرترین سند، فصیح ترین محتوا و بالاترین شان و منزلت را در میان زیارتنامه ها داراست.

 

وی از برگزاری همایشی درباره «فضل بن شاذان» در نیشابور خبر داد و افزود: احیای آثار این اندیشمند از جمله اهداف این همایش خواهد بود. رهبر معظم انقلاب نیز تاکید کرده اند که شخصیت های بزرگ حوزه حدیث باید معرفی شوند و در لابه لای کتاب های حدیثی مخفی نمانند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش، ابیاتی از الهه قمشه‌ای قرائت کرد و خطاب به هنرمندان گفت: اهالی هنر، سینما، تئاتر و همه آنانی که خدا در آنها عطیه ذوق قرار داده می‌توانند در این مسیر گام برداشته و ائمه را به دنیا معرفی و با آثار هنری پاسخگوی اهانت‌کنندگان به ارزش‌ها باشند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 189391

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha