به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمدجعفر یاحقی، مدیر قطب علمی فردوسیشناسی دانشگاه فردوسی مشهد، شب گذشته(9آبان) در همایش میان رشتهای آموزش و یادگیری زبان با بیان اینکه زبان عامل ارتباطی میان افراد است، اظهار کرد: آموزش صحیح و مناسب زبان سبب یکدلی و یکزبانی در جهان می شود.
یاحقی با اشاره به اینکه در همایش مذکور از اطلاعات متفاوتی استفاده شده و این امر بر ارزشمندی آن افزوده است، گفت: دستاوردهای این همایش به آموزش زبان و ادبیات فارسی در دیگر کشورها کمک شایان و قابل توجهی میکند.
وی ادامه داد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته برای آموزش زبان و ادبیات فارسی به دیگر کشورها نیازمند اساتید مسلط به ادبیات و زبان انگلیسی هستیم.
عضو پیوسته فرهنگستان سخن زبان و ادب فارسی با بیان اینکه آموزش غیر علمی زبان و ادبیات فارسی در سطح بینالملل به فرهنگ و زبان فارسی آسیبهای جدی وارد میکند، افزود: متخصصانی که در حوزه زبان فعالیت دارند باید دغدغه زبان فارسی را نیز داشته و در راستای ارتقا و پیشرفت آن فعال باشند.
مدیر قطب علمی فردوسیشناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: آموزش غیر علمی زبان و ادبیات فارسی در سطح بینالملل به فرهنگ و زبان فارسی آسیبهای جدی وارد میکند.
بنابر گزارش شبستان در ادامه مهدی مشکوةالدینی، استاد سابق زبانشناسی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: فعالیتهای زیستی مغز شامل سازوکارهای ارادی و غیرارادی انسان است که این فعالیتها در تمایز انسان با دیگر موجودات در دو حوزه شناخت و زبان نقش دارد.
وی با بیان اینکه انسان به وسیله پنج حس اطلاعات را دریافت کرده و پس از انتقال به جایگاههایی از مغز و پردازش و تحلیل به حافظه سپرده میشود، گفت: کارکردهای زیستی، کنشی ارادی، غیرزبانی، شناختی و زبانی، کارکردهای اصلی مغز است.
استاد سابق گروه زبانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه اذعان کرد: پژوهشهای عصبشناسانه از قرن 18 میلادی آغاز شده و دو بخش لوز پیشینه مغز انسان و بخش پسین لوز دیدگاهی در ارتباط میان گفتار و مغز انسان عمل میکنند.
پایان پیام/
نظر شما