الفبای حوزه شهرسازی در برخی مناطق قزوین رعایت نشده است

شهردار قزوین با بیان اینکه الفبای حوزه شهرسازی در برخی مناطق قزوین رعایت نشده است، اذعان کرد: سیستم شهرسازی قزوین در هدایت آب های سطحی آمادگی ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مسعود نصرتی، شهردار قزوین، صبح امروز (10 آبان) در جلسه شورای اسلامی شهر قزوین که با موضوع "بحث و بررسی پیرامون اقدامات صورت گرفته در خصوص مهار آبگرفتگی در شهر" برگزار شد، اظهار کرد: در شهر قزوین طرحی به نام طرح جامع هدایت آب های سطحی وجود دارد که کانال احداث شده در قسمت شرق و غرب منطقه پونک بخشی از این طرح بوده است چنان که اگر این کانال اجرا نشده بود، منطقه پونک مورد تهدید قرار می گرفت.
 

وی ادامه داد: براساس طرح جامع هدایت آب های سطحی، کانال 13 متری نیز بر روی رودخانه بازار ایجاد شد که این منطقه از شهر در دو سال گذشته یکی از نقاط بحرانی شهر بود ولی در حال حاضر در آن منطقه مشکلی وجود ندارد.
 

شهردار قزوین افزود: در حال حاضر لحظه به لحظه در داخل شهر اتفاقاتی روی می دهد ولی کنترل هایی که باید در مسیر شمال اتوبان انجام شود، صورت نگرفته است و در این میان اختلاف نظر وجود دارد که چه کسی باید این کار را انجام دهد.
 

وی خاطر نشان کرد: در بحث اتوبان سه مسیر اصلی وجود دارد که در مقابل هر مسیری که در طبیعت وجود داشته و آب حرکت می کرده است، کالبرت اتوبان گذاشته اند و در جنوب این کالبرت ها که آب وارد می شود، شهرسازی صورت گرفته است و این امر در منطقه پونک و مینودر دیده می شود و این موضوع نشان می دهد که الفبای حوزه شهرسازی را رعایت نکرده ایم و حال در این میان چه کسی باید پاسخگو باشد.
 

نصرتی اضافه کرد: بارش 23 میلی متر باران طی چند دقیقه در شهر قزوین عدد سنگینی نیست و از متوسط بارش سالانه 280 میلی متر، مقدار مذکور در طول چند دقیقه باریده است ولی این اندازه برای شهر قزوین عدد سنگینی است و در 100 سال گذشته بی سابقه بوده است.
 

وی تصریح کرد: سیستم شهرسازی شهر قزوین در هدایت آب های سطحی و جمع آوری آن آمادگی چنین موضوعی را ندارد، البته نباید نیز این آمادگی را داشته باشد چراکه شهر به اندازه ای توانمند نیست که برای خود تأسیساتی ایجاد کرده باشد که با این گونه مشکلات مقابله کند.
 

شهردار قزوین عنوان کرد: البته باید در این زمینه اطلاع رسانی به هنگام و فرهنگ سازی انجام شود و این موضوع برای مردم تبیین شود که امکان بروز چنین اتفاقاتی وجود دارد و این گونه مسائل توضیح داده شود که تجهیز شهر در این موارد شرایط و هزینه هایی را در بر دارد.
 

وی تأکید کرد: در شهر قزوین لوله های فاضلاب طراحی شده برای این موضوع، فاضلاب ها را نیز نمی تواند جمع آوری کند و این موضوعی است که اشکال دارد چراکه با تراکم جمعیت شهری در قزوین هم خوانی ندارد و نباید به هیچ عنوان اجازه ورود آب های سطحی، به درون فاضلاب ها داده شود.
 

نصرتی افزود: با توجه به این که قطر لوله های فاضلاب 250 سانتی متر است و لوله های فاضلاب شهری قدرت ندارند و به محض بارش شدید باران، تمام این دریچه ها در تقاطع ها پر شده در نتیجه آب بالا زده و به اندازه 30 یا 40 سانتی متر می جوشد که این امر در محاسبات ما موجود نیست.
 

وی با اشاره به آب گرفتگی اخیری که در پی بارندگی در قزوین صورت گرفت، اعلام کرد: در شهر قزوین محاسبه روان آب وجود ندارد و در مشکلی که به وجود آمده است، از هیچ کسی کاری بر نمی آید غیر از این که خود مردم کاری کنند که شبکه باران آب را از فاضلاب جدا کنند چرا که باران آب نمی تواند از فاضلاب عبور کرده و وارد آن شود.
 

شهردار قزوین اضافه کرد: یک سری پل هایی در قزوین وجود دارد که متعلق به اداره راه است و بسیاری از مشکلات ما در حال حاضر در آن محل ها صورت می گیرد، به این معنا که اداره راه تجهیزات کافی برای مهار آبی که در زیرگذرها جمع می شود، ندارد و پس از چند ساعت تأخیر، سعی در تخلیه آب می کنند و این در حالی است که این گونه تعهدات متعلق به آنها بوده و باید در آنجا حضور داشته باشند.
 

وی خاطرنشان کرد: برخی مشکلات نیز مرتبط با حوزه شهرداری است که ما در این سازمان تلاش کرده ایم 95 درصد مشکلات به وجود آمده را که قابل حل بوده اند را حل کنیم.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 189905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha