دکتر منصور داداش نژاد، عضو هیأت علمی و مدیر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه واقعه غدیر در میان اهل سنت به خبرنگار شبستان گفت: اهل تسنن در بیان و نقل فضائل اهل بیت (ع) کوتاهی نکرده و فضائلی که ما برای حضرت علی (ع) نقل کرده ایم، آنها نیز نقل می کنند.
وی ادامه داد: برای مثال "طبری"، به عنوان یکی از دانشمندان سنی مذهب است که کتاب "طرق حدیث غدیر"، را نوشت، واقعه غدیر را تبیین و تشریح می کند، اما آنچه که شاید برای بسیاری سوال باشد نحوه مواجهه اهل سنت با واقعه غدیر و ولایت حضرت امیر (ع) و برخی موارد دیگر است.
داداش نژاد با اشاره به تفاوت میان شیعیان و اهل تسنن و تمایزهای موجود در نظرات میان آنها در رابطه با واقعه غدیر اظهار کرد: تفاوت شیعیان با اهل سنت این است که اهل سنت مراد از منزلت و یا وصایت را طور دیگری می فهمند و در واقع غدیر را به معنای دوستی می گیرند نه آنچه که ما عنوان می کنیم که به مسئله جانشینی را در واقعه غدیر معتقد هستیم.
این پژوهشگر تصریح کرد: برای مثال در مورد آیه تطهیر که شیعه آن را شاهدی بر عصمت ائمه (ع) می داند، اما ابن تیمیه می گوید آیه تطهیر تنها یک "خبر" است و می گوید که باید این گونه باشید، در این رابطه اهل سنت معتقدند از آیه تطهیر چنین برداشتی نمی شود و آنها مشابه این مسئله را برای بزرگان خود نقل می کنند و یا آیه تطهیر را به کل دیگر خاندان پیامبر (ص) تعمیم می دهند.
وی خاطرنشان کرد: اهل سنت به لحاظ نقل و بیان فضائل حضرت علی (ع)، وقوع واقعه غدیر کوتاهی نکرده اند، تفاوت تنها در نوع برداشت آنها است.
پایان پیام/
نظر شما