به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی غضنفری درحاشیه ششمین جشنواره ملی مدیران و تولید کنندگان جوان و چهارمین دوره معرفی چهره های ماندگار صنعت، معدن و تجارت ایران به خبرنگاران گفت: پرونده متقاضیان سرمایه درگردش با کمک خانه های صنعت، معدن و تجارت و سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه مدت زمان بررسی پرونده ها توسط بانک های عامل مشخص نیست، گفت : به هرحال بانک عامل قرار است سپرده های نزد خود را وام دهد و بنابراین برای بازپرداخت ممکن است تضامینی را بخواهد یا اینکه مقرراتی داشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درعین حال گفت: امیدواریم که بانک های عامل کمک کنند تا هرچه زودتر این وام ها به واحدهای کوچک و متوسط درگیر سرمایه در گردش اختصاص یابد وگرنه ممکن است که با مشکل بیکاری های ناشی ازتعطیلی برخی واحدهای تولیدی مواجه شویم.
غضنفری در مورد اولویت تخصیص وام به واحدهای تولیدی نیزتوضیح داد: تصمیم گرفتیم واحدهای کوچک و متوسط دچار اضطرار را در اولویت تخصیص وام قرار دهیم و وام هایی با کارمزد کمتر از 10 درصد را به آنها اختصاص دهیم.
وی با بیان اینکه ممکن است که عدم داشتن سرمایه در گردش منجر به تعطیلی واحدها یا تعدیل کارگران شود، افزود: پس از آن به سراغ واحدهای بزرگ تولیدی می رویم.
مواد اولیه تولید به جای صادرات به ظرفیت های خالی داده شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره امکان بازنگری اقلام ممنوع شده برای صادرات گفت: شرایط خیلی مشخصی داریم، برای بازنگری بهتر این است که کالا با ارزش افزوده بالاتر صادرشود و به کالایی که ماده اولیه یا کالای نیمه ساخته تلفی می شود، امکان فرآوری و پردازش بیشتری داده شود و این امکان فراهم گردد که درچرخه تولید پردازش شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت های خالی بسیاری داریم، گفت : عدم دادن مواد اولیه به واحدهای تولیدی ممکن است موجب تعطیلی آنها شود که باید جلوی این کارگرفته شود باید ماده اولیه در کارگاه های بعدی فرآوری شده و پس از ارزش افزوده صادر گردد.
قیمت گذاری در بورس با ارز 3600 تومان پذیرفتنی نیست
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره قیمت گذاری مواد اولیه یا پتروشیمی و یا فلزات در بورس کالا گفت: اینکه قیمت گذاری با ارز 3500 یا 3600 تومان باشد، پذیرفتنی نیست. چرا که مابقی چرخه تولید را آسیب پذیر می کند، کنترل را سخت کرده، برای تولید کنندگان پایین دستی صرفه اقتصادی نداشته و موجب تعطیلی کارگاه های تولیدی می شود.
وی گفت: باید پذیرفت که نظام ارزی کشور 3500 را قبول ندارد وگرنه مرکز مبادله هم با 3500 کار می کرد، ضمن اینکه در بعضی مواقع قیمت گذاری را از ما می پذیرند، کمی عرضه می کنند ودوباره خطوط بعدی تولید را تشنه نگه می دارند، این تشنگی درگذشته تجربه شد نباید ادامه پیدا کند، یک تا 2 محموله به بازار می دهند، دوباره باید خواهش کرد که به بازار عرضه کنند.
تصمیم ممنوعیت صادرات شامل کالای حمل شده نمی شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: باید تضمینی داشته باشیم که همواره تولید کنندگان حلقه های پایین دستی درفروش کالا دراولویت قرار دارند.
وی همچنین درباره مشکلات گمرکی ایجاد شده در خصوص ممنوعیت های اخیر صادراتی و ضررو زیان صادرکنندگان گفت: در قانون مقررات صادرات و واردات کشور موضوعی به عنوان حقوق مکتسبه داریم به این معنا که اگرتصمیمی دولت بگیرد که نتیجه آن ایجاد ضرر و زیان برای تولید کننده یا صادرکننده باشد یا شرایط سختی تری برای او ایجاد کند و کالای او در آستانه صادرات باشد تصمیم جدید دولت شامل آن گروه نمی شود.
وی افزود: بنابراین هر صادرکننده ای که کالای او در گمرک است و حمل شده شامل این ممنوعیت نمی شود، قرار شد که سازمان توسعه تجارت این موضوع را به گمرک تذکر دهد و براساس حقوق مکتسبه کالاهای این گروه از صادر کنندگان باید آزاد شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نقش مردم درهمکاری با دولت گفت: مردم به خوبی نقش خود را ایفا کرده اند همیشه صبور بوده اند و اگر تعامل و هماهنگی درسطوح بالاتری همچون قوه مقننه و مجریه بیشتر باشد به رفع مشکلات مردم کمک می کند، مردم نشان داده اند که جلوتر از مسئولان حرکت می کنند.
پایان پیام/
نظر شما