حامد حق شناس، استاد دانشگاه پیام نور قزوین و کارشناس مسائل دینی، در گفت و گو با خبرنگار شبستان بیان کرد: داستان خیر و شر و جنگ میان انسان و شیطان، از زمان خلقت حضرت آدم تا به حال بوده و اکنون نیز وجود دارد و تنها شیوه ها و حربه های شیطان در زمان های مختلف، تغییر می کند و مصداق بارز این فعالیت های شیطانی نیز فرقه ها و نحله های انحرافی است که در تمام اعصار در مقابل شریعت الهی قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در سایه انقلاب اسلامی و مرجعیت دینی این قبیل فعالیت های انحرافی نتوانسته اند به صورت علنی بروز و ظهور پیدا کنند ولی به صورت زیرزمینی و مخفیانه مشغول فعالیت هستند که باید با هوشیاری، افزایش سطح بصیرت و آگاهی افراد، این تهدیدها را به فرصتی برای تعالی افراد تبدیل کرد.
استاد دانشگاه پیام نور قزوین افزود: آسیب شناسی فرقه های انحرافی نیاز به تحقیق میدانی، جامعه شناسی، روان شناسی و غیره دارد و باید توجه داشته باشیم که اکثر این گروه ها افراد جوان را جذب می کنند.
وی توضیح داد: خصوصیات و ویژگی های دوره جوانی به گونه ای است که به طور معمول افراد، احساس متفاوت بودن با دیگران و گروه همسالان خود دارند و مشکلات عقیدتی و فکری، مسائل خانوادگی، فرار از خط قرمزهای دین، تهاجم فرهنگی، نشان دادن شادی های کاذب، بی بندوباری و اباحه گری و غیره از علت های مهم جذب افراد به ویژه جوانان به فرقه ها و نحله های انحرافی است.
حق شناس اضافه کرد: مهم ترین نکته در گرایش افراد به ویژه جوانان به فرقه های مذکور، عدم شناخت معارف دینی، عرفان اسلامی و دستورات اخلاقی اسلام است و به طور معمول افراد در سنین جوانی به دلیل داشتن شرایط روحی و ویژگی های خاص این دوره، گرایش بیشتری به فرقه ها و نحله های انحرافی دارند.
وی با اشاره به اهمیت برنامه ریزی در راستای مقابله با فرقه های انحرافی اظهار کرد: برنامه ریزی کوتاه مدت در راستای دفع مشکل و برنامه ریزی بلند مدت در راستای فرهنگ سازی مقابله با انحرافات باید صورت گیرد و تمام دستگاه ها، سازمان ها و خانواده ها باید در این امر مهم تلاش کنند.
این کارشناس مسائل دینی عنوان کرد: لازم است معارفی که از اهل بیت(ع) و اسلام رسیده است درست به جوانان منتقل شود چراکه اینگونه بسیاری از این قبیل مشکلات حل خواهد شد.
وی اعلام کرد: فرقه های انحرافی در جوامعی که عقبه دینی، مذهبی و اخلاقی دارند، کمتر می توانند نقش داشته باشند چرا که تمام نیازهای روحی افراد در دستورات دینی آمده است ولی در جوامعی که تفکرات اومانیستی جایگزین تفکر الهی شده، بستر مناسبی برای رشد فرقه ها و نحله های انحرافی ایجاد می شود.
وی خاطرنشان کرد: باید از افرادی که به این فرقه ها روی می آورند، در خصوص آشنایی آنها با معارف اسلام و اهل بیت(ع) پرسید که چه اندازه با معارف اسلام و اهل بیت(ع) آشنایی دارند، زیرا چنانچه کسی حلاوت معارف اهل بیت(ع) را بچشد، نیازی به دین و مذهب دیگری پیدا نخواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما