سایر علوم وامدار دانش مادر و تعقل محور فلسفه هستند

دبیر علمی همایش روز جهانی فلسفه با اشاره به نفی برداشت های انحصاری از فلسفه گفت: باید فلسفه را دانش مادر و علمی که در آن تعقل حرف اول را زده و تأثیر بسزایی در رشته‌های دیگر دارد، نگاه شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری همایش روز جهانی فلسفه چهارشنبه، 17 آبان در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.

بنابراین گزارش، رضا اکبری، دبیر علمی همایش روز جهانی فلسفه گفت: این روز از چند لحاظ حایز اهمیت است، نخست به علت توجهی که یونسکو به این مبحث داشته و دیگر علم فلسفه.

وی ادامه داد: اگر ما تلقی خودمان را از فلسفه محدود نکرده‌ باشیم و نگاهی عام به مکاتب و نحله‌های مختلف در نگرش ما وجود داشته باشد، قطعا طیف گسترده‌تری را در حوزه مباحث مختلف مورد توجه قرار خواهیم داد، از جمله خود مبحث فلسفه که فارغ از روز جهانی‌اش برای ما اهمیت بسزایی دارد.

اکبری با بیان اینکه مؤسسه حکمت و فلسفه ایران باید کارکردی ملی داشته باشد، ادامه داد: بر اساس هدف‌گذاری سال جاری جهت برگزاری این همایش دو جلسه با مدیران گروه فلسفه دانشگاه تهران داشتیم که این جلسات یک بار در دانشگاه و یک بار در مؤسسه برگزار شد و در آنها وضعیت فلسفه مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به سند جامع علمی کشور عنوان کرد: این سند رونمایی و در بخشی از آن به مباحث فلسفه و منطق اشاره شده است، بنابراین کاری که مدیران گروه فلسفه دانشگاه‌های تهران و مؤسسه انجام می‌دهند در راستای برنامه‌های کلان نظام  است، از این رو، هدف‌گذاری ما بر مشارکت حداکثری اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه برنامه‌های علمی کشور لحاظ شده است.

دبیر علمی همایش روز جهانی فلسفه با بیان اینکه ما برداشت‌های مضیق و انحصاری از فلسفه را نفی می‌کنیم، ادامه داد: تلاش ما بر گسترش و توسعه نگرش‌های مختلف فلسفی است و همچنین تأکید بر اهمیت فلسفه به عنوان دانش مادر و علمی که در آن تعقل و خردورزی حرف اول را زده و تأثیر بسزایی در رشته‌های دیگر نیز دارد.

وی تاکید کرد: همسو با تفاسیر یاد شده به دنبال الگوهای مختلف جهت برگزاری نشست روز جهانی فلسفه رفتیم تا این نشست تنها یک نمایش صرف در حوزه فلسفه نباشد، بلکه فعالیتی اثرگذار باشد که در این راستا در قالب مصاحبه با اساتید صاحب‌نظر و همچنین نگارش مقاله کار خود را پی‌گیری کردیم.

اکبری ابراز کرد: مصاحبه‌ها و مقالات یاد‌شده به صورت تحلیلی توسط ما پی‌گیری شد تا راهکارهای اساتید در قالب‌های یادشده در اختیار مراکز علمی قرار بگیرد.

وی بیان کرد: مقالات از دانشگاه‌های تهران، امام صادق (ع)، علامه طباطبایی، الزهرا (س)، پیام نور، آزاد، فردوسی مشهد، تبریز، زنجان، سیستان و بلوچستان و ... به دست ما رسیده است، هر چند که در حوزه مصاحبه طیف وسیع‌تری تهیه شده است.

اکبری گفت: امسال مراکز متعددی در همایش روز جهانی فلسفه مشارکت کرده‌اند، از جمله بنیاد حکمت اسلامی صدرا، دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، کمیسیون ملی یونسکو، دفتر تبلیغات اسلامی و ... .

دبیر علمی همایش روز جهانی فلسفه خاطرنشان کرد: نگاه ما در حوزه محتوای مصاحبه‌ها و مقالات نگرشی به سبک مدیریت استراتژیک است که این محتوا با رویکرد یاد شده در عرصه آموزش و پژوهش، ترجمه و نشر آثار فلسفی، رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها، انجمن‌های علمی فعال در حوزه فلسفه، رشته‌های دانشگاهی و ... نمود می‌یابند.

بنابراین گزارش، در ادامه این نشست خبری حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، رییس این موسسه گفت: سال 2010 روز جهانی فلسفه به شکل بین‌المللی توسط مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه با مشارکت مجمع عالی حکمت قم و سایر مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور برگزار شد.

وی ادامه داد: سال گذشته جهت گرامیداشت روز جهانی فلسفه، عنوان "فلسفه و علوم پایه" را انتخاب کردیم اما امسال با مشارکت گروه‌های فلسفه، مراکز علمی و دانشگاه‌های کشور از جمله دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، الزهرا(س)، آزاد، پیام نور و دیگر مراکز علمی به این نتیجه رسیدیم که وضعیت فلسفه در ایران را به لحاظ ابعاد پژوهشی و آموزشی و همچنین مدیریتی و دیگر حوزه‌ها مورد بررسی قرار دهیم.

حجت الاسلام خسروپناه با اعلام رونمایی از سایت مؤسسه حکمت و فلسفه همزمان با روز جهانی فلسفه تصریح کرد: این سایت منبع کاملا جامع در حوزه‌های مختلف فلسفی است که به چند زبان فعالیت دارد و آدرس آن به نشانی الکترونیکی www.irip.ir‌ است.

پایان پیام/

 

کد خبر 192484

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha