خبرگزاری شبستان: دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا برای دیداری سه روزه از کشورهای حوزه خلیج فارس و خاورمیانه روز دوشنبه وارد دبی شد و با مقا مات اماراتی دیدار کرد. وی همچنین همراه با مقامهای امارات سوار بر متروی دبی برای بازدید از نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان که تازه ترین نوآوری ها در این صنعت را به نمایش گذارده به مرکز تجارت جهانی دبی رفت. کامرون سپس دیروز به عربستان رفت و امروز در آخرین گام از این سفر وارد اردن شده است.
فروش جتهای جنگنده پیشرفته یوروفایتر تایفون، به عنوان مهمترین محور سفر کامرون اعلام شده است، امری که در ارتباط با خرید 60 فروند آن به منظور جایگزینی با جنگنده های فرانسوی رافال با امارات مذاکره شد. ضمن این که عربستان نیز ابراز علاقه کرده است، بر تعداد 72 فروندی که پیش از این سفارش داده است بیافزاید. دولت عمان نیز برای سفارش 12 فروند اعلام آمادگی کرده است. تایفون محصول مشترک گروه دفاعی انگلیس با شرکتهای آلمانی، ایتالیایی و اسپانیایی است و سفر دیوید کامرون پس از زیان وارده به صنایع دفاعی انگلیس که 54 هزار نفر در آن مشغول به کار هستند و خطر فروپاشی که یورو وایتر تایفون راتهدید می کند انجام می شود. همچنین مطابق با اعلام رسمی دولت بریتانیا، دیوید کامرون در مورد چگونگی ایجاد یک رابطه دفاع هوایی استراتژیک بین این کشور و امارات که بطور بالقوه شامل همکاری در زمینه ساختن تجهیزات هوا فضای نظامی می باشد، با مقامهای دولت ابوظبی مذاکره کرده است.
از سوی دیگر خبرها حکایت از تلاش انگلستان برای ترغیب سرمایه گذاران عرب برای سرمایه گذاری در بخش انرژی این کشور به ویژه در بخش انرژی هسته ای دارد. بدین منظور، دیوید کامرون در این سفر با رهبران سه صندوق بزرگ مالی در امارات متحده عربی دیدار کرد تا سرمایه گذاری های عظیم خاورمیانه را به بخش های انرژی بادی، انرژی هسته ای و نفت دریای شمال جلب کند. در نتیجه این اقدامات اقتصادی، تحلیل های بسیاری حول این موضوع شکل گرفت که هدف اصلی کامرون از سفر به خاورمیانه، هدفی اقتصادی است. بر این اساس، با توجه به بحران اقتصادی در اروپا، نخست وزیر انگلستان تلاش می کند تا با استفاده از پول نفت کشورهای سرمایه دار عربی، تاثیرات سوء بحران را برای انگلستان و اروپا کاهش دهد. اما علاوه بر این اهداف اقتصادی به نظر می رسد، کامرون در این سفر تلاش های سیاسی را نیز در راستای تحولات منطقه پیگیری می کند.
در واقع کامرون در این سفر می کوشد با یک تیر دو نشان را بزند. از یک سو با ایجاد رعب و وحشت از ایران، به فرو شتسلیحات نظامی همت بگمارد و از سوی دیگر با همین ترفند، اتحاد کشورهای منطقه بر علیه ایران و سوریه را موجب شود. ضمن این که تجهیز کشورهای منطقه و استفاده از این تجهیزات در جنگ احتمالی در برابر ایران نیز می تواند هدف سوم انگلستان باشد. گزارش ها حاکیست در حالی که نشریه ایندیپندنت پیشتر از احتمال استقرار نظامی انگلیس در امارات متحده عربی سخن گفته بود، کامرون در ارتباط با افزایش همکاری های دفاعی با امارات از جمله برنامه های احتیاطی برای استقرار هواپیماهای نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا در یک پایگاه هوایی نزدیک دبی در صورت بروز جنگ با ایران بر سر برنامه هسته ای، با مقامات امارات وارد مذاکره شده است. این مذاکرات در کنار تهدید های دوباره نخست وزیر بریتانیا بر علیه پرونده هسته ای ایران صورت گرفته است. به گزارش خبرگزاری ها، دیوید کامرون، در امارات مدعی شد برنامه نظامی هسته ای ایران نه تنها تهدیدی برای جهان است، بلکه سبب آغاز مسابقه تسلیحاتی هسته ای در منطقه خواهد شد. وی در این ارتباط مدعی شد: " من معتقد هستم که برنامه هسته ای ایران نظامی است و این امر سبب بی ثباتی بیشتر منطقه و خطرناک تر شدن این منطقه خواهد شد و ما برای جلوگیری از این کار باید هرکاری که می توانیم انجام دهیم." از سوی دیگر به نظر می رسد کامرون طی این سفر در راستای افزایش مشارکت کشورهای منطقه در تحریمهای ضد ایرانی، نیز تلاش کرده باشد.
همچنین کامرون در این سفر در ارتباط با سوریه نیز با مقامات عرب منطقه وارد مذاکره شده است، ضمن این که دیدار با گروههای مسلح مخالف دولت سوریه در اردن را نیز در برنامه دارد. کامرون قرار است در این سفر با شاه اردن دیدار و در مورد مسائل سوریه با وی گفتوگو کند. او همچنین از کمپهای آوارگان سوری نیز دیدار خواهد کرد. در واقع پس از برگزاری نشست دوحه کامرون ماموریت دارد کشورهای منطقه را به ادامه حمایت ها از مخالفان سوری ترغیب نماید. وی در این ارتباط در مصاحبه با شبکه العربیه در عربستان، اظهار داشت: " انگلیس میتواند شرایطی را برای خروج ایمن و بدون پیگرد قضایی برای بشار اسد ایجاد کند."
در این ارتباط باید افزود که ناکامی نشست دوحه در ایجاد اتحادمیان نیروهای مخالف سوری، شرایط را برای غرب برای ادامه توطئه در سوریه پیچیده کرده است. به نظر می رسد به همین دلیل بادیگر انگلیس که در تاریخ همواره به سیاست ورزی و حیله گری در شرایط سخت معروف بوده است به میدان آمده است تا شاید بتواند با اعمال ترفندهایی مخالفان سوری را در برابر بشار اسد متحد کند و به بقای آن ها ادامه دهد. این در حالی صورت می گیرد که هم اکنون تروریست های مخالف دولت سوریه که در رویارویی مستقیم با ارتش ضعیف شده اند رو به بمب گذاری در سطح وسیع آورده اند.
لازم به ذکر است، انگلیس از جمله کشورهایی است که بیشترین کمکهای مالی را به مخالفان سوری کرده است. این کشور به صورت رسمی بیش از 50 میلیون پوند در قالب کمکهای بشر دوستانه! به مخالفان کمک کرده و از این لحاظ پس از آمریکا در جایگاه دوم قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما