برپایی پاسداشت دو فرهیخته ادبی/ حرف‌های سرپرست در آستانه هفته کتاب

برپایی دو مراسم نکوداشت برای دو شخصیت فرهیخته ادبی؛ علی شریعتمداری و رضا اسماعیلی، در هفته‌ای که گذشت، بیش از هر برنامه دیگری خودنمایی می‌کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، ابتدای هفته سوم ماه آبان مصادف با عید غدیرخم و برگزاری مراسم پایانی نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها بود. یکی دیگر از برنامه های مهم این هفته برپایی هفته فرهنگی ایران و تونس بود؛ مراسم افتتاح هفته فرهنگی تونس عصر روز سه شنبه 16 آبان ماه با حضور سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از سفرای کشورهای اسلامی در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.

 

جزییات هفته کتاب از زبان علی اسماعیلی
نشست خبری بیستمین دوره هفته کتاب از جمله اتفاقات فرهنگی ادبی هفته اخیر بود که با حضور سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد و دبیر هفته کتاب برگزار شد. در این نشست برنامه ها و جزییات فعالیت هایی که قرار است در این هفته برگزار شود، تشریح شد که از آن جمله می توان به برپایی نمایشگاه‌هایی با رویکرد موضوعی و عمومی که 134 هزار و 532 عنوان کتاب از 2211 ناشر، 1183 مورد جشن کتاب، برپایی 319 نمایشگاه دانشگاهی، افتتاح نمادین هزار نمایشگاه کتاب دفاع مقدس در هزار نقطه کشور، 530 مورد مسابقه کتابخوانی در سراسر کشور، رونمایی از 1662 مورد کتاب جدید، اهدای 518 هزار و 171 جلد کتاب، راه‌اندازی 20 مرکز اهدای کتاب در تهران، اجرای برنامه‌های مرتبط با پیامبر اعظم (ص) در راستای محکومیت به ساحت ایشان، برگزاری نوزدهمین دوره کتاب سال دانشجویی، برپایی نشست بزرگ تشکل‌های صنفی نشر با حضور وزیر ارشاد، تقدیر از کتابداران برتر کتابخانه‌های عمومی کشور و اهدای سه هزار عنوان کتاب به زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی اشاره کرد.

 

رونمایی از یادنامه علی شریعتمداری با حضور وزیر ارشاد
به گزارش شبستان، از دیگر برنامه های هفته گذشته، برپایی مراسم نکوداشت مقام علمی دکتر علی شریعتمداری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم و جمعی از چهره‌های دانشگاهی در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب بود. در این برنامه نکوداشت، کتاب «آموزشگر شایسته» ارج‌نامه خدمات علی شریعتمداری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد در خانه کتاب رونمایی شد.


سیدمحمد حسینی در آیین تجلیل از مقام علمی علی شریعتمداری که در سرای اهل قلم برگزار شد، با اشاره به سابقه و پژوهش های علمی این استاد دانشگاه گفت: باید چنین الگوهایی به افرادی که در وادی تعلیم وتربیت قدم می گذارند، معرفی شوند. وی ضمن اعلام آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای معرفی شخصیت های علمی کشور گفت: امروز رهبر مغظم انقلاب در سخنانی به کشورهایی اشاره کردند که تاریخ ندارند اما برای خود تاریخ می سازند؛ ما کشوری هستیم که دانشمندان و بزرگانی داریم که باید بیشتر آنان را بشناسیم و به دیگران نیز بشناسانیم.

 

پاسداشت رضا اسماعیلی، شاعر انقلاب و بیان دغدغه‌ها و گلایه‌هایش
بر اساس این گزارش، مراسم پاسداشت رضا اسماعیلی، شاعر و ترانه‌سرای انقلاب اسلامی، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر طراوت پور مشاور وزیر و جمعی از شعرا و نویسندگان به همت خانه سرود انقلاب اسلامی در سازمان هنری رسانه ای اوج برگزار شد. در این مراسم که با هدف پاسداشت 4 دهه تلاش رضا اسماعیلی ترتیب داده شده بود، محدثی خراسانی، خلیل عمرانی، رحیم زریان و کامران شرفشاهی حضور داشتند و شب شعری با عنوان پاسداشت شاعر و ترانه‌سرای انقلاب اسلامی «رضا اسماعیلی» برگزار شد.


رضا اسماعیلی در این مراسم با اشاره به اینکه تاکنون شعر سفارشی نسروده است، گفت: برای انجام کار سفارشی و تفنن به سرودن شعر انقلاب نپرداخته‌ام. شاعران به شعر انقلاب باور داشته و با آن زندگی می‌کنند حتی برخی از شاعران نیز بدون وضو به شعر گفتن درباره شهدا، انقلاب اسلامی و خاندان اهل‌بیت(ع) نمی‌پردازند. خداوند به بنده توفیق داد که تاکنون و بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی ایران همچنان ثابت‌قدم و استوار بمانم. چرا که اگر راه درست را تشخیص ندهیم چون حراج به همه افتخارات زده‌ایم که خداوند باید به شاعران بینش و بصیرت عطا کند تا در صراط مسقیم حرکت کرده و دچار خسران نشوند.
وی دربیان یکی از گلایه ها و دغدغه هایش گفت: گاهی برخی افراد کم لطفی کرده و ناخواسته وقتی درباره شعر انقلاب بحث می‌شود می‌گویند که ما با موضوع شهدا و شخصیت والای انقلاب شعر می‌گوییم که بیشتر نیز سفارشی است. اما بنده باید بگویم که از زمانی که خود را شناخته‌ام با خود عهد بستم که در این راه مقدس شعر بسرایم.


قادر طراوت‌پور، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه شعر گفت: خوشبختانه برپایی نکوداشت‌ها در کشور رایج شده و بسیار حرکت خوبی است اما متاسفانه این مراسم‌ها بعداز فوت چهره‌ها و اشخاص برپا می‌شود. معتقدم برای شاعران سراسر کشور و شاعران تمام نقاط کشور باید تلاش کرده تا نکوداشت‌های اینچنینی به صورت مستمر برپا شود که از جمله آن می‌توان به برپایی نکوداشت استاد حمید سبزواری در شهر سبزوار اشاره کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 192929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha