جایگاه ویژه زنان نقاش ایران در خاورمیانه

«نگاهی دیگر» به نمایشگاه گردانی با رویکردی تحلیلی حدود یکصد اثر از 47 نقاش زن ایران را به نمایش می گذارد که در 80 سال اخیر توانسته اند نقش تعیین کننده ای در رشد جامعه هنری کشور ایفا کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «نگاهی دیگر»، نمایشگاه سه نسل زنان نقاش ایران، به همت گالری پردیس ملت در میان استقبال بسیار شایان توجه چهره های صاحب نام و هنر دوست، عصر جمعه نوزدهم آبان افتتاح شد.

 

«نگاهی دیگر» به نمایشگاه گردانی «فرناز محمدی» و رویکرد تحلیلی برپا شده است که حدود یکصد اثر از 47 نقاش زن ایران را در برمی گیرد که در 80 سال اخیر توانسته اند نقش تعیین کننده ای در رشد و بالندگی جامعه هنری کشورتان ایفا نمایند.


دکتر علیرضا سمیع آذر، مدیر اسبق موزه هنرهای معاصر تهران و مدرس تاریخ هنر با ایراد سخنانی کوتاهی این نمایشگاه پژوهشی به طور رسمی افتتاح کرد. سمیع آذر در آغاز سخنانش بهترین تقدیرهای خود را به دست اندرکاران نمایشگاه «نگاهی دیگر» تقدیم کرد و گفت: «گالری پردیس ملت با حمایت های موسسه تصویر شهر و مدیران شهرداری تهران ، به فعال ترین و جدی ترین مرکز هنرهای تجسمی تهران تبدیل شده است، نمونه باارزش همین نمایشگاه سه نسل زنان نقاش ایران است که به لحاظ تاریخی می تواند نگاهی پژوهشی و تحلیلی در اختیار محققین قرار دهد.


این مدرس تاریخ هنر تاکید کرد: دستکم در منطقه خاورمیانه و 25 کشور همسایه و پیرامونی، تنها ایران می تواند نمایشگاهی از سه نسل زنان نقاش برپا کند؛ در صحنه مارکت هنر منطقه که تنها عرصه ایست که امکان بررسی تطبیقی آفرینش های هنری کشورهای حاضر وجوددارد، سالهاست زنان هنرمند ایرانی از مجموع زنان هنرمند 25 کشور اطراف بسیار پر شمارترند، بالاترین رکوردهای فروش با فاصله زیاد را در اختیار دارند و این کارنامه غرور انگیز و درخشان را به عنوان بخشی از توانمندیهای هنر ایران به مجامع بین المللی دیکته کرده اند. این درخشش قابل ملاحظه مرهون غنای فرهنگی ایران و تکامل فکری مثال زدنی جامعه زنان ایران است که دستکم در این منطقه پیشتاز و پیشرو است.


وی گفت:«ویژگی منحصر به فرد نمایشگاه «نگاهی دیگر»، گرد هم آمدن آثاری است که بر اساس جنسیت خالق آنها کنار هم چیده شده اند؛ چنین خصوصیتی یک فرصت ممتاز تحقیقی پژوهشی را در اختیار قرار می دهد که از منظرهای حتی آکادمیک نیز بررسی آنها می تواند دستاوردهای ذیقیمتی را فراهم آورد؛ مکاشفه در این نمایشگاه دغدغه های ذهنی، زاویه نگاه، آمال، رویاها و دل نگرانی های زنان هنرمند ایران را روشن می کند و دایره ای از ویژگی های زیبا یی شناختی نقاشان زن سرزمین مان را متبلور می سازد. «نگاهی دیگر» می تواند نقطه آغازی برای تحلیل رویکردهای اجتماعی فرهنگی زنان هنرمند را نیز در دسترس قرار دهد . در ادامه دکتر علیرضا سمیع آذر، هشت ویژگی بارز درآثار نقاشان زن ایران را برشمرد که آنها را از نقاشان مرد هم عصر خود بسیار متمایز می کند. او گفت: نگاه تغزلی و شاعرانه به مقوله انتزاع، بهره گیری از فرم و گرافیک خط و فرار از رعایت قواعد خوشنویسی، نگاه آزاد و رها به سنت های هنری ، عدم گرایش به مولفه های مارکت هنر، استفاده از پالت رنگی بسیار وسیع و پرهیز از رعایت گرایش های آکادمیک هنر، شش شاخصه نخستین آثار نقاشان زن ایران در سه نسل است اما دو موضوع تعیین کننده دیگر این است که زنان نقاش ایران به وضوح از نقاشان مرد هم عصر خود، معاصرترند و دیگر این که مبهم تر ، پیچیده ترو کنایه ای تر نقاشی می کنند؛ روشن است که هر یک از این موضوعات سر فصل هایی برای مبحث هایی مفصل است که امیدوارم در نشست پژوهشی که در حاشیه این نمایشگاه شکل می گیرد به تبادل نظر و کند و کاو قرار گیرد.


شایان ذکر است در آیین افتتامیه نمایشگاه «نگاهی دیگر» در میان انبوه دیدار کنندگان چهره های صاحب نامی نظیر پرویز کلانتری، محسن وزیری مقدم، احمد مسجد جامعی، سید هادی ایازی، سید هادی منبتی، محمد ابراهیم جعفری، سیف الله پویا راد ، گیزلا وارگاسینایی، فرح اصولی، رعنا فرنود،مجید رجبی معمار (مدیر شبکه بازار) ، عنایت الله نظری نوری، پری یوش گنجی، ناصر پلنگی،نیلوفر قادری نژاد، بیتا وکیلی، بهنام کامرانی، کامبیز صبری، رضا نامی، گیلدا بریمانی حمید پازوکی، دکتر حلیمی ، امیر عبدالحسینی ، صادق پژمان ... دیده می شدند.


در نمایشگاه« نگاهی دیگر» که تا اول دی 1391 در گالری پردیس ملت دایر خواهد بود، علاقمندان می توانند همه روزه از ساعت 11 صبح تا 9 شب از آن دیدن نمایند آثار 47 هنرمند نقاش به روی دیوار است که اسامیشان به ترتیب حروف الفبا عبارتند از فرح ابوالقاسم،شیرین اتحادیه، سمیرااسکندرفر، فرح اصولی، پروانه اعتمادی، ثمیلا امیر ابراهیمی، نازگل انصاری نیا ،معصومه بختیاری، لادن بروجردی، گیلدا بریمانی، شاهپری بهزادی، مهناز پسیخانی، شیده تامی، نیکو ترخانی، سارا جعفری، شهلا حبیبی ، منصوره حسینی، شهلا حسینی، ایران درودی، لیلی رشیدی ،آزاده رزاق دوست ، شهناز زهتاب، شراره زندیان، رزیتا شرف جهان،آریا شکوهی اقبال، مریم شیرینلو، منیژه صحی ، بهجت صدر، طاهره صمدی طاری، عذرا عقیقی بخشایشی، سمیرا علیخانزاده، رعنا فرنود، گلناز فتحی ، فلور فیض بخش، نیلوفر قادری نژاد، ماتیسا کازرونی ، میترا کاویان، مهسا کریمی زاده، پری یوش گنجی، فریده لاشایی، معصومه مظفری، شهره مهران، سحر مسلمیان ، رکسانا منوچهری،گیزلا وارگا سینایی، بیتا وکیلی، الهام یزدانیان.


شایان ذکر است ،گالری پردیس ملت در خیابان ولیعصر ،ابتدای اتوبان نیایش ،جنب پارک ملت ، طبقه منفی 2 واقع است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 193167

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha