به گزارش خبرگزاری شبستان دکتر قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ضمن سخنانی در دومین جشنواره علمی تحقیقاتی علوم پزشکی سپاه در دانشگاه بقیه الله ضمن ارائه آرایی شتاب علمی ایران در بخش پزشکی را در جهان بی سابقه دانست.
وی گفت :بر اساس رتبه بندی سازمان های بین المللی در حالی که ایران رتبه 59 را در سال 2001 در زمینه پزشکی داشت اما به اعتراف همان سازمان ها ما در سال 2009 توانستیم رتبه 26 جهان را کسب کنیم و بر این اساس ما تنها کشوری در جهان هستیم که در کمتر از 10 سال بیش از 33 پله سعود کرده و به شتاب اول علمی دنیا در بخش پزشکی دست یافته ایم.
وی با بیان اینکه این دستاورد از میان چهل دانشگاه علوم پزشکی کشور تنها متعلق به چند دانشگاه محدود و از جمله دانشگاه بقیة الله است افزود: ما باید تلاش کنیم تا مابقی دانشگاه ها و همه آنهایی که در قعر این رتبه بندی در داخل کشور هستند به رده های بالا سعود کنند معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه بر اساس منویات مقام معظم رهبری ما در افق 1404 باید در همه زمینه ها و منجمله پزشکی به جایگاه نخست منطقه در حال حاضر ترکیه مقام اول را دارد و ما در جایگاه دوم قرار داریم و بر اساس مقایسه ای که از نرخ رشد و میزان تخصیص بودجه پژوهشی با این کشور داشته ایم حداکثر 17 سال دیگر می توانیم به این جایگاه دست یابیم.
وی ادامه داد: برای آنکه بتوانیم 5 سال زودتر به این هدف دست پیدا کنیم با همه دستگاه های مرتبط و دانشگاه های علوم پزشکی برنامه ریزی و تقسیم وظایف کرده ایم که بر اساس آن تکلیف و و ظیفه هر دانشگاه و از جمله دانشگاه بقیه الله سپاه هم مشخص است.
دکتر قانعی به پیشرفت های خیره کننده کشور در زمینه تولید فناوری های گوناگون اشاره کرده و به نقل خاطره ای از بازدید بشار اسد رئیس جمهور سوریه نمایشگاه های پیشرفته علمی کشور پرداخته و گفت: وی ابتدا قرار بود یک بازدید ربع ساعته از این نمایشگاه داشته باشد در حال که پس از یک بازدید یک و نیم ساعته خواهان برگزاری این نمایشگاه در کشور خود شده و همه وزراء و مسئولان را به بازدید از آن فرا خواند.
وی ادامه داد: اساتید دانشگاه ها و وزراء سوری که همچون رئیس جمهور خود به شدت تحت تاثیر پیشرفت های علمی ایران قرار گرفته بودند از ما شیوه و رمز پیشرفت را می پرسیدند.
وی با بیا این نکته که طی مدتی که ما در آنجا بودیم اسرائیل از در اختیار قرار دادن فناوری های هوا و فضا و بیوتکولوژی به کشور سوریه شدت ابراز نگرانی کرد ما هم اعلام کردیم حالا که آنها نگرانند ما هم یک شعبه از موسسه انیستیتو پاستور را در آنجا دایر می کنیم تا کشوری که فقط وارد کننده است تبدیل به یک کشور تولید کننده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اگر دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله در ردیف اول پیشرفت های پزشکی کشور قرار دارد نتیجه پیش بینی و برنامه ریزی از دوازده سال پیش است گفت: هر کسی خود باید به جهاد علمی پرداخته و کار را بر عهده دیگران قرار ندهد.حتی پرستاران و پزشکان غیر هیئت علمی هم باید به تحقیقات علمی و انتقال تجربیات خود به دیگران بپردازند.
پایان پیام/
نظر شما