سلامت اداری نیازمند بازمهندسی است/ضرورت توجه به عزت نفس نیروی انسانی

سرپرست کمیته امداد گفت: سلامت اداری باید بازمهندسی شده و روی آن سرمایه‌گذاری شود. شوراهای امر به معروف و نهی از منکر زمانی موفق‌اند که تمام افراد یک سازمان آمر به معروف و ناهی از منکر باشند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) در همایش ملی نقش امر به معروف و نهی از منکر در سلامت اداری افزود: برای رسیدن به سلامت اداری توجه به سه عنصر لازم است که عبارتند از تصحیح مبناها و باورهای ارزشی، توجه به عنصر رفتاری و عواطف و احساسات و در آخرین مرحله عملی‌کردن این دو مورد.

 

سرپرست کمیته امداد امام خمینی درباره بیماری‌های اداری گفت: دستگاه‌های کارگزار موجوداتی زنده هستند و دچار بیماری می‌شوند و از جمله بیماری‌های یک سازمان نبود وجدان کاری و احساس مسئولیت، اسراف در منابع انسانی، خودمحوری، خیانت در امانت، شایعه‌پراکنی، تحقیر و تمسخر، دروغگویی، بی‌اعتنایی به حقوق مردم و غیره است و همچنین از مهم‌ترین مسایل در دستگاه‌های نظام عدم توجه به عزت نفس نیروی انسانی است.

وی تصریح کرد: شاکله سازمان‌ها و پایه آن نیروی انسانی است و اگر کرامت نیروی انسانی محدود شود سلامت روحی و جسمی آن به خطر افتاده و سلامت اداره را نیز به خطر می‌اندازد. یک شخصیت سرکوب‌شده احساس حقارت کرده و ممکن است با کارهایی مانند شایعه‌پراکنی و یا هر منکر دیگری سلامت سازمان را به خطر بیندازد.

 

انواری ادامه داد: اگر رفتار ناشایستی را در سازمان‌ها مشاهده کردیم باید به دنبال ریشه آن گشته و علت تبدیل نیرویی کارآمد به عنصری بدرفتار و کارشکن را بررسی کنیم.

 

حسین انواری امر به معروف و نهی از منکر را تضمین‌کننده حیات طیبه در جامعه اسلامی دانست و گفت: از شاخصه‌های حیات طیبه فراهم‌کردن زمینه رشد و تعالی انسان و جلوگیری از سرکوب استعدادها است. در حیات طیبه شخصیت انسانی می‌تواند اثرگذار بوده و از آلودگی و فرسودگی مصون باشد، آسیب‌پذیری انسان در جامعه اسلامی کاهش پیدا می‌کند و احساس درماندگی که سوغات عصر جدید است در آن وجود ندارد. در حیات طیبه افق زندگی روشن است و نشاط و تحرک وجود دارد و انسان این جامعه عزتمند و نفوذناپذیر است.


وی افزود: آداب و شرایط امر به معروف و نهی از منکر مانند سایر اصول فراگرفتنی است و آگاهی از آن از جمله مسایلی است که باید روی آن تأمل شود.

 

رییس شورای امر به معروف و نهی از منکر کمیته امداد گفت: رفتار ما در سطح کشور و سازمان‌ها نشان می‌دهند که فریضه امر به معروف هنوز به فرهنگ تبدیل نشده است و سخنان رهبری و تأکید ایشان بر این فریضه حاکی از این موضوع است که امر به معروف و نهی از منکر هنوز جای خود را پیدا نکرده است؛ برای اینکه این فریضه جاری شود باید همه ما قلبا به سمت معروف تمایل پیدا کرده و از منکر بیزار باشیم زیرا این فریضه در نظام اسلامی ما مظلوم، مهجور و فراموش‌شده است و هنوز با همه تلاش‌ها به نقطه مطلوبی نرسیده‌ایم.

 

وی در پایان گفت: هدف از برگزاری این اجلاس این است تا بررسی کنیم چگونه محیط کار جمعی را سالم کرده و امر به معروف و نهی از منکر را توسعه دهیم و فرمایشات رهبری را که نشأت‌گرفته از قرآن و کلام ائمه است به صورت فرهنگ رفتاری در جامعه گسترش دهیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 193630

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha