به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 22 آبان به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان ما فدیه چه داریم؟ به قلم محمد ایمانی به تحلیل عاشورا و یران امام حسین(ع) وارتباط آن با خود پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
محرم الحرام، ذی الحجه حسینیان است و عاشورا، روز قربان کربلائیان. تمام حج به قربانی است. آنجا «وفدیناه بذبح عظیم» است و اینجا «انّ الله شاء ان یراک قتیلا»؛ هرچند که در هر دو حج باید نفس را قربانی کرده باشی و از من و مایی گذشته باشی. ما در این میان برای محرم اباعبدالله الحسین(ع) و حاجی شدن به رسم او، آماده کدام فدیه هستیم؟ و برای گذشتن از چه چیز مهیا شده ایم یا نشده ایم؟
1-این روزها اولین سالگرد شهادت «سردار عالیقدر»ی است که با گمنامی سر کرد و نخواست سری در میان سرها و آوازه ای میان صاحبان شهرت و عنوان دست و پا کند؛ سردار حسن تهرانی مقدم که عنوان شریف و مدال ویژه «دانشمند برجسته و پارسای بی ادعا» را از مقتدای خود- نایب امام زمان عجل الله تعالی فرجه ا لشریف- گرفت. تا معلوم شود در هیاهو و غوغای بازار مسگران سیاست، عرصه از خدمتگزاران و فدائیان پرکار و بی ادعا خالی نیست. او توپخانه اش را فقط به جانب دشمن گرفت و مدام بر قدرت و برد این توپخانه افزود. او توپخانه و توان موشکی را ارث پدری که هرجور خواستی و به سوی هرکس که دلت کشید شلیک کنی، نمی دانست. دانشمند برجسته و پارسای بی ادعای ملت، معتقد بود منحصرا باید پشت دشمنان خبیثی را لرزاند که می خواهند پشت ملت مظلوم ایران را بلرزانند. شیطان اکبر در نگاه این حجت خدا، آمریکا و اسرائیل و انگلیس بود و بس. 21 آبان سال گذشته، خداوند او را شاهد و گواه گرفت برای همه ما.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان چه کسی میتواند رئیسجمهور شود؟ به قلم محمد کاظم انبارلویی به تحلیل احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
مطابق اصول 49 ، 52 ، 115 ، 121، 122، 126 و 128 قانون اساسی رئیس جمهور باید واجد 13 صفت برجسته باشد تا بتواند 25 وظیفه کلیدی را در سوگند ریاست جمهوری و دیگر اصول مصرحه قانون اساسی انجام دهد.شورای نگهبان که وظیفه احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری را به عهده دارد باید ببیند از میان کسانی که خود را در عرصه رقابتها عرضه کردهاند چه کسانی واجد آن صفات هستند و آیا با این صلاحیتها میتوانند بار سنگین وظایف ریاست جمهوری را بر دوش کشند. بیش ازسه دهه ازحیات جمهوری اسلامی میگذرد.
وطن امروز:
روزنامه وطن امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان مونیکایی دیگر در راه است؟ به قلممریم عمادیبه تحلیل انتخابات امریکا پرداخته است که در بخش از آن آمده است:
رئیس سیا، فرمانده پرجذبه و پرافتخار ارتش آمریکا، کسی که عدهای او را آیزنهاور آینده ایالات متحده میدانستند به واسطه چند ایمیل خصوصی بیحیثیت شد و تمام! خبر بیآبرویی جهانی بزرگترین اسطوره نظامی آمریکا این بار هم خیلی ساده، در فاصله زمانی یک روز بعد از انتخاب مجدد اوباما به ریاستجمهوری ایالات متحده آمریکا فاش شد! چرا اوباما تصمیم گرفت ایستاده بر قله فتح انتخابات، اقدام به خودزنی جهانی و هتک آبروی دولت و ملتش کند؟
کلید تحلیل این آبروریزی بزرگ در ایام پیش از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نهفته است. زمانی که نتانیاهو به سرکردگی گروه بزرگی از صهیونیستهای جنگطلب برای موفقیت رامنی مایه میآورد و هزینه میکرد. هزینههای میلیون دلاری صهیونیستها توام با نطقهای آتشین و اعمال فشار و مانور رسانهای بر خرخره اوباما و گذشتهاش موجب شد رئیسجمهور آمریکا به محض پیروزی در انتخابات قید امنیت ملی، آبروی سیا و ارتش کشورش را بزند و وارد گود شود. انگار همیشه هم پای یک زن صهیونیست آموزشدیده در میان است!
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان دلایل اتخاذ دو تصمیم مهم از سوی مجلس به قلم جعفر قادری به تحلیل قیمت ارز در بازار پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
نوسانات قیمتی که اخیرا در بازار ارز به وقوع پیوست و متعاقبا پیامدهایش در بازار کالا و خدمات منعکس شد، انتظاراتی را در سطح عمومی جامعه از مراکز و نهادهای مسئول از جمله مجلس ایجاد کرد تا برای مهار اوضاع وارد عمل شوند. مجلس در این راستا ضمن قویتر کردن نظارت خود بر عملکرد و تصمیمگیریهای اقتصادی دولت، در عین حال دایره عملش را به همین حد محدود نکرد و طرحهایی را نیز برای مهار اوضاع به جریان انداخت که تاکنون دو طرح در جلسه علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته است. از یکسو مجلس شرایط را برای افزایش دوباره قیمت حاملهای انرژی یا بهعبارتی عملیاتی کردن فاز دوم هدفمندی یارانهها مناسب ندید به همین دلیل سوت توقف فاز دوم را بهصدا در آورد. تصمیم دوم هم مربوط به تامین کالاهای اساسی نظیر قند، شکر، مرغ، گوشت، برنج و دیگر اقلام از سوی دولت برای توانمندسازی اقشار آسیبپذیر و پاییندست بود که آن هم با یک فوریت مورد بررسی قرار گرفت.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان این حنا دیگر رنگی ندارد به تحلیل سخنان رییس جمهور در مراسم تجلیل از بازنشستگان پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
دیروز، رئیسجمهور در مراسم تجلیل از بازنشستگان کشوری در بررسی شرایط کشور، دو مشکل را مطرح و درباره هر یک از آنها به نکاتی اشاره کرد. آقای احمدی نژاد گفت: "ما اکنون دو مشکل کوچک داریم؛ نخست مشکلی موقتی است که دشمن درحال دست و پا زدن است تا محدودیتهایی را برای ملت ایران درست کند که ان شاءالله ما از آن عبور خواهیم کرد. در فشارهایی که دشمن میآورد و میخواهد فضا را زمستانی کند، روسیاهی برای خودش باقی میماند وهمانطور که بارها گفتم آنها ملت ایران را نمیشناسند و ملت ایران به سرعت از این مسائل عبور میکند."
رئیس جمهور درباره مشکل دوم گفت: "مشکل دیگر که از موقتی خارج شده به بعضی افراد و نگاهها بر میگردد. به محض این که دولت تصمیم میگیرد مقداری پول در جیب مردم بگذارد، شروع به سرو صدا میکنند و از چندین جا بسیج میشوند تا نگذارند این اتفاق بیفتد. هنگامی که دولت میخواهد کاری را انجام دهد از چندین جا میآیند و قیچی میکنند. ثروت، پول و خاک همه برای ملت است... چهار سال است که ما داریم افرادی را که وامهای کلان گرفتهاند دنبال میکنیم. رقم 80 درصد وامها دردست کمتر از 10 الی 12 درصد فعالان اقتصادی است. ما گفتیم وام گرفتهاند نوش جان شان، اما حالا آن را بر گردانند که در این هنگام از زمین و آسمان بر سر ما ریختند که شما دارید اقتصاد را به هم میریزید. اگر 20 درصد از 80 درصدی را که بردهاند به بانک برگردانند همه چیز درست میشود."
پایان پیام/
نظر شما