به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد تقی فخریان، مدیر کل اداره آموزش و پرورش خراسان رضوی ظهر امروز (22 آبان) در مراسم افتتاحیه طرح جامع "خانواده پایدار" اظهار کرد: به دلیل اهمیت ارزش و ارکان خانواده نگاهی اصیل و ارزشی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مدون شده است که در بیان ارزش ها، هدف های عملیاتی و راهکارها به چشم می خورد.
وی بیان داشت: سرمایه های فرهنگی معطوف به سبک زندگی اسلامی است چرا که تأثیر گذار ترین مولفه در فضای تربیتی خانواده سرمایه های فرهنگی است.
فخریان از اجرای طرح خانواده پایدار از 2 سال گذشته خبر داد و بیان کرد: این طرح با هدف ازدواج آسان، آگاهانه و بهنگام برای دانش آموزان دختر مقطع دوم و سوم دبیرستان اجرا شد.
وی با اشاره به آموزش 40 هزار نفر از دانش آموزان و 40 هزار نفر از اولیاء آن ها، تصریح کرد: این طرح که مورد استقبال نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفته است، در سال تحصیلی جدید به صورت 26 ساعت درسی در قالب 13 جلسه آموزش داده خواهد شد.
مدیر کل اداره آموزش و پرورش استان خراسان رضوی از آموزش 575 نفر از مشاورین برای تدریس در این طرح خبر داد و گفت: اجرای این طرح که از سرمایه های ارزشمند فرهنگی است امسال برای 25 هزار و 500 نفر از دانش آموزان دختر دوم و سوم رشته های نظری اجرا خواهد شد.
وی بیان داشت: پیش بینی شده است با اجرای این طرح در مدارس تا سه سال آینده 15 تا 20 درصد آمار طلاق کاهش یابد.
بنابر گزارش شبستان در ادامه سردار محمد غفاری، معاون سیاسی امنیتی خراسان رضوی گفت: آمار طلاق در شش ماهه اول سال نسبت به سال گذشته از رشد شش درصدی برخوردار بوده است.
وی با اشاره به بالا رفتن سن ازدواج برای مردان تا 27 سال و زنان تا 23 سال در کشور افزود: این آمار در استان خراسان رضوی برای مردان و زنان به ترتیب 26 و 21 سال و در مشهد تا سن 22 سال برای زنان افزایش داشته است.
غفاری با اشاره به اینکه 24 درصد طلاق ها در سال 91 مربوط به افراد با سنین 19 تا 24 سال می باشد و این در حالی است که بالاترین فراوانی ازدواج در دختران استان در سنین 15 تا 19 سال است و بیان کرد: 24 درصد طلاق ها در استان مربوط به کسانی است که کمتر از 2 سال زندگی مشترک داشته، 44 درصد مربوط به کسانی است که کمتر از چهار سال زندگی مشترک داشته و 74 درصد طلاق ها مربوط به کسانی است که کمتر از 10 سال زندگی مشترک داشته اند.
وی با اشاره به چالش های پیش رو در بحث خانواده پایدار ابراز داشت: فرهنگ سازی، آگاهی و بینش، حمایت زوج ها در بحث اشتغال و تورم و مسائل اقتصادی، جابه جایی و تغییر ساختارها و چالش های اجتماعی چهار موضوع مهم برای بررسی در بحث خانواده پایدار است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی فراوانی قاچاق و مواد مخدر، زندگی های آزاد و مجردی و غیره در اجتماع را از مشکلات اصلی در جامعه دانست و تصریح کرد: علاوه بر مشکلات و مسائل اقتصادی و اجتماعی، عمل نکردن مسئولان و مراجع فکری جامعه به برگزاری ازدواج ها با هزینه های پایین است.
وی بینش و فرهنگ سازی در آموزش و پرورش را مثبت ارزیابی کرد و گفت: زندگی 20 درصد کسانی که به دادیار در دادگاه ها مراجعه کرده اند به سازش منجر شده است.
بنا بر این گزارش، در این مراسم از نخستین کتاب کار با عنوان "خانواده پایدار" با محوریت آیه 187 سوره بقره ویژه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه رو نمایی شد.
این کتاب به همت خانم موتابی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، حجت الاسلام پسندیده، رییس گروه روانشناسی دانشگاه دارالحدیث قم، آقای مظاهری، رییس قطب علمی خانواده ایرانی و اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و خانم صادقی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تألیف شده است.
پایان پیام/
نظر شما