به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان طی بازدید از این بنای تاریخی گفت: مسجد و مدرسه تاریخی کریم ایشان درسال جاری، با اعتباری بالغ بر 2 هزار و 500 میلیون ریال از اعتبارات ملی سال 90، مرمت و بهسازی شد.
وی با اشاره به اقدامات مرمتی صورت گرفته در این بنا، افزود: جمع آوری پوشش آجرفرش آسیب دیده بام بنا، اجرای قیرگونی پشت بام بنا و اجرای مجدد آجرفرش به روش سنتی در مسجد مدرسه تاریخی بنا همچنین اجرای سقف طبقه اول برای مصلی موجود درمحوطه و اجرای اندود بندکشی درجداره های بنای تاریخی و اصلاح ساختار تاسیساتی الکتریکی بنا از جمله اقدامات صورت گرفته دراین بنای تاریخی هستند.
عباسی تصریح کرد: ساختمان مسجد و مدرسه متعلق به دوره قاجاریه است و بر اساس تاریخی که بر سردر ورودی مدرسه کتابت شده، در سال 1328 هجری قمری ساخته شده و این بنا به شماره 1124 مورخه 21/7/54 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه مسجد کریم ایشان در سال 1328 هجری قمری ساخته شده و با اینکه زیاد قدمتی ندارد، اما خصوصیات بناهای قدیمی تر در آن راه یافته است، ادامه داد: بناهای آن ترکیبی از ویژگی های بناهای دیدنی آسیای مرکزی و معماری ایران است و طول آن در حدود 17 و عرض آن در حدود 13 متر است.
عباسی گفت: ساختمان آجری مسجد که عاری از هرگونه تزئین است، با نقشه ( پلان تیپ) مربع- مستطیل بنا شده است. این مسجد شامل یک شبستان با در ورودی در جبهه جنوبی است که سقف آن بوسیله چهار گنبد پوشش یافته است. گنبد ها از نظر معماری قرینه یکدیگر، بسیار دقیق، منظم و به شکل بسیار زیبایی بنا شده است.
وی با اشاره به مدرسه کریم ایشان، افزود: این مدرسه که در نزدیکی مسجد و در ضلع جنوب غربی آن است به شکل زیبایی با پلان چهار ضلعی یا مربع شکل ساخته شده است. « ابعاد ساختمان مدرسه در حدود 30 متر است و زیربنای آن حدود یک هزار مترمربع و ضخامت جرز دیوارهای آن در حدود یک متر است، که به وسیله آجرهای ضخیم ساخته شده است و شامل یک حیاط و تعداد 23 حجره است.
عباسی افزود: در مجاورت مدرسه ی کریم ایشان و در جبهه جنوب شرقی آن، مکانی تحت عنوان « عیدگاه» برای انجام فرایض نماز عید فطر، عید قربان و نماز جمعه ساخته شده که دارای پلان هندسی چند ضلعی و سقف دو طبقه مصطبه ای شکل و عاری از تزئینات است.
وی اظهارداشت: مرمت و بهسازی بناهای تاریخی استان از جمله برنامه های این اداره کل می باشد تا با این اقدامات مواریث تاریخی و فرهنگی این دیار حفظ شده و زمینه های بازدید گردشگران از این بناهای ارزشمند بیش ازپیش فراهم آید.
پایان پیام/
نظر شما