حجت الاسلام سیدعلی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از اینکه هنوز کتابخوانی در جامعه ما به عنوان یک فرهنگ جان نیفتاده است به خبرنگار شبستان گفت: اکثر دانش آموزان و دانشجویان به خاطر موظف بودن به تحصیل، کتاب می خوانند و به ندرت به کتابهای غیردرسی رجوع می کنند. البته هستند دانش آموزان و دانشجویانی که به خاطر فرهنگ خانواده، مطالعه آزاد دارند اما اکثرا خود را موظف به خواندن متون درسی می دانند.
حجت الاسلام طاهری با اشاره به نقش سازنده آموزش و پرورش در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه، اظهار داشت: اگر دانش آموز احساس کند تمام نیازهایش از راه مطالعه تامین می شود با کتاب انس می گیرد و با افزایش سن این انس به الفت تبدیل می شود، بر این اساس اگر ترویج فرهنگ مطالعه از بچگی آغاز شود در وجود افراد نهادینه خواهد شد.
وی با تاکید به توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون مطالعه، یادآور شد: سال قبل حضرت آیت الله خامنه ای با مدیران کتابخانه های کشور دیدار داشتند و در ابتدای سخنرانی خود فرمودند که این اقدام نمادین و برای تبلیغ امر کتابخوانی است. مقام معظم رهبری مطالعه و کتابخوانی را ضروری می دانند و همه مسئولان باید به نوبه خود برای اجرایی شدن بیانات ایشان در زمینه مطالعه تلاش کنند.
سخنگوی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نرخ مطالعه در کشور از حد معمول آن در جهان کمتر است، تصریح کرد: در جلساتی که در کمیسیون فرهنگی با مهندس واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه ها داشتیم، گزارشی از رشد مطالعه به ما ارایه شد اما با وجود این هنوز ما با استاندارد جهانی فاصله داریم.
وی با اشاره به فرهنگ غنی و پیشینه تمدن ایران اسلامی عنوان کرد: کشوری که در مسایل فرهنگی پیشتاز بوده است نباید در زمینه مطالعه و کتابخوانی از دیگر کشورها عقب باشد. تمام دستگاه ها باید تلاش کنند تا این عقب افتادگی جبران شود.
به گفته حجت الاسلام طاهری، تمام دستگاهها اعم از شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و نهادهای مرتبط با مسایل فرهنگی باید ضمن مطالعات پژوهشی و برنامه ریزی راهکارهای افزایش نرخ مطالعه و ترغیب افراد به کتابخوانی را مشخص کنند.
سخنگوی مجلس شورای اسلامی مهمترین مانع بر سر راه مطالعه را فرهنگ و نه اقتصاد عنوان کرد و افزود: گرانی کتاب در مطالعه بی اثر نیست اما در نهایت افراد می توانند از کتابخانه استفاده کنند اما آنچه مهمترین علت کاهش نرخ مطالعه است، این است که هنوز مطالعه به عنوان فرهنگ در جامعه نهادینه نشده است.
وی در مورد تلاش های مجلس برای ارتقای فرهنگ مطالعه در کشور و افزایش کتابخانه ها به شبستان گفت: از سالهای گذشته تاکنون در مجلس نسبت به بودجه احداث و تجهیز کتابخانه ها و اصلاح قانون در زمینه کتاب و کتابخوانی اقداماتی موثر صورت گرفته است. افزایش اعتبارات و بودجه نهاد کتابخانه ها مورد توجه کمیسیون فرهنگی قرار گرفته است به طوری که مدیر این نهاد این اقدامات را در افزایش فرهنگ مطالعه موثر ارزیابی کرده است.
حجت الاسلام طاهری با اشاره به اهمیت سیاست گذاری در زمینه کتابخوانی خاطرنشان کرد: کمیسیون فرهنگی بحث قانونگذاری در زمینه کتاب را دنبال می کند اما در ابتدا باید سیاست گذاری های لازم در این زمینه انجام شود تا طبق آن قانون گذاری صورت گیرد. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید سیاست های لازم در زمینه افزایش فرهنگ مطالعه را تبیین کند تا مجلس طبق آن سیاست ها بتواند برنامه و قانون لازم را تدوین و وضع کند.
پایان پیام/
نظر شما