مریم کوشا، مدیرعامل انجمن دیابت استان قزوین به مناسبت روز جهانی دیابت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان بیان کرد: بیماری دیابت به بالا رفتن قند خون گفته می شود و یک نوع بیمای وراثتی و ژنتیکی است که تیپ یک و دو این بیماری تفاوت هایی را دارد.
وی ادامه داد: دیابت بیماری است که در گروه سنی جوان و مسن دیده می شود به طوری که تیپ یک بیماری دیابت در گروه سنی نوجوان و جوان و تیپ دو این بیماری به دلیل وراثت و چاقی در افراد بالای 40 سال دیده می شود.
مدیرعامل انجمن دیابت استان قزوین اضافه کرد: البته تیپ دو بیماری دیابت در قشر نوجوان و جوان نیز دیده شده است که مهمترین علت آن تغذیه نادرست، استفاده از فست فودها، عدم تحرک و چاقی است.
وی با اشاره به وضعیت قزوین در ابتلا افراد به بیماری دیابت تصریح کرد: استان قزوین، یزد و اصفهان جزو سه استان نخست کشور هستند که بالاترین میزان بیماران دیابتی را دارند و یکی از علل بالا بودن آمار بیماران دیابتی در این سه استان از جمله استان قزوین، تغذیه نادرست است.
کوشا توضیح داد: در سال 87 بررسی و غربالگری در خصوص بیماری دیابت در بخشی از شهر قزوین صورت گرفت و اعلام شد که 14.9 درصد مردم آن نقطه از قزوین مبتلا به دیابت هستند که بیش از 70 درصد اطلاع از بیماری خود نداشتند.
وی یادآور شد: انجام غربالگری برای پیشگیری از این بیماری، امری ضروری است ولی انجام این کار هزینه بالایی نیاز دارد و انجمن دیابت استان نیز توان مالی لازم را برای انجام این کار ندارد و افرادی که به این انجمن مراجعه می کنند نیز در واقع کسانی هستند که به بیماری خود پی برده اند و کار غربالگری، بیمار یابی و اطلاع رسانی باید توسط شبکه بهداشت و درمان استان صورت گیرد.
مدیرعامل انجمن دیابت استان قزوین با اشاره به تعداد بیماران دیابتی زیرپوشش این انجمن اظهار کرد: در حال حاضر 5 هزار بیمار دیابتی زیرپوشش انجمن دیابت استان قزوین هستند که سن این بیماران از یک سال تا 85 سال است.
وی یادآور شد: انجمن بیماران دیابت می کوشد تا در راستای پیشگیری از این بیماری و افزایش سطح آگاهی بیماران نسبت به دیابت قدم بردارد و در فضای کوچک این انجمن، خدماتی به بیماران ارائه می شود ولی لازم است از این بیماران حمایت بیشتری صورت گیرد چراکه دیابت، امرالامراض هستند و یک چهارم بیماران دیابتی، دیالیزی هستند.
کوشا تأکید کرد: هدف ما در این انجمن آموزش است زیرا معتقد هستیم که پیشگیری بهتر از درمان است و تلاش می کنیم بیمار به مرحله دیالیز و قطع عضو نرسد و این کار را نیز با آموزش دنبال می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما