غلامعلی طاهری، پیشکسوت نقاشی در بخش" هفت هنر، هفت هنرمند" سومین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، ضمن بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: روند تحولات هنری در کشور ما رو به کمال کمی و کیفی است و رشد فزاینده ای را می توان در تمامی ابعاد هنر مشاهده کرد. با این حال اگر قرار بر نوگرایی در هنر باشد، می توان با شیوه های مدرن مضامینی را که به تشریح وضع انسان معاصر می پردازد بیان کرد، حتی اگر این بیان در قالب یک اثر ساده طراحی اتفاق افتاده باشد.
وی افزود: موضوع دیگر پیرامون هنر معاصر، فاصله میان هنر دانشگاهی و هنر ارائه شده در جشنواره ها و مجامع حرفه ای و بین المللی است. برای رسیدن به درجه بالای هنر، باید این فاصله را به حداقل رسانید.
طاهری اظهار کرد: هنرهای تجسمی، خاموش، مهجور و منزوی هستند. به همین دلیل همانند سایر هنرها نمی توانند سر و صدا به پا کرده و خودشان را معرفی کنند. البته این ویژگی ،دلیل ماندگاری هنرهای تجسمی در طول تاریخ بوده است. اما همین امر سبب شده است که جامعه فرهنگی و آمورش یافته بیشتر از مخاطبین عام، با این هنر ارتباط برقرار کنند.
این هنرمند عدم فرهنگ سازی وسیع در جامعه را دلیل این امر دانست و گفت: مردم عام عادت به دیدن نمایشگاه های هنری ندارند. همچنین زندگی پر مشغله امروزی ، فرصت حضور در این محافل را از ایشان گرفته است . پیشنهادی که بارها نیز آن را عنوان کرده ام، نزدیک کردن هنر به زندگی روزانه مردم است.
وی برگزاری نمایشگاه های هنری در مدارس ؛ مساجد، مترو و... و همچنین برپایی ورک شاپ های خیابانی را راهکاری برای این مسئله عنوان کرد و گفت: مردم باید از غریبگی با هنر رها شوند و این موضوع زمانی تحقق می یابد که به عنوان دغدغه ای در زندگی مسئولین برنامه ریزی و دست اندرکاران اجرایی نیز قرار گیرد.
طاهری در خصوص آن دسته از آثارش که در بخش " هفت هنر، هفت هنرمند " به نمایش در آمده است گفت: این نمایشگاه مروری بر سه دهه آثار من است که با تکنیک رنگ و روغن، گواش و بعضا سفال نوعی بیان هنری رئال و سورئال را با موضوعات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی جامعه در دهه 60 همچون دفاع مقدس، جامعه ایثارگران و... و در دوره های بعد با بیانی نمادین و با استفاده از عناصر انتزاعی هنر ایرانی، به نمایش می گذارد.
پایان پیام/
نظر شما