جامعه از نگاه مطبوعات

از تغییر در آزمون دکترا تا روایتی از سفر جهادگران به روستاهای سیستان و بلوچستان در صفحه اجتماعی روزنامه های امروز.

به گزارش شبستان،روزنامه های وطن امروز،ایران،تهران امروز،جام جم،همشهری،کیهان هرکدام به طور جداگانه به مطالب مختلفی چون تغیر در آزمون دکترا، فرصت‌هایی که در زنـدان حبس شد، قیمت تجهیزات پزشکی ترمز برید، بیمه طلایی بازنشستگان کشوری در انتظار تامین بودجه ، روایتی از سفر جهادگران به روستاهای سیستان و بلوچستان پرداخته اند

 

وطن امروز:

این روزنامه در گزارش اول هفته خود با عنوان تغییر در آزمون دکترابه صحبتهای وزیر در مورد این تغیرات پرداخته و آورده: مایش روسای دانشگاه‌های کشور در تهران برگزار شد و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه این همایش از تغییرات در نحوه برگزاری آزمون دکترای سال 92 خبر داد.

کامران دانشجو درباره تغییر وزن آزمون دکترای 92 و کاهش اعتراضات داوطلبان این آزمون،‌ اظهار داشت: 50 – 50 شدن وزن آزمون کتبی و مرحله مصاحبه آزمون دکترای 92 خواست داوطلبان کنکور دکتراست و اعمال این وزن در کنکور که 18 اسفندماه امسال برگزار خواهد شد، قطعی است.

وی تاکید کرد: تغییر این وزن هیچ مشکلی برای داوطلبان ایجاد نمی‌کند و حتی 75 درصد داوطلبان تاکید داشتند که این تغییر وزن صورت گیرد زیرا دانشگاه‌ها به گفته داوطلبان در مصاحبه دکترا، دانشجویان خود را پذیرش می‌کردند یا به قدری به داوطلبان نمره مصاحبه را کم می‌دادند که داوطلب امکان قبولی نداشته باشد.

به گفته وزیرعلوم،‌ آزمون دکترای 92 تخصصی‌تر برگزار خواهد شد که این اقدام به علت افزایش وزن آزمون کتبی صورت می‌گیرد.

وی درباره پذیرش غیرقانونی دانشجویان پولی در دوره دکترای برخی دانشگاه‌ها نیز گفت: در 2 مورد دانشگاه می‌تواند شهریه اخذ کند، یکی در واحدهای بین‌الملل خود که این امر از طریق توافق با سازمان سنجش و برگزاری آزمون داخلی انجام می‌گیرد و دیگری پذیرش دانشجوی شهریه‌ای مازاد بر ظرفیت پذیرش اعلام شده از سوی وزارت علوم.

وزیر علوم افزود: پذیرش دانشجوی شهریه‌ای از طریق آزمون نیمه‌متمرکز دکترا و با هماهنگی سازمان سنجش صورت می‌گیرد که اگر این روند طی نشود، قطعا با دانشگاه موردنظر برخورد می‌کنیم.

بنابراین گزارش، ثبت‌نام آزمون دکترای نیمه‌متمرکز سال 92 از 7 آذرماه از طریق سایت اینترنتی سازمان سنجش آغاز می‌شود و در روز یکشنبه 12 آذرماه پایان می‌پذیرد.

وزیر علوم در ادامه با اشاره به بحث حذف کنکور کارشناسی سراسری عنوان کرد: در صورتی‌که قرار باشد قانون مصوب سال 86 درباره حذف کنکور اعمال شود پس کنکور در سال 93 حذف خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاثیر سوابق تحصیلی در دوران دبیرستان برای پذیرش در سال 93 به مراتب بیش از سال‌های گذشته خواهد شد، افزود: کنکور 3 هزار رشته محل در دانشگاه‌های پیام نور،‌ آزاد و غیردولتی حذف خواهند شد.

 

ایران:

این روزنامه نیز در صفحه جامعه خود به گزارشی جامعه‌شناختی از زمینه های بازدید رئیس‌جمهور از اوین پرداخته و آورده: بحث زندان‌ها و تعداد زیاد پرونده‌های قضایی در کنار افزایش زندانیان همراه با تذکرات مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش مجازات حبس را اگر با عفو چندی پیش رهبری برای تعداد بسیاری از زندانیان در نظر بگیریم، موضوع وجود اشکالاتی در امور قضایی و تلاش برای رفع آنها بیشتر نمایان خواهد شد.

پژوهشگران در فرآیندهای اجتماعی برای مشکل‌یابی بسیاری از آسیب‌های اجتماعی به وقوع جرایم مختلف در جامعه، دادگاه‌های جزایی و خانواده و غیره رجوع می‌کنند. فرصت بازدید رئیس جمهور از زندان اوین به عنوان مجموعه تحت نظر قوه قضائیه می‌توانست دستاوردهای اجتماعی و سیاسی جدیدی را برای نظام در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی داشته باشد اما با برخی «حاشیه‌سازی»ها‌ و «مصلحت اندیشی»ها از دست رفت.این بازدید از سویی می‌توانست در بعد داخلی، محل تعامل و هم‌افزایی ظرفیت‌های دو قوه اساسی کشور در حل مشکلات و معضلات قضایی کشور شود و از سویی دیگر اجماع حداکثری مسئولان نظام را در شفاف‌سازی رفتار نظام با مجرمان و به رسمیت شناختن حقوق متخلفان اجتماعی و سیاسی نمایش دهد. همچنین نمایانگر عزم نظام در اصلاح معضلات قضایی و خنثی‌کننده تبلیغات رسانه‌های غربی در وضعیت حقوق بشر در ایران محسوب می‌شد.

نکته مهم‌تر در تحلیل این بازدید، از زاویه اهمیت و چالش آسیب‌های اجتماعی می‌تواند محل دقت و تأمل قرار گیرد؛ چرا که در چند سال گذشته بدلیل افزایش آسیب‌های اجتماعی، برخی شکاف‌های اجتماعی حول این آسیب‌ها در حال شکل‌گیری است که این بازدید می‌توانست در همکاری قوه مجریه با قوه قضائیه مفید واقع شود و با تعامل مسئولان دو قوه از جدی شدن این شکاف‌ها و ایجاد چالش برای نظام جلوگیری شود.علاوه بر ضرورت‌ها و فرصت‌های فوق، این حقیقت غیرقابل انکار است که در سفرهای رئیس جمهور به مجامع بین‌المللی و کشورهای خارجی، یکی از سؤالات و شبهاتی که معمولاً توسط رسانه‌ها و مراکز تبلیغاتی غرب علیه جمهوری اسلامی انجام می‌شود اتهامات بی‌پایه نقض حقوق بشر و محدودیت آزادی‌های سیاسی، اجتماعی در ایران است که در طول هفت سال گذشته آقای دکتر احمدی‌نژاد دفاع‌های مستدل و محکمی را از سیستم قضایی نظام داشته‌اند. بطوری که ایشان با استفاده از ظرفیت‌های ادبیات دیپلماتیک، علاوه بر دفاع از سیستم قضایی، هجمه‌های سنگینی را نیز علیه وضعیت حقوق بشر در کشورهای مدعی دموکراسی، طرح کرده و یک تنه این وظیفه سنگین را بر دوش گرفته است. بر مبنای همین واقعیات است که هیچ مصلحتی در توجیه بازدید رئیس جمهور از اوین قابل توجیه نیست.

 

تهران امروز:

این روزنامه نیز در صفحه اجتماعی خود به کلینیک‌های بدون نظارت ترک اعتیاد پرداخته وآورده: گرفتاری معتادی که از مصرف موادمخدر خسته شده در دام مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز بس نبود که این روزها معتادانی که قصد ترک مواد را دارند با مشکل دیگری به نام قیمت‌های متعدد ترک اعتیاد روبه‌رو هستند.

هرچند تعرفه‌های درمان اعتیاد توسط شورای عالی بیمه تصویب شده و ستاد مبارزه با موادمخدر آن را اعلام کرده است اما اگر به کلینیک‌های ترک اعتیاد سری بزنید از تعدد مبالغ متفاوتی که از مراجعان دریافت می‌شود، تعجب خواهید کرد. اقدامی که به دور از نظارت مراجع مسئول، همه روزه زیر پوست شهرها انجام می‌شود و خانواده فرد معتادی که در گرداب مصرف مواد افتاده، چاره‌ای ندارند جز آنکه برای نجات جگرگوشه‌شان هزینه‌ها را تامین کنند!

به گفته دکتر فرید بیاتی سده، مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی: «در سال گذشته 432 هزار فرد معتاد برای درمان به این مراکز مراجعه کرده‌اند.» این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد فقط 20 مرکز دولتی در کشور وجود دارد که به معتادان خدمات ارائه می دهد.

 

جام جم:

این روزنامه در صفحه اجتماعی خود بالارفتن بی مدیریت قیمت های تجهیزات پزشکی پرداخته و این چنین آورده که : مشکلات مالی برای تامین دارو در کشور، چنان متولیان بهداشت و درمان را به خود مشغول کرده است که آنها دغدغه‌های دیگر را فراموش کرده‌اند و از وضع نامطلوب بازار تجهیزات پزشکی در کشور غافل مانده‌اند تا جایی که تولیدکنندگان داخلی این تجهیزات می‌گویند اگر حمایت دولتی از آنها صورت نگیرد ورشکستگی‌شان در ماه‌های آینده قطعی است و دود این ورشکستگی مستقیما به چشم مردم خواهد کرد.

اوایل اردیبهشت امسال، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره وضع بازار تجهیزات پزشکی هشدار داد که تولیدکنندگان داخلی این تجهیزات با مشکلات ارزی مواجه هستند به‌گونه‌ای که بسیاری از آنها، در سه ماه آخر سال 90 نتوانسته‌اند ارز موردنیاز خود را از بانک مرکزی بگیرند.او در آن زمان هرگز پیش‌بینی نمی‌کرد که مشکلات ارزی تولیدکنندگان داخلی تا چند ماه بعد به حدی برسد که قیمت تجهیزات پزشکی رشدی 250 درصدی داشته باشد و همراه خود، قیمت ارائه خدمات پزشکی به مردم را نیز بالا ببرد، اما این اتفاق افتاد و ماجرا تا آنجا پیش رفت که او و دیگر نمایندگان مجلس زبان به اعتراض گشودند. با این حال کلمات، حریف آشفته بازار دلار نشدند و حتی به نامه جمعی از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در این زمینه که برای معاون برنامه‌ریزی رئیس‌جمهوری نوشته شده بود و درباره افزایش بی‌سابقه قیمت این تجهیزات ابراز نگرانی کرده بودند نیز ترتیب اثر داده نشد.

 

همشهری:

این روزنامه نیز در گزارشی به بیمه طلایی بازنشستگان کشوری پرداخته که تاکنون عملی نشده و این چنین آورده: رییس جمهور هفته گذشته در حضور گروه زیادی از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد که صد میلیارد تومان برای بیمه طلایی درمان این بازنشستگان تامین خواهد کرد.

صندوق بازنشستگان کشوری هم بلافاصله پیش نویس لازم برای اجرای این پروژه را به دولت فرستاد و در حال حاضر اجرای این طرح از لحظه ای که بودجه از سوی ریاست جمهوری تامین شود اجرا خواهد شد.

ایراندوخت عطاریان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در این باره گفت: با توجه به دستور رییس جمهور در هفتمین دوره همایش روز خانواده و تکریم بازنشستگان مبنی بر اختصاص 100 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای بیمه طلایی بازنشستگان کشوری این صندوق پیش نویس اجرای این پروژه ملی را آماده و از طریق وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای تصویب به هیئت دولت ارسال کرد.

وی افزود: هدف از اجرای بیمه طلایی ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی کاهش هزینه های درمانی و دسترسی آسان بازنشستگان به خدمات پزشکی.

 

کیهان:

این روزنامه نیز در بخش اول گزارشی که به قلم کمال احمدی نگارش شده به روایتی از سفر جهادگران به روستاهای سیستان و بلوچستان پرداخته و این چنین آورده: «خان محمد» سربالایی جاده خاکی را پشت سر گذاشت قدری ایستاد و نفسی چاق کرد و بعد هم با گوشه آستین پیراهن بلوچی اش عرق پیشانی اش را خشک کرد.پیرمرد چند کیلومتری بود که چشم از لوله پلاستیکی آب برنداشته بود، دلش می خواست هرچه زودتر محل پارگی لوله را پیدا کند و با وصل و پینه همیشگی جریان آب روستا را دوباره زنده کند. هر چند باید مسیر برگشت تا آبادی را باز هم پای پیاده طی می کرد و کلی گردوخاک می خورد ولی ارزشش را داشت چون 120 خانوار را از بی آبی یک هفته ای نجات می داد!ماجرای فوق نه یک رمان خیالی بلکه واقعیتی است که چندی پیش با سفر به برخی روستاهای استان سیستان و بلوچستان دیار آفتاب و نخل های طلایی برایم آشکار شد.هر چند بسیاری از مناطق این استان با تلاش مسئولان انقلابی و همت جهادگران دلسوز و یاری مردم مؤمن از نعمت آب و برق و جاده مناسب برخودار است اما متأسفانه هنوز در گوشه هایی از این استان پهناور صحنه هایی از محرومیت اهالی از نعمات فوق به چشم می خورد که از آن جمله می توان به روستاهای «کناری» و «سرزه» در 26 کیلومتری بخش چانف شهرستان نیکشهر اشاره کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 195807

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha