رشد 177 درصدی بیماری دیابت در کشورهای در حال توسعه

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم گفت: دیابت در کشورهای در حال توسعه 177 درصد و در کشورهای توسعه یافته 42 درصد رشد دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، دکتر عادله بهار، فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم شب گذشته (30آبان) در همایش روز جهانی دیابت که در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، با اشاره به اینکه آموزش و پیشگیری از دیابت شعار روز جهانی دیابت است، افزود: در سال 2011، مبتلایان به این بیماری در دنیا 366 میلیون نفر برآورد شدند و پیش بینی می شود تا سال 2030 این عدد به 552 میلیون نفر برسد.


وی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته بیشتر مبتلایان به دیابت را افراد بالای 50 سال و در کشورهای در حال توسعه جوانان تشکیل می دهند، تصریح کرد: 80 درصد از مبتلایان به این بیماری در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند.


فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم با تاکید بر اینکه 50 درصد این افراد از بیماری خود آگاهی ندارند، اظهار کرد: دیابت به بالا بودن مواد قند خون گفته می شود که سلول های بدن نتواسته به انسولین ترشح شده پاسخ دهند.


بهار، به بیان اهمیت نقش انسولین در کنترل قند خون افراد پرداخت و افزود: انسولین هورمونی است که در لوزالمعده یا غده پانکراس تولید می شود و سبب مصرف قند مواد غذایی توسط سلول های بدن می شود.


این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم با اشاره به اینکه دیابت بیماری بی سرو صدایی است که ممکن است سال ها بدون علایم باشد، گفت: پرنوشی، پرادراری، پرخوری، کاهش شدید وزن بدون دلیل، تاخیر در بهبود زخم ها، تاری دید، احساس سوزش در انگشتان دست و پا، احساس خستگی و بی حوصلگی از علایم بیماری دیابت به شمار می رود.


وی، به خطرات ناشی از افزایش قند خون اشاره و تصریح کرد: افزایش قند خون بر عروق کوچک و بزرگ تاثیر می گذارد و سبب بروز عوارض چشمی-نارسایی کلیوی-بیماری های قلبی عروقی و مغزی و گوارشی می شود.


بهار، با بیان اینکه افراد دارای، وزن بالا، سن بیش از 45 سال، فشار خون و چربی بالا ، سابقه دیابت فامیلی، مادرانی که نوزاد بیش از 4 کیلو گرم به دنیا آوردند، بی تحرکی و سابقه دیابت حاملگی هستند که بیشتر از سایرین در معرض این بیماری قرار دارند، گفت: این افراد باید سالانه یک یا دو بار قند خون خود را ارزیابی کنند.

 

این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم، کاهش وزن، تغذیه و دارودرمانی را 3 فاکتور مهم در پیشگیری از این بیماری دانست و افزود: افرادی که دارای بیماری قلبی عروقی و کلیوی هستند قبل از ورزش با پزشک خود مشورت کنند.

 

بهار، با بیان اینکه تغییر برنامه غذایی برای بیماران دیابتی سخت نیست، گفت: مصرف متعادل تمام گروه های غذایی در هرم غذایی در میزان محدود و تعیین شده مشکلی ندارد ولی نمی توانند مواد غذایی را جایگزین هم کنند.

 

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم با اشاره به اینکه ورزش های سبک و هوازی از جمله پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا بهترین ورزش برای بیماران دیابتی است، اظهار کرد: ورزش به مدت 30 دقیقه برای بیماران دیابتی مفید است.


بهار، کاهش قند خون را از مشکلات بیماران مبتلا به دیابت دانست و تصریح کرد: نخوردن غذای کافی، عدم استفاده از میان وعده، فعالیت بدنی زیاد و تزریق بیش از نیاز انسولین از دلایل افت قندخون محسوب می شود.


وی با تاکید بر اینکه بیماری های دهان و دندان از مشکلات شایع بیماران دیابتی به شمار می رود، افزود: بیماران مبتلا به دیابت باید روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنند، بعد از هر وعده غذایی مسواک را فراموش نکنند و سالانه یک یا دو بار نزد دندانپزشک مراجعه نمایند.


این فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم با تاکید مراقبت از پا در بیماران مبتلا به دیابت، اظهار کرد: این بیماران هر روز پای خود را معاینه کنند و از جوراب نخی استفاده نمایند.


بهار، به بیماران دیابتی توصیه کرد از معاینه وضعیت کلیه، قلب و چشم ، پا و دندان خود غافل نشوند.


پایان پیام/

کد خبر 197614

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha