حجتالاسلام محمدحسن اختری، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به جایگاه مسجد و منبر در قیام عاشورا به خبرنگار شبستان گفت: منبر در همه فرهنگها و قومها از طرق مختلف وجود داشته است. در دین مقدس اسلام و در فرهنگ عرب نیز منبر مکانی برای اعلام مواضع به کار می رفته است.
وی افزود: تا قبل از شهادت اباعبدالله الحسین(ع) این منبرها برای بیان خواستههای دودمان یزید و خلافت وی استفاده میشد به گونه ای که منبر، مکانی برای بیان مباحث باطل برای مردم بود. ولی پس از واقعه جانسوز کربلا، امام سجاد (ع) با تدبیری خاص در مسجد اموی به یزید به دلیل آنکه جایگاه ارزشمند منبر توسط او و پدرش معاویه تبدیل به تریبونی برای بیان مطالب باطل و فسق و فجور شده بود به یزید گفت، این چوبی بیش نیست.
حجت الاسلام اختری با اشاره به اینکه امام سجاد (ع) درصدد تفهیم این موضوع بود که منبر مکان مقدسی است که باید تبیین امر خدا و رسالت خدا در آن انجام شود و دستورات خدا بیان شود ولی به دلیل آنکه به دست فاسقان افتاده بود، مکانی برای ترویج فحشا و فسق شده است، ادامه داد: همه علما حتی علمای اهل سنت قبول دارند که از زمان حکومت معاویه تا قبل از دوران صفوی، حکومتهای باطل و جور، منبرها و مسجدها را غصب کرده بودند و امام جماعت باطل بر مردم گذاشته و منبرها هم حرمت و احترامی نداشت و تنها در حماسه کربلا بود اهل بیت(ع) که از این منبرها حقایق کربلا را به مردم تبیین کردند.
وی تصریح کرد: احترام منبر به احترام شخصیتی است که بر روی آن شخصی محترم و پرهیزکار به بیان مطالب حق و مطالب الهی و اسلامی می پردازد لذا در حال حاضر نیز منبرها تبین کننده حقایق اسلام به شمار می آید.
پایان پیام/
نظر شما