حجت الاسلام والمسلمین مقدم، مدیرکل تشکل های دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه عزاداری ما مسلمان ها باید یک نتیجه ای داشته باشد، گفت: عزاداری ها باید پیامدی برای ما داشته باشد چه معنوی چه سیاسی چه اخلاقی و ... اگر این پیامدها را نداشت پس ما فقط گریه کردیم.
وی با اشاره به اینکه عزاداری ما مسلمانان دقیقاً همان چیزی است که از قدیم مرسوم بوده و علمای به آن اشاره کرده اند؛ افزود: به طور مثال آیت الله مکارم نحوه عزاداری صحیح تشکیل مجالس با شکوه عزاداری، ذکر اهداف مقدس امام حسین (ع)، ذکر تاریخچه کربلا، تشکیل دستجات عزاداری، پخش پوسترهای پرمحتوی و استفاده از پلاکاردهایی با شعار اهداف امام حسین (ع)را بیان می کنند.
مدیر تشکل های دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: اگر یک نگاه دقیق به این موارد کنیم متوجه می شویم نقطه مشترک ترویج فرهنگ عاشورایی است و آن عدالت و بیداری مسلمانان است، تشکیل دسته جات، پخش پوستر، تشکیل جلسه یعنی زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورایی.
وی با بیان اینکه ائمه (ع) هم دقیقاً به همین موارد اشاره کرده اند و عزاداری عملی را در زمره کارهای خودشان قرار داده اند، ادامه داد: به طور مثال امام باقر (ع) با آمدن محرم حزن و اندوه در اهل بیت نبوی ظاهر می گشت و آنان از شعرا می خواستند تا برای جدشان مرثیه سرایی کنند و حتی روز عاشورا در خانه خویش مجلس عزا اقامه می کردند، امام صادق (ع) شاعران را برای مرثیه سرایی تشویق می کردند.
حجت الاسلام مقدم خاطر نشان کرد: شادی مومن در وجه و صورت او و اندوه او در قلبش است اما اینکه چرا در عاشورا تمامی ائمه حزن و اندوه تمام صورتشان را می گرفت باید گفت این به خاطر همان ترویج فرهنگ عاشورایی است این همان بیداری و زنده نگه داشتن خون اباعبدالله الحسین (ع) است.
فلسفه عزاداری امام حسین (ع)
حجت الاسلام مقدم گفت: باید بدانیم که تاریخ کربلا ما را نجات میدهد لذا رمز اینکه امام خمینی (ره) موفق شدند این بود که میفرمودند من از کربلا فهمیدم که خون بر شمشیر پیروز است.
وی ادامه داد: کربلا به ما انسانها درسهای زیادی داد بهتر است این فلسفه را طور دیگری ببینیم. در مورد عدالتخواهی و برپایی نماز و ... اینها از مهمترین فلسفههای قیام عاشورا بود.
وی با اشاره به اینکه نگاهی دیگر هم میتوان به این قیام داشت افزود: چرا عزاداری؟ چرا زیارت؟ اینها حرف دارد به همین خاطر است که به متوکل عباسی گفتند: تو که مسجد میسازی چرا دیگر قبر امام حسین را خراب میکنی؟ گفت در مسجد مردم چرت میزنند و کاری به حکومت ندارند اما کربلا که میروند سر قبر امام حسین (ع) هیجانی میشوند و من با مردم هیجانی دیگر نمیتوانم حکومت کنم.
مدیر کل تشکل های دینی ومراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: کربلا عامل بیدارشدن است، فلسفه عزاداری یعنی بیداری، بیداری هم درونی است یعنی انسان به خودش بیاید، به فکر رود که واقعا در کجاست و مشغول چه کاری، هم بیداری بیرونی است.
وی با اشاره به گفته متوکل عباسی و با توجه به حدیث انظر الی ما قال و لا تنظرالی من قا ل افزود: «ان صلاة تنهی عن الفحشاء والمنکر باید نماز جلوی منکر را بگیرد» پس اگر ما این همه نمازخوان داریم این همه در مکه نماز میخوانند در خانه خدا و آمریکا و اسراییل هر غلطی که میخواهند میکنند پس نماز ما نماز نیست فلسفه عزاداری یعنی این یعنی بیداری مسلمانان.
مدیر کل تشکل های دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه حضرت زینب (س) در زمان اسیری در کوچههای شام به یزید میفرمودند: تو خیلی پهلوی من کوچک هستی افزود: این حرف خیلی بزرگ است در طول تاریخ یک لنگه کفش به بوش میزنند دنیا تکان میخورد آن وقت زینب کبری (س) روبروی چشمانش این همه بلا اتفاق افتاد اما باز با سربلندی به یزید این را میگوید.
پایان پیام/
نظر شما