به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری "تحول و ارتقای برنامه درسی و آموزشی رشته های دانشگاهی"، صبح امروز، 7 آذر ماه در محل سالن شهید مفتح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
بنابراین گزارش، در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین حمید پارسانیا، سرپرست کمیته علوم اجتماعی و انسانی و عضو گروه برنامه ریزی علوم حوزه ای گفت: نکته ای که در مورد گروه علوم حوزه ای باید مورد توجه قرار داد نقش این گروه در میان گروه های مختلف در نظام علمی و معرفتی جامعه و دانشگاه است.
وی ادامه داد: فعالیت این گروه به صورت صرف منوط به علوم مستقر در حوزه نیست بلکه به مراکز آموزش دانشگاهی نیز مربوط می شود که در حاشیه حوزه شکل گرفته اند و از عمر برخی از آنها سه دهه می گذرد.
حجت الاسلام پارسانیا با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب مراکزی شکل گرفتند که در واقع محلی برای مواجهه نظام آموزشی مدرن و دانشگاهی و نظام آموزشی حوزه به حساب می آیند، تصریح کرد: البته غالب ورودی های این مراکز حوزوی هستند که از میان آن ها می توان به مراکزی چون موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ص)، جامعة المصطفی، پژوهشگاه های حوزه و دانشگاه، و فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه های معارف اسلامی، باقرالعلوم (ع)، مفید، علوم اسلامی رضوی، قرآن و حدیث، شهید مطهری، ادیان و مذاهب، امام صادق (ع) و اصول دین اشاره داشت.
تلاش برای تعامل نظام معرفتی حوزه و دانشگاه
عضو گروه برنامه ریزی علوم حوزه ای تصریح کرد: هدف این مراکز و مهمترین ویژگی آنها، ایجاد پل ارتباطی میان نظام معرفتی و کلاسیک دانشگاه و حوزه است.
وی با بیان اینکه مراکز مرتبط حوزه به علت ایجاد تعامل میان دو حوزه معرفتی شکل یافته اند، عنوان کرد: البته بحث تعامل حساس بوده و است و اگر مدیریت نشود می تواند آموزه های علمی مدرن را به حوزه های علمیه وارد کرده فراهم کرده پای طلاب را به محیط های علمی مدرن باز کند.
حجت الاسلام پارسانیا با اشاره به تفاوت نظام آموزشی دانشگاهی و حوزوی ابراز کرد: دانشگاه با بسترهای معرفتی ویژه خود نظامی منسجم و همه جانبه را داراست که در جهت تعامل با علوم مدرن جامعه امروز بشری شکل گرفته است و در کنار آن نظام آموزش حوزه عقبه تاریخی جهان اسلام را دارد و در تعامل با فرهنگ عمومی به فعالیت خود ادامه می دهد.
سرپرست کمیته علوم اجتماعی و انسانی گروه برنامه ریزی علوم حوزه ای با اشاره به استقبال از تحصیلات حوزوی میان دانشگاهیان و همچنین گرایش متقابل حوزویان به دانشگاه ادامه داد: این آمد و شدهای خودجوش بعضا اتفاق می افتاد که ثمر نمی داد چراکه بخشی از حوزه ظرفیت ورود به هر قلمروی معرفتی را نداشت البته بودند بزرگانی مانند شهید مطهری که با آگاهی و سیطره به هر دو محیط در حوزه و دانشگاه فعالیت داشتند.
وی افزود: در واقع کارکرد این کمیته و به طول کلی گروه سازمان دادن به این تعاملات و نیروهای جوان و همچنین مراکز شکل گرفته در حاشیه حوزه است.
حجت الاسلام پارسانیا خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که این مراکز به دنبال نوآوری بودند، شکل گیری گروه برنامه ریزی علوم حوزوی سبب شد تا برناهم ریزی رشته ها به اساتید واگذار شود یعنی افرادی که به ظرفیت های حوزه و دانشگاه به خوبی واقف هستند.
پایان پیام/
نظر شما