به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری "تحول و ارتقای برنامه درسی و آموزشی رشته های دانشگاهی" سه شنبه، 7 آذر ماه در محل سالن شهید مفتح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
بر اساس این گزارش، حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر سعیدی روشن، سرپرست کمیته علوم قرآن و حدیث گروه برنامه ریزی علوم حوزه ای در این نشست گفت: علوم قرآن و حدیث گستره ای وسیع از میراث اسلامی ما را تشکیل می دهد چراکه میراث علمی ما از مکتب خانه قرآن آغاز شد.
وی ادامه داد: قرآن همواره محور اندیشه و فلسفه زندگی بوده است به طوری که "ابن مسعود"(1) می گوید: ما چنان بودیم که یک آیه و عمل به آن را می آموختیم و بعد آن را حفظ می کردیم و این در حالی است که پسینیان به قرائت قرآن اکتفا می کنند.
حجت الاسلام سعیدی روشن اظهار کرد: مورخان بر این اعتقادند که اندیشمندان مسلمان به انگیزه شناخت قرآن به دنبال علوم مختلف رفتند، از این رو امروز نیز باید با در قرآن تامل و تدبر داشت.
رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: بنایی که 30 سال قبل بزرگان ما در دانشگاه تاسیس کردند آیا پاسخگوی نیازهای امروز است یا خیر؟ و آیا آنچه که امروز با آن مواجهیم در حوزه تعلیم و تربیت و همچنین در حوزه علوم قرآن و حدیث مناسب است؟
وی در پاسخ به این سوالات تصریح کرد: محورهای مباحث قرآنی حداقل سه محور کلان پژوهشی و مطالعات شناسنامه ای، راهبردهای فهم متن قرآن و معارف مبتنی بر آموزه های قرآن است.
حجت الاسلام سعیدی روشن با بیان اینکه کمیته علوم قرآن حدیث از اواخر سال 1385 شکل گرفت و در موضوعات مرتبط با گرایشات و تدوین سرفصل ها به فعالیت پرداخت، ابراز کرد: نگاه ما ویرایشی بود و به دبنال بازآرایی و حرکتی پایا بودیم که در اثر پیگیری ها و برپایی نشست های متعدد قریب به 60 سرفصل مورد بررسی قرار گرفت.
عضو گروه برنامه ریزی علوم حوزه ای، افزود: آثار، کتب، رشته ها، گرایش در حوزه علوم قرآن و حدیث جوابگو نیست و این زنگ خطر و هشدار است، چراکه وقتی رشته ای تاسیس می شود دانشجو و طلبه باید کارایی خود را دریابد و به آن برسد با این وصف ضرورت داشت که بازنگری در رشته ها با توجه به نیازهای جامعه صورت پذیرد.
وی عنوان کرد: باید برای رشته علوم قرآن و حدیث نقشه راه تدوین شود و رویکردی ایجابی و همچنین سیاست گزاری هدفمند صورت پذیرد، چراکه در نگاه کلان اگر بخواهیم به حوزه علوم قرآن و حدیث خدمت کنیم، ضرورت دارد که این دو رشته از یکدیگر تفکیک شوند.
حجت الاسلام سعیدی روشن خاطرنشان کرد: باید نگاه کلان و مهندسی جامع به همراه نقشه راه هدفمند در خصوص رشته علوم قرن و حدیث لحاظ شود.
پایان پیام/
نظر شما