سیف الله فرزانه، مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران امروز(7آذر) به خبرنگار شبستان گفت: در این نشست دو روزه که از بیست و یکم آذر ماه جاری در ساری آغاز به کار می کند، به صورت ویژه به آیین ها و مناسک ماه های محرم الحرام و صفر پرداخته می شود.
وی با اظهار اینکه احیای این فرهنگ های غنی اسلامی، زمینه گسترش آن را در لایه های منتخب اجتماعی فراهم می کند، افزود: در این نشست ظرفیت ها و جذابیت های آئین های عاشورایی تمامی استان های کشور معرفی می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به مستند سازی آئین های عاشورایی استان برای طرح در ششمین نشست شورای عالی ثبت، گفت: چهار گروه تخصصی از پژوهشگران و تصویر برداران در حال ثبت و مستند سازی تمامی آئین های مربوط به محرم در سطح استان هستند.
وی افزود: تمامی موارد مربوط به آداب و رسوم و آئین های خاص عاشورایی چون حماسه باشکوه صبح طلوع، کرب زنی، کرنا زنی و غیره از گلوگاه در شرق مازندران تا رامسر در غرب استان توسط این گروه از کارشناسان به صورت کاملا تخصصی تصویر سازی می شود.
فرزانه گفت: مازندران که به باور بسیاری از محققان و اندیشمندان تاریخ و تمدن اسلامی، مهد تشیع در ایران است و سرزمین سبز علویان لقب گرفته، بدون شک دارای آئین های خاص و اصیل است که باید به عنوان میراث معنوی ثبت و ضبط شود.
پایان پیام/
نظر شما