عاشورا تجسمی از  واقعیت ظلم ستیزی قائم(عج)

‌این شهادت هرچند که واقعه‌ای بسیار تلخ در تاریخ اسلام است ولی نکات ظریفی در دل خود دارد که با پی بردن به این نکات ظریف می‌توان نیاز جدی به حجت خدا و مدیریت و رهبری اجتماعی حجت خدا را به وضوح درک کرد.

خبرگزاری شبستان: انسان موجودی است که با توجه به ذات و فطرت خود خواهان تعالی، تکامل و رسیدن به قرب الی‌الله است. خداوند انسان را خلق کرده تا به کمال برسد، برای رسیدن به کمال و تعالی باید عوامل درونی و بیرونی هدایتگر انسان باشند. کمال‌گرایی و فطرت الهی در ذات انسان وجود دارد عامل درونی است که می‌تواند در رسیدن انسان به کمال مؤثر باشد و وجود و حضور حجت خداوند روی زمین مهمترین عامل بیرونی به کمال رسیدن انسان است. انسان‌موجودی اجتماعی است که هم از جامعه تأثیر می‌پذیرد و هم بر جامعه تأثیر می‌گذارد. برای رسیدن انسان به تعالی و کمال بستر اجتماعی نیز باید فراهم باشد و این بستر اجتماعی با حضور رهبر و امامی که از انسان دستگیری کند محقق می‌شود. انسان در جامعه و در مواجهه با ظلم و ستم خواهان برقراری عدالت است.

 

ظهور منجی که بتواند با اقامه عدل دنیا را از ظلم و ستم پاک کند برگرفته از این نیاز ذاتی انسان است و عاشورا تجسمی از این واقعیت است. جامعه‌ای که امام‌حسین(ع) در آن زمان می‌زیستند به دلیل جور و بیداد حاکمان زمانه دچار فساد بود و مردم از امام زمان خود توقع داشتند تا با این ظلم و بیداد مبارزه کنند. بر این اساس مردم دعوتنامه‌ای برای امام حسین(ع) فرستادند و ایشان را به کوفه دعوت کردند و امام(ع) هم براساس تکلیف خود و تقاضای مردم عازم کوفه شدند اما این انتظار مردم کوفه انتظار واقعی نبود که بتوانند با تمام وجود از امام خود دفاع کنند به همین دلیل هم امام حسین(ع) در کربلا به شهادت رسیدند. اگر حمایت مردم از امام زمانشان حمایت واقعی بود و آنان وفاداری دینی خود را به امامشان ثابت می‌کردند، هیچ گاه امام حسین(ع) در کربلا به شهادت نمی‌رسیدند.
‌این شهادت هرچند که واقعه‌ای بسیار تلخ در تاریخ اسلام است ولی نکات ظریفی در دل خود دارد که با پی بردن به این نکات ظریف می‌توان نیاز جدی به حجت خدا و مدیریت و رهبری اجتماعی حجت خدا را به وضوح درک کرد.
ما معتقدیم حضور یک امام حتی نه یک حضور فیزیکی صرف بلکه حضوری کاملاً شفاف در بین مردم است که زندگی مردم را مدیریت و از محرومان و مستضعفان دستگیری می‌کند. ائمه اطهار(ع) با توجه به مشکلات زیادی که داشته‌اند با نیابت خاصه در دوران غیبت صغری و ولایت فقیه در دوران غیبت کبری نمایندگانی را انتخاب کردند که در بین مردم در مسیر اهل بیت گام بردارند و با علم خود مردم را هدایت کنند. نگاه اصلی علمای دین پیاده کردن مقررات دین در جامعه است به همین خاطر هم حفظ شده است.
امام هادی(ع) می‌فرمایند‌: اگر علمای ابرار نبودند که دین را جاری کنند، همه چیز از بین می‌رفت و دین نابود می‌شد، بنابراین علی رغم مقابله با شیعه، حضور امام، وجود علما و ولایت فقیه توانسته، نهضت عاشورا و پیام آن را حفظ کند.
 

مهدی یوسفیان
پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت

 

پایان پیام/

کد خبر 199332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha