«سرود» را به رسانه انقلاب تبدیل می کنیم

مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی از فراهم شدن مقدمات لازم برای شکل گیری گروه های سرود در مساجد پس از اعلام آمادگی هر مسجد، گفت: تلاش می کنیم در سال جاری تعداد گروه های سرود مساجد تهران به 100 گروه برسد.

حسین دلاوری، مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: «سرود مساجد ایران» با تشکیل دبیرخانه ای با عنوان «سما» با هدف راه اندازی و تشکیل گروه های سرود در مساجد، ساماندهی این گروه ها و در نهایت توانمندسازی آنها در مهرماه سال جاری راه اندازی شد.


وی با اعلام اینکه کمبودهایی در جامعه احساس می کردیم و از طرفی سرود، بازتاب خوبی در اوایل انقلاب و زمان جنگ داشت، گفت: مجموع این دلایل، انگیزه ای برای تأسیس دبیرخانه سرود مساجد ایران «سما» بود.


مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی افزود: سرود در مساجد نقش خود را به خوبی ایفا کرده است و در گذشته نیز اجرای سرود، بهترین بهانه برای گردهم آوری جوانان در کنار هم در مساجد بود.


دلاوری با اشاره به نقش مساجد در برهه های مختلف تاریخی اظهار داشت: در گذشته بسیاری از آموزه های دینی و دغدغه های انقلاب از زبان سرود بیان می شد و ما برای اینکه در مساجد حضور پررنگ تری از جوانان را شاهد باشیم، مصمم شدیم تا با همت خانه سرود انقلاب اسلامی، کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مرکز رسیدگی به امور مساجد، دبیرخانه سرود مساجد را راه اندازی کرده و به این حرکت فرهنگی خدمت کنیم.


وی ادامه داد: طرح اول این دبیرخانه برگزاری جشنواره در سطح کشوری بود اما با بررسی های بیشتر متوجه شدیم که اکنون زمان مناسبی برای برگزاری چنین جشنواره ای در سطح کشور نیست و گام ها را باید به مرور و تدریج برداریم.


دلاوری با اشاره به وجود گروه های سرود در شهرستان ها اظهار داشت: در سطح کشور گروه های سرود خوبی در حال فعالیتند که توانایی اجرای سرود در سطح بسیار عالی را دارند؛ تعدادی از این گروه ها را در سفرهای استانی شناسایی کرده ایم و دبیرخانه سرود مساجد در تلاش است تا برقراری ارتباط گروه های سرود در سطح کشور را به صورت جدی دنبال کند.


مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی با تشریح اولویت های تأسیس این دبیرخانه بیان کرد: با توجه به اینکه مسائل فرهنگی پایتخت از تأکیدات مقام معظم رهبری است، اولویت اول ما برای انجام این فراخوان، شهر تهران است تا ابتدا طرح را به عنوان نمونه به اجرا درآوریم و پس از آن با نتیجه گیری و جمع بندی تجربیات، با موفقیت بیشتری آن را در سطح کشور برگزاری کنیم.


مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی در توضیح روند پیوستن مساجد به این طرح خاطرنشان کرد: هر مسجدی در این فراخوان اعلام آمادگی کند از طریق این دبیرخانه مقدمات لازم برای شکل گیری گروه های سرود در آن مسجد، فراهم می شود.


وی با تشریح مراحل شکل گیری گروه های سرود اظهار داشت: گروه های سرود در مرحله اول و از طریق تکمیل فرم فراخوان به دبیرخانه معرفی می شوند و پس از آن توانمندی آنها برای شکل گیری گروه سرود سنجیده می شود؛ سپس برای تقویت و رشد و توسعه آنها مربیان به همراه بسته های آموزشی برای ارتقای سطح علمی و تخصصی آنها اعزام می شوند.


دلاوری ادامه داد: اگر در مسجدی گروه سرودی وجود داشته باشد، درصدد تقویت آنها برمی آییم و در صورتی که هیچ گروهی تشکیل نشده باشد، افراد مستعد را رصد و شناسایی کرده و سپس به توانمندسازی آنها می پردازیم.


وی درباره در اختیار گذاشتن امکانات لازم توسط دبیرخانه سرود مساجد به مساجد تصریح کرد: پس از شناسایی توانمندی و استعداد افراد و اعلام آمادگی آنها برای تشکیل گروه سرود، از طرف دبیرخانه همه امکانات لازم از قبیل سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز، بسته های آموزشی شامل کتاب های سبک شعر، آموزش مربی، بهداشت و حفظ صوت و شناخت انواع دستگاه های موسیقی برای آنها ارسال می شود.


مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه کتاب ها و آموزش های تصویری در قالب مولتی مدیا برای مخاطبان طراحی شده است، افزود: مربیان در این طرح بر کار دانش آموختگان و حفظ کیفیت صدا و صوت آنها در ساختار نظارت خواهند داشت، زیرا علاوه بر آموزش از راه دور، لازم است از طریق چهره به چهره نیز آموزش هایی ارائه شود. پس از گذشت چند ماه نیز برای مربیان، اردویی داریم تا به یک جمع بندی کلی درخصوص عملکرد و وضعیت گروه ها برسیم.


وی افزود: بهترین راه برای انتقال پیام، استفاده از رسانه هاست؛ «سما» هم با کمک رسانه ی سرود، پیام ها و مفاهیم انقلابی را منتقل می کند. مهم تر از همه این است که سرود به دلیل نوعی آمیختگی با موسیقی و بهره مندی از اشعار هدفمند، به صورت سریع و جامع، پیامش را به مخاطب انتقال می دهد.


عضو هئیت مدیره دبیرخانه «سما» با اشاره به دلایل کمرنگ شدن سرود نسبت به اوایل انقلاب افزود: بسیاری از افراد، توانایی و پتانسیل اجرای حرفه ای سرود را دارند اما به دلیل همه بی مهری هایی که صورت پذیرفته و بعضا نگاه جشنواره ای حاکم بر این جنس هنر انقلابی، تکنیک بر محتوا غلبه داشته است. ما در «سما» می خواهیم محتوا را بر تکنیک غالب کنیم.


وی در موضوع تامین شعر برای سرودها، اظهار داشت: اشعار پس از ارسال به این دبیرخانه، مورد بازخوانی و ویرایش قرار می گیرند و پس از آن به گروه های سرود برای تولید و اجرا تحویل داده می شود.


مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی با اشاره به افرادی که در این حرفه فعالیت می کنند، افزود: در زمینه سرود، افرادی فعالیت دارند که هم شعر می سرایند و هم سبک مختص به خودشان را دارند. در این دبیرخانه سعی داریم بیشتر از افرادی که دغدغه انجام این کار را دارند و به این حوزه و مسائل روز آن آشنایی دارند استفاده کنیم. همچنین برای اشعار و سبک هایی که به این دبیرخانه ارسال می شود، ملودی متناسب با آن ارائه شود چرا که خیلی از سرودها، به دلیل برخورداری از ملودی و ریتم مناسب، در اذهان مردم ماندگار شده است.


وی با اشاره به اینکه تأکید دبیرخانه «سما» برای ساخت سرود بیشتر بر موضوعاتی است که تاکنون روی آنها کار نشده است، افزود: سرودی ماندگار می شود که هم از لحاظ موضوع جدید باشد و هم از لحاظ شعر و ملودی ضعفی نداشته باشد.


دلاوری افرود: تمام تلاش ما این است که با همت سازمانها و نهادهای فرهنگی و فعال در حوزه مساجد، در سال جاری تعداد گروه های سرود مساجد تهران را به 100 گروه برسانیم.


وی با اشاره به نبود زمینه های لازم برای رشد سرود از ابتدای انقلاب تاکنون اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله لبنان در مراسم مذهبی و انقلابی خود از سرودهای متفاوت و حماسی استفاده می کنند. این اتفاق در اوایل انقلاب اسلامی ایران بسیار پررنگ و موثر بود اما بعد از آن باوجود اینکه استعداد جوانان ما در این زمینه بالا بود، به سرود بی توجهی شد.


مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی درباره تعداد و محدوده سنی افراد شرکت کننده درگروه های سرود توضیح داد: گروه های سرود در رده سنی نوجوانان و جوانان سازماندهی می شوند و تعداد آن ها به طور میانگین حدود 15تا 25 نفر خواهد بود. اما ممکن است بیشتر یا کمتر از این تعداد هم باشند تا صداها یکرنگ شود.

 

چرا مساجد؟
وی در پاسخ به اینکه چرا قرار است این طرح با همیاری مساجد اجرا شود و از ارگان های دیگری مثل آموزش و پرورش استفاده نمی شود، تصریح کرد: می خواهیم سخن حضرت امام (ره) که فرمودند: «مساجد سنگر است، سنگر ها را حفظ کنید.» را جامه عمل بپوشانیم و با توجه به اینکه امروز در برهه نبرد نرم فرهنگی هستیم، مساجد باید به مثابه پایگاهی برای انقلابی ها باشد تا هسته های مقاومت بار دیگر در مساجد شکل بگیرد.


عضو هیئت مدیره دبیرخانه «سما» در تشریح برنامه های این دبیرخانه در سطح کشور تصریح کرد: سفرهای استانی برای شناسایی گروه های سرود، شناسایی پتانسیل استعداد افراد مستقر در شهرستانها آغاز شده است. پس از گذشت یکسال با برگزاری همایشی، همه گروه های سرود گرد هم می آیند و کارهای خود را ارائه می دهند و پس از آن، این کار در سطح استان ها اجرا می شود که در این صورت دبیرخانه «سما» امکان برگزاری جشنواره سراسری را دارد.


وی با اشاره به مأموریت های ویژه این دبیرخانه اظهار داشت: از مأموریت های ویژه این دبیرخانه ساخت سرودهایی با موضوعات مختلف از جمله جهان اسلام و نبرد آن با دنیای غرب است. در زمینه این مسائل باید آنقدر قوی عمل کنیم که سرود بتواند به عنوان نماد و سنبلی در راه مسیر انقلابی، آنگونه که هست معرفی شود.


مدیر خانه سرود انقلاب اسلامی افزود: بناداریم برای تمامی گروه های سرود مساجد شناسنامه کاری تهیه کنیم و کنترل، نظارت و مدیریت مستمر بر نحوه کار و اجرای آنها صورت گیرد.


دلاوری با اشاره به ساخت کلیپ های تصویری از اجرای گروه های سرود اظهار داشت: یکی از برنامه های ما در دبیرخانه سرود مساجد، تهیه کلیپ برای تمامی سرودهای تولید شده است زیرا که اجرای تصویری سرود بسیار اثرگذارتر است.


علاقه مندان برای اطلاع بیشتر از فعالیت های دبیرخانه سرود مساجد می توانند به نشانی samafest.ir مراجعه یا با شماره های 88942485 و 88941528 تماس حاصل کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 200743

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha