"حسن هانی زاده" کارشناس مسائل خاورمیانه به سوالات خبرگزاری شبستان در مورد پیامدها و دستاوردهای عضویت فلسطین در سازمان ملل پاسخ داد.
آیا عضویت در سازمان ملل به نفع فلسطینی ها بود؟
آنچه که در سازمان ملل با عضویت فلسطین به عنوان عضو ناظر اتفاق افتاد مقدمه ای برای تشکیل دولت فلسطینی در آینده است. با توجه به این که دولت فلسطین در سازمان ملل عضو ناظر غیررسمی به شمار می رود اما این عضویت می تواند منافع جامعی برای ملت فلسطین به همراه داشته باشد.
ائتلاف 138 کشور عضو سازمان ملل به فلسطین به عنوان یک دولت ناظر غیررسمی می تواند پشتوانه بین المللی مناسبی برای آینده ملت فلسطین باشد. از سوی دیگر با توجه به این که فلسطین عضو سازمان ملل شده، عضویت آن در دادگاه جنایت جنگی ممکن می شود و به این ترتیب مردم فلسطین می توانند فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی را به عنوان جنایتکاران جنگی به دادگاههای بین المللی بکشانند و تحت تعقیب قرار بدهند.
همچنین اسرای فلسطینی که تعدادشان به 10 هزار نفر می رسدو سالها در بند اسرائیل بوده اند از این پس به عنوان اسیر جنگی به شمار می روند و کنوانسیون ژنو در مورد آنها جاری و ساری خواهد بود و آنها می توانند تحت نظارت صلیب سرخ قرار گیرند.
این پیروزی چه تاثیری در آینده مبارزات مردم فلسطین خواهد داشت؟
فلسطین می تواند در آینده از شورای امنیت سازمان ملل درخواست کند که قطعنامه 181 که دو دولت یهودی و فلسطینی را به رسمیت می شناسد و قطعنامه 194 که حق بازگشت آوارگان فلسطینی را محفوظ می داند به اجرا درآید. لذا از این پس امتیازات نسبتا بالایی به مردم فلسطین داده می شود هر چند این امتیازات ناقص است اما بهتر از گذشته خواهد بود.
این پیروزی سیاسی برآیند پیروزی مقاومت اسلامی مردم فلسطین بویژه در جنگ 8 روزه نیز به شمار می رود و "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان می کوشد که این پیروزی را به پیروزی سیاسی تبدیل کند.
نظر شما