سلمان هراتی؛ شاعری که بیش از آنکه هراتی باشد، فارسی بود

یکی از کارشناسان ادبیات و شاعر دفاع مقدس، با بیان اینکه سلمان ما بیش از آن‌که هراتی باشد، فارسی بود، خاطرنشان کرد: هراتی با عبور از خود، مهمان خدا شد و ما مهمان روان و اندیشه‌های او هستیم.


به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، فرامرز محمدی پور لنگرودی، کارشناس ادبیات و شاعر دفاع مقدس در مراسم نکوداشت سلمان هراتی با عنوان « از آسمان آبی» که روز گذشته در سالن شهید املاکی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لنگرود برگزار شد، گفت: شعرهای سلمان هراتی از دو نگاه تخصصی و محتوایی قابل بررسی است.


وی با بیان اینکه رد پای سهراب سپهری را می‌توان در شعرهای سلمان هراتی پیدا کرد، افزود: سلمان رویکرد اجتماعی خود را از طبیعت جدا نمی کرد.


این کارشناس ادبیات و شاعر دفاع مقدس ادامه داد: سلمان هراتی با سرافرازی و اعتقاد کامل و وفادار به راه اسلام، شعرهایی از اعماق قلب می‌سرود.


محمدی پور با بیان اینکه سلمان ما بیش از آن‌که هراتی باشد، فارسی بود، خاطرنشان کرد: هراتی با عبور از خود، مهمان خدا شد و ما مهمان روان و اندیشه‌های او هستیم.


گفتنی است، پیام معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش نیز در بیست‌ و ششمین سالگرد نکوداشت سلمان هراتی، شاعر دفاع مقدس و انقلاب قرائت شد.


در پایان این مراسم نیز به رسم یاد بود از خانواده زنده یاد هراتی تجلیل و قدردانی شد و ایوب جوان از شاعران انجمن ادبی حافظ لنگرود، جنت علیپور از دوستان زنده یاد هراتی از استان مازندران، رجب افشنگ از شاعران دفاع مقدس از استان مازندران و سید محمود فخر موسوی از شاعران آستانه اشرفیه تازه ترین سروده های خود را در وصف زنده یاد هراتی برای حاضرین قرائت نمودند.

 

پیشینه:
سلمان هراتی در سال 1338 در روستای مرزدشت تنکابن مازندران در خانواده‌ای مذهبی متولد شد و پس از پایان تحصیلات در یکی از مدارس روستاهای دور لنگرود مشغول تدریس شد.

زنده یاد سلمان هراتی، فرزند روستاست و فقر و رنج را با تمام وجود حس و با آن زندگی کرد از این رو، بهتر از هر کسی می‌تواند چهره درد و رنجی را که بر روستاییان فقیر این مرز و بوم رفته، ترسیم کند. بر این اساس است که هرگاه به شرح چنین چهره‌ای می‌پردازد، شعرش سراسر بغض و اندوه می‌شود و حتی دیگر آن نوید و بشارتی که در دیگر شعرهای اجتماعی وی می‌بینیم به چشم نمی‌آید.

سیدحسن حسینی بعد از مرگ سلمان یکی از بهترین آثار ادبیش یعنی کتاب بیدل، سپهری و سبک هندی را تقدیم به او کرد و قیصر امین پور هم کلیات او را منتشر کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 201558

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha