به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، حضرت آیت الله محی الدین حائری شیرازی به مناسبت درگذشت عالم ربانی حضرت آیت الله سیدکرامت الله ملک حسینی (ره) مطلبی به شرح ذیل نگاشته اند.
بسم الله الرحمن الرحیم
ایشان عالمی ربانی ،فقیه ،متکلم ادیب در علوم حوزوی خطیب بلیغ و دقیق در ارشاد ،متوکل ،مستقیم ،با استقامت ،بی باک و شجاع در مبارزه و در علمیت از مراجع عظام تقلید کمتر نبود .
تقریرات درس امام راحل او از سایر شاگردان ایشان اگر بهتر نبود کمتر نبود . در ترویج از امام راحل از بسیاری از پیشتازان اسبق بود .در وقتیکه مبارزات سیاسی با نظام شاهنشاهی رنگ خون گرفت ،آنها که در نبرد عشیره ای با رژیم رنگ مذهبی و انگیزه دینی را سرآمد قرار داند ،مقتدا و پیشوایشان در اقتدا به امام راحل او بود . در عشق به امیر المومنین (علیه السلام )همین بس که فرزندان خردسال خود را شعر بلند سید اسماعیل حمیری که امام رضا (علیه السلام )به حافظان شعر وعده بهشت داده تعلیم نمود و آن فرزند که در خردسالی شعر را فراگرفت در بزرگی به شهادت رسید تا شاهدی بر صدق وعده امام هشتم باشد . در خط ،انشاء و نامه نگاری زیبا و روان ،آنچنان گیرا و جذاب بود که نامه عادی او یک کاردستی هنری و ماندگار بود .اگر ایرادی نسبت به دانشمندی در امری داشت اگر در ذیل تقریرات درس امام راحل هم بود ایراد خود را وارد می کرد و به نظر امام هم می رساند و واهمه نداشت .
کسانی که اهل تحقیق اند می دانند مسائل علمی و اعتقادی ،کانون بحث و منازعه است . در منازعات هیچ وقت سیاسی کاری نداشت چون بی باک و شجاع بود .دروغ و دوگانگی در مرامش نبود و نیست . او در منازعات و مبارزه جزدفاع از حوزه ولایت اهل بیت و استقامت عقائد اسلامی ،منظوری نداشت ،همانگونه که نیت ابوذر در مخالفت با معارف سلمان جز خدا چیزی نبود .اما مراتب حقائق به نوعی است که در علم ابوذرمافی قلب سلمان تاب نمی آورد .اما ابوذر همان بود که رسول خدا (صلی ا...علیه و آله ) درباره اش فرمود : (ما اطلعت الخضراء علی ذی لهجه اصدق من ابی ذر ).
خدای قبر مطهر او را منشاء برکات و عنایات خود قرار دهد همانگونه که حیاتش وقف تعلیم و مبارزه برای احقاق حق اهل بیت عصمت و طهارت که همیشه مظلوم بوده اند بود .
اینکه آمده : (اذا مات العالم ثلم فی الاسلام ثلمه لایسدها شی ء)،اگر حصر مطلق بود امروز نباید اثری از آثار دین مانده باشد چون هر چیزی که هزاران ثلمه غیر قابل انسداد پیدا کند ،چیزی از آن باقی نمی ماند . این حصر مطلق نیست ،حصر نسبی است .یعنی جز عالم ،هیچ چیز فقدان عالم را جبران نمی کند . از برکات زندگی ایشان یکی اینکه در وقتی این ثلمه واقع می شود که جای او را عالمی با عمل پر کند ،بحمد لله با وجود فرزندان با کفایت ایشان سنگر مدیریت و برنامه ریزی ،سنگر مدرسه و محراب و منبر ،هیچ صدمه ای نخواهد دید .
تدریس رسائل و مکاسب در قم ،خیلی با تدریس این درس در شهرستانها متفاوت است و فرزند ایشان در این قسمت از اساتید ممتاز است همانگونه که آنمرحوم در حوزه هم ممتاز بود .
مقام معظم رهبری (مد ظله العالی ) که تواضع کم نظیرش مثل زدنی است ،در جلسه ای که با آن مرحوم در دفتر برگزار شده بود و دوستانه صحبت می کردیم ،حضرت آقا یادی از دوره طلبگی و درس معانی بیان (مطّول )و یا بحث کلام (شرح تجوید ) نمودند که فلان استاد در این فن واقعاً قوی بود و من هم شاگرد خوبی برای او بودم ،مرحوم آیت ا.. ملک حسینی گفت :ایشان این درس را پیش من خوانده است و آقا پاسخ دادند : حال معلوم شد ما شاگرد شاگرد شما هستیم .آفرین به این تواضع .....الله اعلم حیث ..یجعل رساله و السلام .
محی الدین حائری شیرازی
گفتنی است، آیت الله سیدکرامت الله ملک حسینی، نماینده ولی فقیه و همچنین نماینده مردم کهگیلویه وبویراحمد در مجلس خبرگان رهبری سحرگاه جمعه،12آبان ماه سال 1391 هجری شمسی پس از 88 سال عمر باعزت و بابرکت خود، دارفانی را وداع گفت و به ملکوت اعلی پیوست.
پایان پیام/
نظر شما