محمد رضا میرزایی، معاون بهداشتی علوم پزشکی استان مازندران امروز(18آذر) در گفتگویی اختصاصی با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده از اول آبان ماه در این استان آغاز شده است، به خبرنگار شبستان گفت: استان های فارس، تهران و سیستان و بلو چستان نیز همزمان در اجرایی شدن طرح پزشک خانواده گام برداشته اند که استان های اردبیل، گناباد و قزوین نیز در آستانه ورود به این طرح قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: هدف از عملیاتی شدن این طرح پیشگیری از بیماری ها، ارائه خدمات درمانی مناسب و خدمات توابخشی است.
میرزایی با اشاره به جمعیت یک میلیون و 130 هزار نفری مازندران، از شرکت 900 هزار نفر در این طرح خبر داد و یادآور شد: بیمار با مراجعه به پزشک خانواده در صورت نیاز به ارائه خدمات درمانی بیشتر به پزشک متخصص و فوق تخصص ارجاع داده میشود.
وی با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده دارای 3 طرح مهم است، گفت: طرح اول پزشک عمومی در مراکز مجری طرح با ویزیت رایگان به مردم خدمات ارائه می دهد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی استان مازندران عنوان کرد: بیماری که با تشخیص پزشک خانواده خود نیاز به ارجاع داشته باشد تنها با پرداخت 10 درصد از هزینه در بیمارستان های دولتی می تواند به ادامه درمان بپردازد که این همان سطح دوم از نظام پزشک خانواده است.
میرزایی اظهار کرد: طرح سوم شامل بیمارانی است که نیاز به عمل جراحی بر اساس تصمیم پزشک خانواده دارند و با پرداخت تنها 5 درصد از هزینه های درمان به بهبهود وضعیت خود ادامه می دهند.
وی در ادامه با اعلام اینکه کل خدمات سطح یک در پزشک خانواده رایگان است، بیان کرد: در صورتی که بیمار به خدمات بیشتری در سطح تخصص و فوق تخصص احتیاج داشته باشد از طریق پزشک خانواده به بیمارستان و فوق تخصص ارجاع داده میشود.
میرزایی با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده روستایی از سال 84 در کشور آغاز گردید، افزود: دولت قصد دارد با اجرای طرح پزشک خانواده شهری برنامه پزشک خانواده را در کشور قطعی و کامل نماید.
معاون بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره اصلاح سیستم پزشک خانواده در روستاها یادآور شد: طرح پزشک خانواده در روستاها به دلیل نبودن برنامه مناسب ناقص اجرا شد که با اجرای طرح پزشک خانواده شهری طرح پزشک خانواده روستایی نیز اصلاح و تکمیل میشود.
معاون بهداشتی علوم پزشکی استان تصریح کرد: تشکیل پرورنده برای کلیه بیماران شهری و روستایی در سامانه الکترونیکی، ارتقا خدمات بهداشتی و درمانی سطح اول توسط پزشکان کادر به مردم و سطح بندی مناسب خدمات و اجرای نظام ارجاع از جمله نقاط قوت این طرح محسوب می شود.
وی در خصوص معایب طرح پزشک خانواده یادآور شد: عمده ترین مشکل این طرح عدم اجرای برنامه کامل و هماهنگ در کلیه استان ها است.
میرزایی هماهنگی نا کامل دستگاه های اجرایی در استان ها برای برنامه پزشک خانواده، عدم اطلاع رسانی کافی و مناسب برای مردم برای اجرای برنامه، عدم وجود اعتبارات ناکافی وزارت بهداشت در سال 91 و اعتماد ناکافی از گروه های پزشکی نسبت به پرداخت به موقع از سوی سازمان های بیمه گر را دیگر معایب این طرح دانست.
این مسئول با بیان اینکه در استان مازندران تا به امروز نزدیک به حدود 300 پزشک عمومی قرارداد بسته اند، گفت: اغلب پزشکان در سطح یک در حال فعالیت وهم چنین پزشکان عمومی در حال تکمیل اطلاعات بیماران هستند و ضمنا ویزیت پایه نیز انجام می پذیرد.
وی با اشاره به اینکه 320 متخصص ،280 داروخانه ،50 مرکز پاراکلینیک یا آزمکایشگاه رادیولوژی و 200 واحد در اجرایی شدن طرح پزشک خانواده در استان دست به دست هم داده اند، افزود: همزمان با استان مازندران استان فارس نیز پیشگام است.
معاون بهداشتی علوم پزشکی استان مازندران از مردم خواست تا به مراکز درمانی بیایند و از خدمات به نفع خویش استفاده کنند زیرا که این امر موجب انتخاب پزشک و سرشماری در استان می شود.
گفتنی است، آبان ماه جاری طرح پزشک خانواده در مازندران آغاز شده است و تا پایان آذر ماه نیز دفترچه های درمانی نشان دار شده و نوع بیمه ها در سیستم سامانه ملی مشخص خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما