به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی غضنفری مولف کتاب ره رستگاری در نشست ایثار انبیاء در منظر قرآن با بیان این مطلب که ایثار و ازخودگذشتگی از مبانی دین اسلام است گفت: اهمیت این واژه و مفاهیم گسترده آن به اندازه ای که نمی توان در دیگر زبانها معادلی برای آن یافت چرا که ایثار در اسلام با بذل و بخشش جان، مال، آبرو همراه است.
وی رفع معضلات اجتماعی و فردی را از برکات ایثار به عنوان مفهومی برشمرد و اظهار کرد: ایثار در اخلاق یعنی ترجیح دادن رضای خدا بر جان، مال و آبرو امری که در دوران جنگ تحمیلی به خوبی شاهد آن بودیم و دیدیم که رزمندگان چگونه از همه هستی خود برای دفاع از ایران اسلامی گذشتند.
حجت الاسلام غضنفری پرهیزی از ایثار را نشانه منیت و خودخواهی دانست و تصریح کرد: سیره عملی انبیاء نشان می دهد که آنان بی هیچ چشمداشتی از اموال و تعلقات خود و حتی جانشان گذشته اند آنچنان که پیامبر گرامی اسلام در بیشترین غضبات متصرفات خود را به صحابه و مستمندان می کرد.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فنون قرآن ادامه داد: مکتب اسلام و قرآن به عنوان برترین کتاب در دست بشر بر ایثار تاکید فراوان دارد و آن را زمینه ساز انس و الفت و تعالی جامعه می داند.
وی با بیان این مطلب که روحیه شهادت در دوران انقلاب و 8 سال دفاع مقدس برگرفته از ریشه های تربیتی مفهوم ایثار در قرآن است عنوان کرد: ایستادگی امام راحل در برابر دنیای استکبار و به ویژه حکم ارتداد سلمان رشدی نویسنده کتاب آیات شیطانی نیز نشان از روحیه ایثار در وجود ایشان برای مقابله با دشمنان دارد.
حجت الاسلام غضنفری ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی، خانوادگی همچون طلاق را به دلیل نادیده انگاشتن ایثار در زندگی زناشویی دانست و ابراز کرد: ایثار هم اکتسابی است و هم در ذات آدمی وجود دارد یعنی خداوند متعال زمینه پرورش این سجیه اخلاقی را فراهم کرده و انسان باید با گذشتن از خودخواهی و منیت آن را در وجود خود تقویت کند.
بنابراین گزارش محمد جعفری هرندی مدرس دانشگاه در ادامه این نشست ایثار پیامبر گرامی اسلام را برترین وجهه قرآنی این مفهوم در تاریخ خواند و گفت: ایثار بدتر از وظایف شرعی است چرا که این وظایف تکلیفی بر عهده ماست اما ایثار فراتر از تکلیف و از روی میل و علاقه باطنی انجام می شود.
وی با بیان این مطلب که ایثار فراتر از وظایف واگذار شده خداوند بر عهده انسان است ابراز کرد: پیامبران بر هر لحظه زندگی خود از ایثار، غفلت نکرده اند و این مهم در زندگی انبیای اوالعزم بیشتر مشهود است.
جعفری هرندی ادامه داد: البته پیامبرانی همچون حضرت نوح در کنار این روحیه ایثار پس از ناامیدی از هدایت امت آنها را در محضر الهی نفرین کرده اند اما پیامبر گرامی اسلام تنها رسول الهی است که با وجود شرارت های بسیار امت هرگز از ایثارگری دست برنداشتند و لب به نفرین امت بازنکردند.
مدرس دانشگاه با بیان این مطلب که ایثار انبیاء یکسان نیست یادآور شد: شدت و ضعف روحیه ایثارگری در پیامبران متفاوت است و برخی از آنها از این روحیه بیشتر برخوردار بوده اند که نمونه بارز آن رسول گرامی اسلام است که از تمام زندگی و هستی خود برای پیشرفت دین مبین اسلام استفاده کرده است.
شایان ذکر است نشست ایثار انبیا از منظر قرآن دوشنبه 25 بهمن با حضور رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس در دانشگاه علوم و فنون قرآن برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما