حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، مشاور وزیر ارشاد و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: مسجد در طول حیات پرافتخار خود، همواره پایگاه تبلیغ، بیداری و پایداری بوده و با بهره گیری از آموزه های قرآنی توانسته انسان های بزرگی را در دامن پر خیر و برکت خویش تربیت کند.
وی اضافه کرد: پیوند قرآن با مسجد، پیوند ریشه دار و عمیقی است تا آنجا که پیامبر(ص) فرمودند «انّما نُصیبت المساجد للقرآن» مساجد به عنوان پایگاه ترویج فرهنگ قرآن بنا شده است و این عبارت کوتاه و پر مغز مسیر تربیت اسلامی را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: اهتمام و عمل به این سفارش، ما را به مسجد طراز اسلامی نزدیک می کند، مسجدی که مدرس تفسیر، حدیث و منبر معارف اجتماعی و سیاسی و کانون موعظه و پرورش اخلاق باشد و جامعه، جوانان و خانواده ها را از هر گونه تهدیدی مصون دارد؛ بنابراین مسجد بهترین مدرسه و دانشگاه برای ترویج فرهنگ قرآنی است.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، در خصوص تأثیر برنامه های قرآنی در ارتقای فضای دینی، توضیح داد: فعالان قرآنی در سراسر کشور با بهره گیری از ظرفیت مساجد برنامه های متنوع قرآنی را به اجرا درمی آورد و جشنواره مدهامتان فرصت مغتنمی برای شناسایی این چهره های ارزشمند و معرفی آنان به جامعه است.
وی با بیان اینکه جشنواره مدهامتان نقطه تلاقی و ارزش گذاری فعالیت های قرآنی مسجد محور است، اذعان داشت: این جشنواره هر سال با حضور جوانان از رونق و شکوه خاصی برخوردار می شود و از چهره های موفق و ممتاز تجلیل به عمل می آید و تردید نداریم اگر خداوند تبارک و تعالی اراده فرماید، همین گام های کوچک و خالصانه آثار گسترده ای در فضای جامعه به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به نقش مساجد در پیگیری منویات مقام معظم رهبری و تحقق انتظارات ایشان در حوزه حفظ و قرائت قرآن، عنوان کرد: مساجد بهترین پایگاه برای گسترش فعالیت های قرآنی در رشته های مختلف آن از جمله قرائت و حفظ قرآن است و نقش ائمه جماعات در پیگیری رهنمودهای مقام معظم رهبری و تحقق انتظارات ایشان بسیار مهم است.
حجت الاسلام سلیمانی، با بیان اینکه تربیت میلیون ها حافظ قرآن علاوه بر برنامه ریزی صحیح و هدفمند، به عزم و جزم جمعی نیاز دارد، تأکید کرد: با راهنمایی و ترغیب نوجوانان از سوی امام جماعت می توان شاهد ترویج فرهنگ حفظ قرآن در مساجد بود البته دستگاه ها و نهادهای ذی ربط نباید مساجد را فراموش و از حمایت مادی و معنوی خود محروم سازند.
وی مساجد را گنجینه تمام نشدنی انسان سازی دانست که از زیباترین و پرمغزترین ابتکارات اسلام محسوب می شود، ادامه داد: مسجد جایگاه عبادت و پایگاه سیاست است و در چنین مکانی باید تربیت دینی نوجوانان و جوانان پایه ریزی شود و بی تردید چنین نیروهای تربیت یافته ای می توانند در آینده نه چندان دور بار سنگین فرهنگ و هنر اسلامی را بر دوش کشند و در نبرد جهانی سرود فتح و پیروزی سر دهند.
مشاور وزیر ارشاد، یکی از راه های رسیدن به اهداف تربیت اسلامی در مساجد را بررسی و شناخت استعداد مخاطبان به ویژه نسل جوان عنوان کرد و یاد آور شد: جشنواره های متنوع فرهنگی و هنری بستری برای شناسایی علاقه مندان و نخبگان این عرصه است و در سال های اخیر از طریق جشنواره های هفت گانه کانون های مساجد صدها نوجوان و جوان در رشته های مختلف استعدادیابی شده اند و با برنامه های گوناگون ارتقا یافته اند.
وی عمده ترین دغدغه اعضای کانون های مساجد را احیای نقش واقعی این مکان مقدس، تقویت جبهه انقلاب اسلامی و یأس دشمنان دانست و با بیان اینکه تحقق این اهداف به نگاه مسئولان و مردم بستگی دارد، افزود: آیا جایگاه رفیع مسجد را شناخته ایم؟ آیا به استعدادها و انرژی متراکم در مساجد پی برده ایم؟ آیا در برنامه ریزی های اساسی و پروژه های مهم کشور به پیوست فرهنگی و نقش مسجد توجه داشته ایم؟ آیا برای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری در خصوص مساجد اقدام هماهنگ، جدی و عملیاتی داشته ایم؟ این سؤالات و نظایر آن فهرست بلندی است که خواب را از چشم دلسوزان اسلام و پیروان ولایت می رباید و در فکر فرو می برد.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، ابراز امیدواری کرد: تا فرصت از دست نرفته با همدلی و همفکری و همکاری بتوانیم طرحی نو در اندازیم و از برکات عظیم مسجد طراز اسلامی، جامعه امروز و فردا را بهره مند و بیمه سازیم.
وی با تقدیر و تشکر از جدیت توأم با اخلاص دست اندرکاران جشنواره قرآنی مدهامتان در سراسر کشور بالاخص مسئولان و همکاران در استان خوزستان، ابراز داشت: امیدواریم این حرکت اصیل آرام آرام به یک جریان فرهنگی ماندگار تبدیل و مایه بهروزی و سعادت همه در دنیا و آخرت باشد.
پایان پیام/
نظر شما