به گزارش خبرگزاری شبستان، هیئت رسانهای متشکل از مدیران و مسئولان خبرگزاریها و نشریات مولداوی با رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه دیدار و گفتوگو کردند.
مهمانپرست در این دیدار با اشاره به روابط خوب ایران با کشورهای مختلف بخصوص کشورهای نزدیک از نظر سیاسی گفت: برای استفاده از ظرفیت کشورها باید تلاش کرد تا اطلاعات دقیق و کافی به مردم 2 طرف برسد که نقش رسانهها در این بخش مشهود است، به همین دلیل سفر شما به ایران بسیار با اهمیت است.
وی افزود: اگر تبادل خبرنگاران ادامه یابد، مسلماً مردم 2 کشور آشنایی بیشتری نسبت به یکدیگر خواهند داشت و روابط توسعه مییابد.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه به ظرفیتهای فراوان ایران اشاره و گفت: با توجه به بحرانهای بزرگ اقتصادی در غرب، باید از ظرفیتهای ایران برای توسعه همکاریها استفاده کرد. اگر همکاریها در زمینه توریستی توسعه یابد همکاری 2 کشور توسعه زیادی خواهد یافت، اما این صنعت زمانی فعال میشود که رسانهها به خوبی آن را منعکس کنند.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه خبرنگاران در برخورد با شما چه مواردی را جویا میشوند، گفت: امروز حدود یک ساعت و نیم کنفرانس خبری داشتیم که سوالات متنوعی مطرح شد.
وی ادامه داد: بخشی از این سوالات مربوط به فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران است.
سخنگوی وزرات خارجه بخش دیگری از سوالات را مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا خواند و افزود: مذاکرات 1+5 هنوز به نتیجه مشخصی نرسیده که علت اصلی آن رویکرد آنها در مذاکرات بوده است. کشورهای غربی تصور میکنند نتیجه مذاکرات زمانی به سود آنها خواهد بود که فشارها روی مردم ایران افزایش یابد و تصور میکنند که اگر فشار زیاد به لحاظ اقتصادی به ملت ایران وارد کنند مردم از حقوق خود عقبنشینی میکنند که این رویکرد غیرقانونی، غیرمنطقی و غیر موثر است. ضمن اینکه نشان میدهد آنها با ویژگیهای ملت ایران آشنایی ندارند.
مهمانپرست ادامه داد: ملت ایران اهل منطق است و اگر کشورهای غربی ادعایی را مطرح میکنند باید با یک منطق قوی مردم ایران را قانع کنند، اما اگر منطقشان قوی نباشد باید حقوق ما را به رسمیت بشناسند.
وی در خصوص تحریمها نیز اظهار داشت: همه صادرات نفت ایران به غرب 18 درصد صادرات نفت ما را تشکیل میدهد. در بودجه امسال کشور اتکا بودجه به نفت 42 درصد است و این بدان معناست که اگر همه کشورهای اروپایی در تحریم نفت ایران جدی باشند تنها 7.5 درصد بودجه ایران کاهش مییابد. البته اگر غرب به واردات ادمه دهد این رقم کمتر از 7 درصد خواهد بود، اگر مشتریان جدیدی بیابیم و اگر قیمتها در اثر کاهش و عرضه افزایش یابد باز هم در بودجه تاثیر کمتری خواهد داشت.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه، ایران را دارنده دومین ذخایر گاز و چهارمین دارنده ذخایر نفت و دارنده بزرگترین مجموعه انرژی دنیا خواند و یادآور شد: کشورهایی که برای تامین انرژی خود در بلندمدت باید به منابعی رجوع کنند که از ذخایر بزرگ برخوردارند. آمریکا با تحریم نفت ایران به دنبال حذف رقبای اقتصادی خود است.
مهمانپرست با اشاره به اقدامات ایران برای بیاثر کردن تحریمها اظهار داشت: اولین موضوع دنبال شده این است که وابستگی بودجه ایران به درآمدهای نفتی کاهش یابد که طی سالهای اخیر کاهش یافته و امسال به 42 درصد رسیده و در بودجه سال آینده 30 درصد است و قصد داریم ظرف چند سال آینده اتکا بودجه به نفت را به صفر برسانیم و آن را تنها برای توسعه زیربنایی صرف کنیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای وارد کننده نفت نمیتوانند مبلغ آن را پرداخت کنند گفت: یکی از راههای توسعه همکاریها استفاده از سیستم تهاتر در مبادلات بازرگانی است.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه با ذکر اینکه منافع کشورها در سایه توسعه همکاریها تامین میشود، یادآور شد: آمریکا تلاش میکند تا به کشورهای مستقل فشار آورد تا منافع خود را به منافع این کشور ترجیح دهد.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به سفر معاون وزیر کشاورزی در خرداد ماه سال جاری به مولداوی اظهار داشت: وی در این سفر از همتای خود دعوت کرد تا به ایران سفر کند و من نیز آمادگی دارم تا از همتای خود در مولداوی دعوت به عمل آورم.
مهمانپرست در پاسخ به سوالی در خصوص مناقشه مولداوی گفت: سیاست ایران حل مسائل بر اساس گفتوگو است که در همین راستا تلاش کردیم اختلافات منطقهای را با استفاده از ظرفیتهای منطقهای حل کنیم.
وی حفظ تمامیت ارضی کشورها را موضوع مورد اهمیت ایران دانست و افزود: فتنههایی در جریان است تا در درون کشورها و بین کشورها تنش ایجاد کنند.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که نظر ایران درباره سازمان همکاریهای شانگهای چیست، گفت: سازمانهای منطقهای نقش مهمی در امور منطقهای دارند.سازمان شانگهای با انگیزه مقابله با مشکلات این منطقه شکل گرفت و ایران با وجود آنکه عضو ناظر سازمان است، اما حضوری فعال در آن دارد.
مهمانپرست، افراطگرایی و مبارزه با مواد مخدر را از جمله تهدیدات منطقهای خواند که سازمانهای منطقهای برای حل این تهدیدات نقش مهمی دارند.
مهمانپرست در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اینکه آیا روسیه از نظر انرژی رقیب ایران است، گفت: منابع انرژی دنیا محدود و نیازها در حال گسترش است. برای آنکه در آینده دچار بحران نشویم کشورهای صادرکننده انرژی باید با هم همکاری کنند تا مشکلی در تامین انرژی بازار به وجود نیاید و صادرکنندگان و واردکنندگان نیز باید با هم همکاری کنند تا ثبات بازار تامین و منافع صادرکنندگان و نیاز واردکنندگان تضمین شود.
وی رویکرد همکاری با صادرکنندگان انرژی و واردکنندگان آن را در دستور کار جمهوری اسلامی خواند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص احتمال حمله نظامی آمریکا و غرب به ایران به بهانه صادرات دموکراسی گفت: آنها باید به فکر صادرات دموکراسی به کشورهای خود باشند چرا که در این زمینه به شدت نیازمندند.
وی ادامه داد: جنبشهای آزادی خواهی در آمریکا و اروپا در جریان بوده و سوال اصلی آنها این است که چرا 99 درصد ثروت در دست یک درصد است.
مهمانپرست در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحولات سوریه اظهار داشت: در این خصوص 2 رویکرد وجود دارد، اول اینکه بگوییم آنها خواستههایی دارند و باید از آن حمایت کرد که راه شناخت این خواستهها انتخابات است. رویکرد دوم مورد حمایت غرب این است که درگیریها باید افزایش یابد که نتیجه این رویکرد ارسال سلاح، حمایت از اقدامات تروریستی و زمینه سازی برای دخالت خارجی در سوریه است.
وی ایران را یک کشور قدرتمند خواند که از حقوق خود با اقتدار دفاع میکند و بزگترین پشتوانه آن را حمایت مردمی دانست.
«واسیلیکا» مدیر عامل خبرگزاری «اینفوپریم نیو» با اشاره به حضور چند روزه این تیم در ایران گفت: بازدید از موزه ملی عمق تمدن ایران را به ما نشان داد. روحیه مردم این کشور قوی، بلند و زیباست.
پایان پیام/
نظر شما