عباسعلی ناصحی، مدیر کل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: مصرف آنفتامینها و محرکها از جمله شیشه عوارض متعددی برای مصرفکنندگان دارد که بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای ریوی، مغزی و ... از جمله عوارض جسمی آنها است که در صورت ابتلای فرد به این موارد در بخشهای جسمی بستری میشود.
وی افزود: عوارض روانی مصرف روانگردانها عمدتا به صورت روانپریشی، اختلالات خلقی، پرخاشگری، خشونت و اقدام به خودکشی بروز میکند.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از تختهای روانپزشکی توسط این بیماران اشغال شده است، اظهار کرد: این موضوع باعث عدم سرویسدهی مناسب به سایر بیماران روحی و روانی که بر اثر سایر علل مبتلا شدهاند، شود.
ناصحی خاطرنشان کرد: در روانپریشی که فرد در اثر مصرف محرکها به آن حاصل میشود فرد دچار توهماتی از قبیل شنوایی شده و صداهایی را که وجود ندارد میشنود که به او دستور میدهد کارهایی را انجام دهد و فرد با گمان بر اینکه این صداها واقعی است به کارهایی از قبیل حمله به دیگران و خودکشی دست میزند.
مدیر کل دفتر خدمات وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مصرفکنندگان روانگردانها در اثر افسردگی اقدام به خودکشی میکنند، گفت: گاهی افراد بر اثر اضطراب و افسردگی شدید اقدام به خودکشی هم میکنند.
وی تصریح کرد: بر حسب نوع اختلالات روانی درمان این افراد متفاوت است و گاهی با قطع ماده، فرد به درمان دارویی جواب داده و بهبود مییابد اما در برخی از موارد علیرغم قطع مواد باز هم عوارض را در طولانیمدت دارد و گاهی باید مورد درمان طولانیمدت قرار بگیرد.
ناصحی خاطرنشان کرد: در برخی موارد دوره درمان این افراد طولانی است و با بستریهای طولانیمدت هزینههای زیادی را تحمیل میکند.
پایان پیام/
نظر شما