به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، رضا حشمت، رئیس انجمن طب سوزنی ایران، پیش از ظهر امروز (22 آذر) در دومین سمینار طب سوزنی که در سالن اجتماعات شهید بابایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: طب سوزنی پیش از قرن 17 میلادی در ایران رواج داشته است و قدمت آن به قرن 13 میلادی بازمی گردد و طب سوزنی یک از علومی است که به فراموشی سپرده شده است.
وی ادامه داد: طب سوزنی همزمان با حضور مغول ها در ایران رواج داشت و در قرن 13 میلادی، کتاب ارزشمندی توسط نویسنده مغولی با خط فارسی دری، در خصوص طب سوزنی نوشته شد که امروزه یکی از مهم ترین منابع طب چینی به شمار می رود و درصدد هستیم این کتاب را به متن فارسی جدید ترجمه کنیم.
رئیس انجمن علمی طب سوزنی ایران اضافه کرد: خوشبختانه در کشور ما یک انجمن علمی در خصوص طب سوزنی وجود دارد و وزارت بهداشت رویکرد خوب و مناسبی در برخورد با این انجمن دارد و این رویکرد به طب سنتی کمک شایانی کرده است.
وی توضیح داد: در مسئله درمان بیماری با طب سوزنی باید در نظر داشت که همیشه این شیوه درمان، کامل نیست بلکه در برخی موارد به عنوان کمک و همراه طب نوین مورد استفاده قرار می گیرد.
حشمت یادآور شد: پس از قرن 13 میلادی شیوه درمان با طب سوزنی در ایران به صورت مسکوت مانده است ولی در دهه 50، افرادی با هزینه های خود در راستای یادگیری این علم تلاش هایی کردند و در دهه 60 افراد بیشتری به سمت یادگیری این طب روی آوردند و خوشبختانه در سال 1387 انجمن علمی طب سوزنی در ایران تشکیل شد.
وی خاطرنشان کرد: این انجمن برای دانشجویان، پزشکان و یا پیراپزشکان نیز موثر است و آنها را در ارائه هرچه بهتر تزهای پزشکی کمک می کند؛ از دیگر فعالیت های موثر این انجمن، دعوت از تمامی اساتید طب سوزنی ایران و خارج از کشور است که به توسعه این علم بسیار کمک می کند چراکه دانستن زمان طلایی برای درمان با طب سوزنی موضوع بسیار با اهمیتی است.
رئیس انجمن علمی طب سوزنی ایران تصریح کرد: قابل دسترس بودن، ارزان بودن، انجام فعالیت ها و درمان با روش ساده و کم خطر از ویژگی های این روش درمان است و این انجمن تلاش می کند تا این روش درمان را از حالت لوکس بودن و در دسترس عده خاصی بودن خارج کرده و قابل دسترس برای تمامی افراد جامعه کند.
وی عنوان کرد: روش طب سنتی و به ویژه طب سوزنی به طور متداول طرفداران و مخالفان سرسختی داشته است ولی باید توجه داشت که این روش درمان در بسیاری از موارد باید به عنوان درمان کمکی مورد استفاده قرار گیرد.
حشمت اعلام کرد: عملکرد طب سنتی در ایران بسیار فعال است و باید در نظر داشته باشیم که این روش طبی میراثی ملی و فرهنگی برای کشور است که باید از آن دفاع کنیم.
وی اضافه کرد: امیدواریم به زودی بتوانیم تحصیلات آکادمیک طب سوزنی را در کشور با همکاری گروه طب سوزنی دانشگاه تهران و دانشکده طب مکمل مشهد راه اندازی کنیم و تا سال آینده این مهم تحقق پیدا کند.
در ادامه دبیر علمی انجمن طب سوزنی اظهار کرد: طب سوزنی را می توان به دو بخش طب سوزنی کل و جزء تقسیم کرد، طب سوزنی کل زمانی اتفاق می افتد که از تمام اعضای بدن برای درمان استفاده شود و طب سوزنی جزء، زمانی اتفاق می افتد که ما قسمتی از بدن را به عنوان نماینده ای از کل بدن استفاده کنیم، طب سوزنی جزء، بسیار سریع تر در درمان نتیجه بخش خواهد بود.
علی فدایی افزود: نوع دیگری از تقسیم بندی برای طب سوزنی وجود دارد که آن تقسیم بندی طب سوزنی غربی و سنتی است، طب سوزنی سنتی، قدمتی بیش از 2 هزار سال دارد و از آن برای درمان تمامی بیماری ها استفاده می شود و براساس فلسفه است ولی طب سوزنی غربی کمتر از 500 سال قدمت دارد.
وی در خصوص طب سوزنی گوش گفت: طب سوزنی گوش قدمت بسیاری دارد ولی علم شناخته شده ای نیست و در کتاب های طب سنتی که در آمریکا به چاپ رسیده اند به طب سوزنی گوش در ایران نیز اشاره می شود.
دبیر علمی انجمن طب سوزنی در خصوص نحوه درمان با طب سوزنی گوش عنوان کرد: نحوه اجرای این روش درمانی با استفاده از سوزن بر روی پوست لاله گوش است و با استفاده از تحریک نقاط مختلف گوش به درمان بیماران می پردازند.
وی یادآور شد: طب سوزنی گوش، در درمان چاقی، بیماری های صعب العلاج و گیج و گنگ، بسیار موثر است.
در ادامه عضو انجمن طب سوزنی ایران بیان کرد: روش طب سوزی "امبدینگ" یکی از اقسام و روش های طب سوزنی است و در شاخه ای به نام طب سوزنی جراحی قرار دارد که تلفیق و حد فاصلی بین طب سوزنی قدیم و مدرن است و تفاوت آن با روش طب سوزنی این است که در آن به جای سوزن از نخ و ایجاد برش در پوست استفاده می شود.
سید جعفر محقق مطلق عنوان کرد: این روش برای کاهش کاتابولیسم، افزایش آنابولیسم، افزایش پروتئین بدن و کاهش اسید لاکتیک بسیار موثر است.
پایان پیام/
نظر شما