جلال شکوهی دبیر انجمن رادیولوژی در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان این مطلب گفت: قیمت هلیوم موردنیاز دستگاه های MRI نسبت به دو سال پیش 800 برابر شده است و بعضی از شرکت های وارد کننده آن حتی این گاز را با قیمت دلار عرضه نمی کنند و قیمت ها را به یورو اعلام می کنند.
وی افزود: دو شرکت انحصاری واردات این گاز را انجام نمی دهند و شرکت هایی که اقدام به واردات گاز هلیوم دستگاه های MRI می کنند، بیشتر شرکت های نیمه خصوصی و خصوصی هستند.
وی در ادامه با اشاره به صرفه جویی میلیاردی با حذف فیلم رادیولوژی اظهار کرد: در دهه اخیر اصولاً نباید از فیلم استفاده شود و در دنیا به سمت فیلم لس (بدون فیلم) پیش می رود.
شکوهی تصریح کرد: با استفاده از دستگاه های دیجیتال عکسبرداری عکس به صورت کد وارد سیستم می شود و پزشک از طریق pacs می تواند از طریق اینترنت وارد سیستم شده و عکس را بدون کم شدن کیفیت و صرف هزینه ببیند.
وی با اشاره به اینکه در همه جا امکان وجود pacs نیست، گفت: در مواردی که امکان دسترسی وجود ندارد از سی دی هم استفاده می شود که اگر همگانی شود دیگر نیازی به چندین میلیارد هزینه فیلم نیست.
وی ادامه داد: در بعضی مراکز از کاغذ نیز استفاده می شود، اما وابستگی به کاغذ هم کمتر از وابستگی به فیلم نیست و با حذف کاغذ 35 میلیون تومان صرفه جویی می شود.
وی با اشاره به کم شدن کیفیت عکس رادیولوژی بر روی فیلم و کاغذ خاطرنشان کرد: سالانه 8 تا 16 میلیارد تومان صرف خرید فیلم رادیولوژی برای بخش دولتی می شود که با استفاده از سیستم دیجیتال، فیلم و کاغذ حذف شده و علاوه بر صرفه جویی های اقتصادی، محیط زیست نیز آلوده نمی شود و استفاده از سی دی به جای آنها هم با کیفیت تر و هم ارزان تر خواهد بود.
دبیر انجمن رادیولوژی گفت: در حال حاضر 65 تا 70 درصد مراکز عکس برداری از سیستم های دیجیتالی استفاده می کنند و امکان حذف فیلم و کاغذ برای آنها مهیا است و تنها 30 درصد باقیمانده به دلیل اینکه دستگاه های آنها آنالوگ است امکان استفاده از این تکنولوژی را ندارند.
پایان پیام/
نظر شما