هنر تعزیه در هیچ زمانی از جنبه قدسی فاصله نخواهد گرفت

معاون فرهنگی قوه قضائیه با تاکید بر ابعاد مختلف هنر و گرایش های عقلانی و احساسی آن در رشته های مختلف گفت: هنر تعزیه در هیچ زمانی از جنبه قدسی فاصله نمی گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه و رئیس دانشکده علوم حدیث امروز (23 آذر) در نخستین همایش ملی شبیه خوانی با اشاره به ابعاد مختلف هنر خاطرنشان کرد: عنصر تخیل عنصر اصیل و رکن نمایش است که می تواند وامدار احساس و یا عقل باشد.

 

وی ادامه داد: اگر در هنر صرفا به احساس پرداخته شود این اثر به سوی دنائت و پستی خواهد رفت و در صورت همراهی با عقل به اثری ماندگار تبدیل می شود.

 

معاون فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد:تعزیه در عین حالی که نمایشی از شعائر دینی است توانسته از این دو عنصر به خوبی کمک بگیرد و همین امر سبب شده تا تعزیه هیچ گاه اگر هم بخواهند، نتواند از آن جنبه قدسی جدا شود و چندان نگرانی از بابت گرایش این هنر به غرایض نیست.

 

وی گفت: مهم ترین ملاک در توفیق یک نمایش دینی حرکت دادن مخاطب در مسیر هدایت است و هنر شبیه خوانی که ذاتا یک هنر دینی است، توانسته به این موفقیت نائل شود.

 

حجت الاسلام صادقی ادامه داد: شرط مهم موفقیت در تعزیه این است که ضمن پاسداشت شعائر دینی سعی کنیم تا با باقی ماندن در متن تاریخ به درستی از عرصه خیال استفاده کنیم.

 

وی گفت: در این مسیر برای  فاصله نگرفتن های احتمالی از امر قدسی که هنر به بیان آن می پردازد، باید در تاریخ قدسی مشارکت داشت.

 

رئیس دانشکده علوم حدیث تصریح کرد: در عالم غیب گونه هایی از حوادث رخ می دهد که شاید نتوان نظیر آنها را یافت پس در نمایشی که با این عالم گره می خورد، امکان بزرگ و کوچه نمایی ها و اغراق در امورد وجود دارد.

 

وی افزود: هنر دارای ظرفیت های بالایی است که از جمله آنها هنر شبیه خوانی است و می توان از آن به عنوان راهی برای حل معضلات کلامی پیدا کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 205229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha