به گزارش خبرنگار شبستان، گلزاری، محقق، نویسنده و استاد دانشگاه در حوزه روانشناسی در نخستین همایش ملی ارتباطات دینی گفت: جوانان امروز سؤالات بسیاری دارند، آنها میان غریزه و احساس نیاز خود و مسایل دینی و عقلی در تضاد هستند و همین امر باعث میشود دچار سردرگمی شوند.
گلزاری که سالهاست پای ثابت برنامههای روانشناسی سیماست، با اشاره به تجربه رسانهای خود گفت: تجربه ثابت کرده است که مردم به کسی که آگاهی دینی و تسلط بر حوزه دین داشته باشد روی میآورند. همین امر نشان میدهد که مردم و بخصوص جوانان دینگریز نیستند بلکه همچنان به اسلام و روحانیت علاقهمند هستند.
این روانشناس، فرهنگ و فطرت مشترک و سابقه خوب روحانیت را از عوامل اعتقاد همیشگی مردم به روحانیت دانست و گفت: مشکل اصلی در برخورد با اینگونه افراد است. مهمترین بحث در حوزه ارتباط دینی شکیبایی و آشنایی با روشهای جذب است.
این محقق و نویسنده افزود: نکته دیگری که در ارتباط دینی باید رعایت شود این است که یک مبلغ باید با دیدگاههای روز و نیازهای مردم آشنا باشد. در حال حاضر مهمترین مسایلی که مردم سؤال میکنند مربوط به مسایل ارتباطات خانوادگی و جنسی است. آشنایی با دیدگاههای روز به این معنا نیست که از الفاظ پیچیده خارجی استفاده کنیم و یا برای جذب انسانها از شوخی و لودگی بهره ببریم.
وی ارایه بحثهای کاربردی را از نیازهای دیگر مردم دانست و گفت: مردم به دنبال رفع نیازهای عمیق خود هستند، 30 درصد ازدواجها به طلاق منتهی میشود، دختران و پسران مجرد به شدت در حال افزایش هستند، در نتیجه باید با استفاده از مباحث دینی به این سؤالهای عمیق جوانان پاسخ داد.
این استاد دانشگاه حلم و بردباری را از ضروریات ارتباطات دینی دانست و افزود: باید اجازه دهیم جوانان حرف بزنند و انتقادات خود را علیه دین و متدینین ارایه دهند و آنگاه با حلم و بردباری به سؤالات آنها پاسخ دهیم.
وی با اشاره به صفات علما در احادیث گفت: در روایات بر علم، حلم، تواضع، وقار، دلسوزی، محبت و خوشرویی به عنوان صفات علما تأکید شده است، در نتیجه باید عالم را از روی اینگونه صفات شناخت.
گلزار گفت: دو تحقیق میدانی باید در زمینه ارتباط دینی انجام شود اول اینکه از مجموعه از کسانی که مخاطبان افراد موفق در حوزه ارتباطات دینی هستند سئوال شود که چه خصوصیاتی در این افراد باعث شده که مورد علاقه مردم واقع شوند، مسئله دوم نیز به بررسی شبهه شناسی نسل جوان مربوط می شود.
پایان پیام/
نظر شما