حکم شرعی استفاده از تزیینات و معماری ویژه در ساخت مسجد چیست؟

تعدادی از مراجع عظام تقلید به استفتاء «برای ساخت مسجد با تزیینات و معماری ویژه چه حد و مرزی داریم؟ حکم اسلام کدام است. ساخت مساجد باشکوه و زیبا و ... یا مساجد ساده و بدون معماری خاص؟» پاسخ دادند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، همواره این سوال مطرح بوده است که تزئینات برای مساجد مجاز است یا نه و اینکه دین مبین اسلام برای این موضوع چه حد و مرزی تعیین کرده است. برخی بر ساخت مساجد زیبا و باشکوه تاکید دارند. اما آیا کاشی کاری منطبق با معماری اسلامی ایرانی یا استفاده از مصالح گران قیمت و صرفا زیبا، مصداق شکوه و زیبایی مسجد است؟ از طرف دیگر عده ای افزودن بر زیبایی مسجد را اسراف می دانند و لازم نمی بینند مسجد مستحکم، زیبا و نماد معماری اسلامی ایرانی باشد. در این بین خبرگزاری شبستان در یک مجموعه استفتاء نظر مراجع در این باره را پرسیده است. متن کامل سوال و پاسخ آیات عظام مکارم شیرازی و شبیری زنجانی و مقام معظم رهبری را در جدول زیر می خوانید:

 

استفتاء                             نام مرجع تقلید                                پاسخ به استفتاء
برای ساخت مسجد با تزیینات و معماری ویژه چه حد و مرزی داریم؟ حکم اسلام کدام است. ساخت مساجد باشکوه و زیبا و ... یا مساجد ساده و بدون معماری خاص؟ مقام معظم رهبری بنا بر احتیاط واجب مسجد را به طلا نباید زینت نمایند و همچنین نباید صورت چیزهایى که مثل انسان و حیوان روح دارد در مسجد نقش کنند. و نقاشى چیزهایى که روح ندارد، مثل گل و بوته مکروه است.                                          
برای ساخت مسجد با تزیینات و معماری ویژه چه حد و مرزی داریم؟ حکم اسلام کدام است. ساخت مساجد باشکوه و زیبا و ... یا مساجد ساده و بدون معماری خاص؟ آیت الله مکارم شیرازی مساجد به هرمقدار که ساده و بدون تزئینات باشد بهتر و جذابتر است اما این امر منافاتی با پاکیزگی و شکوه مسجد ندارد و در هر حال اگر تزیین به طلا یا با عکس موجودات زنده نباشد و جنبه اسراف نیز پیدا نکند اشکالى ندارد.
برای ساخت مسجد با تزیینات و معماری ویژه چه حد و مرزی داریم؟ حکم اسلام کدام است. ساخت مساجد باشکوه و زیبا و ... یا مساجد ساده و بدون معماری خاص؟ آیت الله شبیری زنجانی در زمینه استحکام مسجد باتوجه به طولانی بودن زمان استفاده از آن اشکال ندارد و در هر صورت ساخت مسجد و شیوه تزیین آن بر اساس مصلحت مسجد اشکال ندارد.

پایان پیام/

کد خبر 205812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha