رونمایی از شناور تندروی هوشمند بدون سرنشین آریانا

شناور تندروی هوشمند بدون سرنشین با نام آریانا با قابلیت مانورپذیری پردازش هوشمند و مخابره تصویر همزمان از محیط توسط تیم دانشجویی دانشکده علوم و فنون دریایی علوم تحقیقات طراحی و ساخته شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، این شناور هوشمند قابلیت سرعت فرار بالایی دارد و یکی از دسته های پرمخاطب شناورهای دریایی است که در مصارف دفاعی و حتی تفریحی مورد استفاده است.

 

امیرحسین جاوید رییس دانشکده علوم و فنون دریایی این واحد دانشگاهی درباره «آریانا» گفت: این رباط شناور در واقع نوعی قایق تندروی سطحی است که با هوشمندسازی و قابلیت های خاصی که در آن منظور شده است برای مباحث تجسسی و نظامی بسیار پرکاربرد است؛ در این گونه شناورها با استفاده از سیستم های پیشرانه قوی و کاهش مقاومت شناورها دسترسی به سرعت بیشتر فراهم می شود.

 

وی با بیان اینکه رباط شناور آریانا شناوری منحصر به فرد در زمینه شناورهای سرشی محسوب می شود، گفت: این  این شناور به دلیل سادگی فرم بدنه از لحاظ امکان ساخت بر سایر انواع بدنه ارجحیت دارند و می توانند برای جانمایی بی دغدغه اجزای مکانیکی و مطالعات علمی از آنها استفاده کرد.

 

رییس دانشکده علوم وفنون دریایی افزود: شناورهای سری 62 حدود 50 سال پیش از سوی وزارت دفاع آمریکا طراحی و ساخته شده اند و با بررسی های این سری از شناورها در نهایت طراحی آریانا براساس مدل 4668 این سری از شناورها انجام شد به عبارت دیگر آریانا شناوری بدون سرنشین، تک بدنه با قابلیت کنترل هوشمند و توسط اپراتور از راه دور است و ابعادی با طول 120 در عرض 26 سانتی متر دارد.

 

جاوید درباره سیستم رانش این شناور گفت: سیستم رانش استفاده شده در این نوع شناور باترجت است و همین موضوع باعث قابلیت ویژه آن برای استفاده در عمق کم است.

 

وی در پایان گفت: این مدل امکان حمل 4 کیلوگرم بار را دارد و بدنه آن کامپوزیتی است و 30 گره دریایی معادل 54 کیلومتر در ساعت سرعت حرکتی دارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 206101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha