حجت الاسلام و المسلمین احمد رهدار، استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نسبت میان حوزه و نظام اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: اگر نظام اسلامی را دارای یک سخت افزار و نرم افزار بدانیم، در این تفسیر حوزه نقطه ثقل حوزه نرم افزاری نظام اسلامی محسوب می شود.
وی ادامه داد: اگر نظام اسلامی را به یک دایره تشبیه کنیم نقطه پرگار دایره حوزه است؛ چراکه نظام اسلامی یعنی نظامی که برپایه نرم افزار اسلامی اداره شود و باید آن نرم افزار را در متن حوزه ها جست جو کنیم، یعنی منبع مولد قانون و هنجار نظام اسلامی باید حوزه های علمیه باشند.
حجت الاسلام رهدار اظهار کرد: حوزه های علمیه نمی توانند به بهانه بی طرفی نسبت به نظام خود را از چرخه تولید و همچنین تغذیه علمی جامعه کنار بشکند، اما متاسفانه این امر از آسیب های فعلی حوزه محسوب می شود.
رئیس موسسه مطالعات و تحقیقاتی فتوح اندیشه قم تصریح کرد: در شرایطی که انتظار می رود بیشترین همکاری میان حوزه و نظام اسلامی باشد، نمی گویم کمترین، اما در هر حال حوزه های علمیه همکاری شایسته ای به اندازه مقدوراتشان با ناظم اسلامی ندارند.
وی درباره ارتباط حوزه های علمیه با تولید علم بومی و آزاداندیشی عنوان کرد: در نظام اسلامی به صورت خاص، اساسا تفیک میان حوزه و دانشگاه تفکیک درستی نیست چون نظامی که از فکر اسلامی برآمده باشد دیگر قائل به این مسائل نیست.
حجت الاسلام رهدار بیان کرد: در واقع آنچه که خرج تولید علومی شود که امروزه تحت عنوان معارف اسلامی می شناسیم و بخشی هم خرج تولید مواردی شد که تحت عنوان علوم اسلامی می شناسیم، دو وجهه هستند که در راستای یکدیگر قرار می گیرند.
رئیس موسسه مطالعات و تحقیقاتی فتوح اندیشه قم تاکید کرد: به بیان بهتر در واقع حوزه معارف اسلامی تولید می کند و دانشگاه علوم اسلامی که معارف اسلامی شامل حدیث و علوم قرآنی و ... می شود و علوم اسلامی جامعه شناسی اسلامی، مدیریت اسلامی و امثال آن را دربر می گیرد.
وی ابراز کرد: تجدد و سنت در دنیای غرب در کنار یکدیگر شکل گرفته اند، دغدغه هایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیگیری می شود در این راستا است.
حجت الاسلام رهدار تصریح کد: امروز نهضت تولید علم و جنبش نرم افزار باید منطقا دنبال شود و این مهم باید معطوف به این مسئله باشد که حوزه های علمیه دانشگاه تاسیس کنند.
این استاد حوزه با اشاره به نقش اساسی حوزه های علمیه در تولید علم بومی بیان کرد: یا در کشور علمی تولید نمی شود یا اگر بشود از مجرای حوزه است، چراکه بومیت فکری ما حوزه های علمیه هستند و غیر از حوزه جایی که بتوان با اطمینان گفت فکر ما را بومی کرده است، وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه میراث تاریخی ماست و هر مسئله ای که در حوزه علمیه مطرح می شود ریشه تاریخی دارد، اما در دانشگاه های ما ممکن است مسئله ای مطرح می شود که ضرورتا ریشه های تاریخی آن به تاریخ خودمان بازنگردد.
پایان پیام/
نظر شما