به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حسین گرائیلی، مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری گلستان در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای پژوهشی خانواده جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگاران استان، گفت: مسئول راهاندازی پارک علم و فناوری گلستان مشخص شده و هم اکنون پیگیر راهاندازی این پارک هستیم.
وی افزود: هفته آینده کارگروه علم و فناوری که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل میشود به تصویب نهایی میرسد و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد افتتاح پارک علم و فناوری در گلستان شویم.
مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری گلستان، ایجاد پارک علم و فناوری را یکی از زیرساختهای مهم برشمرد و تصریح کرد: زمانی که پارک علم و فناوری در گلستان راهاندازی شود شرکتهای مهم دانشبنیان که متولی آن پارک علم و فناوری است رونق پیدا خواهند کرد و مراکز رشد نیز در استان توسعه می یابند.
گرائیلی اضافه کرد: پژوهشگران، نخبگان و تحصیلکردهها با ایجاد شرکتهای دانشبنیان در این پارکها میتوانند فعال و مورد حمایت واقع شوند.
وی با بیان اینکه قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه 20 هزار شرکت دانشبنیان در کشور ایجاد شود، ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا سهم استان را هر چه بیشتر افزایش دهیم.
مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری گلستان در مورد تعداد شرکتهای دانشبنیان در استان با اشاره به آمار اندک شرکتهای دانشبنیان در استان، گفت: در مجموع حدود 20 شرکت دانشبنیان در گلستان فعال است که بنا داریم با ایجاد پارک علم و فناوری تعداد شرکتهای دانش بنیان را به صدها شرکت افزایش دهیم.
وی با ابراز نارضایتی از اینکه جایگاه گلستان در زمینه شرکتهای دانشبنیان مناسب نیست، خاطرنشان کرد: برای همین تلاش می شود هر چه زودتر پارک علم و فناوری در گلستان ایجاد شود که زمینه ایجاد مراکز رشد که زیرشاخههای آن شرکتهای دانشبنیان هستند با آموزشهایی که برای نخبگان گذاشته میشود، فراهم شود.
مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری گلستان گفت: با ارتباطی که نخبگان با پارک علم و فناوری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برقرار خواهند کرد؛مسلما تعداد شرکتهای دانشبنیان به صدها عدد افزایش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: به طور دقیق آماری از تعداد پژوهشگران و محققان در گلستان نداریم.
گرائیلی اظهارداشت: فرمهایی در راستای جمعآوری اطلاعات پژوهشگران و محققان تدوین شده است که به دستگاههای اجرایی و دانشگاهها ارسال کردهایم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر امکان ارائه قطعی از تعداد پژوهشگران وجود ندارد، تصریح کرد: با تکمیل فرمهای پیشبینی شده میتوان نسبت به ارائه آمار درست و دقیق در این زمینه مبادرت کنیم.
مدیرکل آموزش و پژوهش استانداری گلستان با بیان اینکه در کشور برای فعالیت پژوهشگران اقدامات مطلوبی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: پژوهشگران به عنوان نخبگان کشور مطرح بوده و زمینه برای فعالیت آنها فراهم است.
گرائیلی یادآور شد: این آرزوی ماست که نخبگان بتوانند هر چه بیشتر در فضای تحقیق و پژوهش قرار بگیرند چراکه اینها سرمایههای انسانی در جامعه تلقی میشوند.
وی از نیروی انسانی به عنوان محوریترین سرمایههای کشور یاد کرد و گفت: با داشتن سرمایههای انسانی میتوانیم سرمایههای طبیعی و مادی را به بهترین نحو مورد استفاده و بهرهبرداری قرار دهیم.
به گزارش روابط عمومی استانداری گلستان، گرائیلی خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که نخبگان، تحصیلکردهها و متخصصان استان هر چه بیشتر در شرکتهای دانشبنیان سازماندهی شوند و بتوانند باعث رشد، توسعه و پیشرفت استان قرار بگیرند و در سایه این تلاش، موجبات ارتقا سطح پیشرفت کشور را نیز فراهم کنند.
وی توجه به پژوهش را در توسعه کشور مهم خواند و اظهار داشت: بهرهگیری از پژوهش علاوه بر پیشرفت استان میتواند زمینه رشد و تعالی کشور را رقم بزند.
پایان پیام/
نظر شما