به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، خلیل نیکشاد معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی اردبیل ظهر امروز( 28 آذر) در نشست با جمعی از تولیدکنندگان و زارعان سیبزمینی در اردبیل به استحصال حدود 900 هزار تن سیبزمینی از مزارع استان اشاره کرد و گفت: این محصولات با کیفیت در دو ماه گذشته از دشت اردبیل، نیر، نمین و سرعین به دست آمده است که بخش عظیمی از آنها نیز به خارج از کشور صادر شده است.
وی افزود: با توجه به بررسی میدانی و عملکرد صورت گرفته پیشبینی میکنیم 37 تن سیبزمینی در هکتار با افزایش تقریبی پنج درصد عملکرد نسبت به سال گذشته از این میزان سطح زیر کشت استحصال شود.
نیکشاد با بیان اینکه در سال زراعی جاری بیش از 40 هزار تن بذر سیبزمینی در گروهها و پایههای مختلف در استان اردبیل تولید و روانه بازار مصرف شده است، اضافه کرد: استان اردبیل در زمینه تولید بذور محصولات مختلف به ویژه سیبزمینی جز استانهای پیشتاز کشور است که قادر است در طبقات مختلف نظیر پیش پایه، مادری و گواهی شده بذر مورد نیاز سیبزمینیکاران کشور را تأمین کرده و بستر بهرهگیری از این توانمندی را فراهم آورد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی اردبیل با بیان اینکه سیبزمینی تولیدی این استان با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی از امتیازات و شاخصههای کمی و کیفی ممتازتری برخوردار است، گفت: دشت اردبیل از دیرباز کانون تولید سیبزمینی کشور است که امسال از افزایش سه درصدی در تولید این محصول برخوردار بودیم که امیدواریم همین روند را در سالهای آینده پیگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه حدود 250 هکتار اراضی کشاورزی در سالجاری نسبت به سال گذشته به کشت این محصول اختصاص یافته است، تصریح کرد: با تلاش مسئولان امر بستر و زمینه خوبی برای صادرات سیبزمینی به کشورهای آسیای میانه، اطراف خلیج فارس و حتی سوریه فراهم شده است که امیدواریم تحقق آن را شاهد باشیم.
نیکشاد در پایان سخنان خود با بیان اینکه صنایع فرآوری سایر استانهای کشور نیز به لحاظ کیفیت مطلوب سیبزمینی استان اردبیل همه ساله نیازمندیهای مصارف صنعتی خود را از دشت اردبیل تأمین میکنند، اضافه کرد: براساس اعلام رسمی گمرک حدود 200 هزار تن سیبزمینی اردبیل به روسیه صادر میشود که اگر این صادرات محقق شود انگیزه خوبی برای سیبزمینیکاران فراهم میشود تا در سالهای آینده نیز به تولید محصول همت کنند.
پایان پیام/
نظر شما